Teemat
Maat
Tulossa myöhemmin levitykseen
Daniel Scheinert (Swiss Army Man, R&A 2016) kohautti Sundancessa amerikkalaisen miehisyyden pimeimpiä syövereitä luotaavalla indie-helmellään. Kolmen valopään bänditreenit jatkuvat reippaalla biletyksellä, joka lähtee laukalle. Seurauksia peitellessään kaverusten kädettömyys kasvaa kosmisiin mittasuhteisiin.
Näytökset
Hintelä ja ystävällinen koiranhoitaja tekee selvää korttelia piinaavasta rikollisesta löyhästi tositapahtumiin perustuvassa urbaanissa länkkärissä, joka tarjoilee sekä silmitöntä väkivaltaa että herkkiä hellyydenosoituksia.
Näytökset
Ihmisten ja eläinten kohtalot nivoutuvat yhteen Claire Denisin toisessa pitkässä elokuvassa, jonka Ranska ei ole salonkikelpoinen eikä tuttu. Monikulttuurisen draaman ja trillerin väliin asettuvan elokuvan tyylilaji ei ole realismi, vaikka yhteiskunnallinen taso on voimakas.
Näytökset

Piranhas (2019)

Claudio Giovannesin ohjaamassa draamassa milleniaalimafiosot päätyvät tahtomattaan toistamaan halveksimiensa konkarigangstereiden toimintamalleja.
Näytökset
Genrehybridi tasapainottelee viipyilevän kauniiden kuvien, huonokuntoisten samuraiden hikoilusta aiheutuvan huumorin ja loppupuolen toimintamätkeen välillä. Yllätykset seuraavat toisiaan ja luottamus petetään useammin kuin kaudessa Game of Thronesia.
Näytökset
Viidentoista elokuvantekijän, taiteilijan, tutkijan ja yhteiskuntavaikuttajan kollektiivisesti toteuttama elokuvatapaus tuo esiin naisiin kohdistuvaa näkymätöntä vallankäyttöä niin yksityiselämässä kuin yhteiskunnassa.
Näytökset