Teemat
Maat
Tulossa myöhemmin levitykseen

Anerca, elämän hengitys (2020)

Inuitin kielen sana anerca tarkoittaa elämän hengitystä, sielua. Markku ja Johannes Lehmuskallion palkitussa uutuudessa pohjoisten alkuperäiskansojen maailmankuva tehdään näkyväksi tanssin kauneudella.

Näytökset

Karpo (2020)

"Eihän siinä pahanteko ollut tarkoituksena, vaan kiinnittää huomiota siihen, että järjestelmä ei toimi."_ _Viihdyttävä dokumentti on karvalakin kohotus Suomen tv-historian ikonisimmalle toimittajalle.

Näytökset

Kelet (2020)

Toimittajana tunnetun Susani Mahaduran ensimmäinen pitkä elokuva tekee historiaa. Kelet on ensimmäinen suomalainen elokuva, jonka keskiössä on rodullistettu transnainen. Tens across the board, tätä ääntä on kaivattu!

Näytökset

Lost Boys (2020)

Reindeerspottingin jatko-osassa selvitellään Aasiaan kadonneiden ystävien kohtaloita. Taustalla häilyy hyinen Rovaniemi, joka on edelleen kaukana Joulumaan postikortti-idyllistä.

Näytökset

Nimby (2020)

Teemu Nikin (Armomurhaaja, R&A 2018) neljäs pitkä elokuva käsittelee meistä kaikista löytyvää suvaitsemattomuutta ohjaajalle tutulla mustalla huumorilla. Meno on hauskaa ja karmivaa kuin huvipuiston ilkeimmässä härvelissä.

Näytökset

Sight and Sound: Ekström & Kossi -näytös valottaa elokuvan, valokuvauksen ja installaatioiden parissa työskentelevän taiteilija Saara Ekströmin sekä äänisuunnittelijana ja foley-artistina tunnetun Heikki Kossin yhteistyötä. Näytöksessä nähdään elokuvat Tailor, Amplifier, Body All Eyes sekä Biblion.

Näytökset