American Honey (2016)

HUOM! Kinopalatsissa ei ole R&A-lipunmyyntiä perjantaina 28.9. Ostathan lippusi etukäteen verkkokaupastamme tai muista lipunmyyntipisteistämme.

Andrea Arnoldin vaikuttava American Honey (2016) on viime aikojen rohkein ja rajoja rikkovin elokuva. Se kertoo uudesta sukupolvesta ja sen arvoista, tavoittaa todellisuuden uskomattomalla suoruudella, sen muoto on hämmentävä ja soundtrack innostava. Nuoruuden vimman tallentamisessa Arnold onnistuu täydellisesti.

Star (Sasha Lane) on aikuisuuden kynnyksellä oleva rikkinäisen kodin kasvatti, joka tapaa supermarketissa kiehtovalta vaikuttavan joukon nuoria. Starille tämä porukka edustaa ennen kaikkea ulospääsyä pysähtyneisyydestä. Mitään menetettävää ei ole, joten Star karkaa porukan mukaan.
Päivät kuluvat lehtiä kaupitellen, yöt juhlien. Maisemat vaihtuvat ja muulla kuin tällä hetkellä ei ole merkitystä. Tärkeintä on liike, ei niinkään se minne ollaan matkalla. Lakia voi kiertää ja viehätysvoimaa hyödyntää.

American Honeyn on sanottu olevan nykypolven Easy Rider: se vangitsee täydellisesti nuoruuden kiihkeyden – sen halun, suorastaan pakottavan tarpeen nähdä mitä maailmalla on tarjota.

Sasha Lanen ohella huikeat roolisuoritukset tekevät myös Shia LaBeouf anarkistisen nuorisojoukon johtaja Jakena sekä Riley Keough tämän kaikkea kontrolloivana tyttöystävä Krystalina.

Hanna Ruotsalainen, Pekka Lanerva

  • Alkup. nimi:
  • Kieli: englanti
  • Tekstitys:
  • Levittäjä: Park Circus
  • Kuvaus: Robbie Ryan
  • Leikkaus: Joe Bini