Animoitu Eurooppa 

Lyhytanimaatioita Euroopasta.

1st Day & Next Minute

Häpeilemätön punk-seikkailu sukupuolen kirjoon, jossa himo ja vastuu taistelevat valokeilasta.

Ohjaus: Sara Koppel
Maa: Tanska
Vuosi: 2017
Kesto: 3 min
Bacchus

Nykyaikaiseen elämään kyllästynyt nuori nainen Alex houkutellaan värikkääseen ja salaperäiseen maailmaan tutkiskelemaan syvimpiä halujaan.

Ohjaus: Rikke Alma Krogshave
Maa: Tanska
Vuosi: 2018
Kesto: 5 min
Barbeque

Barbeque on vaistonvarainen matka traumaperäistä stressihäiriöstä selviämiseen. Se kuvittaa tunteita ja kokemuksia, joiden sanoittaminen olisi liian kivuliasta ja vaikeaa.

Ohjaus: Jenny Jokela
Maa: Iso-Britannia, Suomi
Vuosi: 2017
Kesto: 6 min
Cyclists

Pyöräilykauden loppuhuipennus on lähellä. Viimeisen kilpailun aikana kaksi johdossa olevaa miestä kilpailee muustakin kuin pääpokaalista; he taistelevat erään naisen huomiosta ja eroottisten fantasioidensa täyttämisestä. Samaan aikaan pieni satamakaupunki valmistautuu suuren valtamerialuksen rantautumiseen ja sen upean kapteenin saapumiseen.

Ohjaus: Veljko Popović
Maa: Kroatia, Ranska
Vuosi: 2018
Kesto: 8 min
Inanimate

Katrineillä on tavallinen elämä, tavallinen työ, tavallinen poikaystävä ja tavallinen asunto tavallisessa kaupungissa. Tai ainakin näin hän ajattelee, kunnes eräänä päivänä kaikki alkaa hajota – kirjaimellisesti!

Ohjaus: Lucia Bulgheroni
Maa: Iso-Britannia
Vuosi: 2018
Kesto: 8 min
Mary and 7 Dwarfs

Vietettyään koko elämänsä nunnaluostarissa vanha ja arvostettu nunna Mary on päättänyt toteuttaa lapsuuden unelmansa. Ainoa este on hänen pätkittäinen ja melkein olematon muistinsa. Maria pelkää, että hänen perimmäinen unelmansa voi sittenkin osoittautua synniksi.

Alkup. nimi: Maria ja 7 pöialpoissi
Ohjaus: Riho Unt
Maa: Viro
Vuosi: 2017
Kesto: 13 min
Take me please

Poika epäröi ja lopulta tyttö tekee eropäätöksen. Kun he tapaavat jälleen, tytöllä on uusi poikaystävä. Poika on shokissa. Hänen surrealistista matkaansa heijastaa hänen mielialanvaihtelunsa.

Ohjaus: Olivér Hegyi
Maa: Unkari
Vuosi: 2017
Kesto: 14 min
Threads

Maailmassa, jossa ihmiset etsivät yhteyksiä toisiinsa, nainen ja pieni lapsi tuodaan yhteen äidiksi ja tyttäreksi. Turvassa äidin suojassa, lapsi oppii rakkaudesta ja luottamuksesta, ja lopulta siitä, kuinka muodostaa omat kiintymyksensä ja kiinnostuksensa.

Ohjaus: Toril Kove
Maa: Norja
Vuosi: 2017
Kesto: 9 min
Vermin

Rotta-runoilija, jonka toiveikkaat runot ovat ristiriidassa ympäröivän maailman kanssa, joutuu kohtaamaan yhteiskunnan ankaran suhtautumisen hiiriin.

Alkup. nimi: Vermine
Ohjaus: Jérémie Becquer
Maa: Tanska
Vuosi: 2018
Kesto: 7 min
Yellow

Yellow on lyhyt animoitu elokuva, joka kertoo metaforisen tarinan nuoresta oopperalaulajasta Violasta. Viola pelkää kaikkea keltaista, aurinkoa sekä spontaaniutta, ja piilottaa itsensä surullisiin violetteihin varjoihin. Löytääkö hän tiensä onneen?

Alkup. nimi: Žltá
Ohjaus: Ivana Sebestova
Maa: Slovakia
Vuosi: 2017
Kesto: 7 min

Yhteistyössä