Teemat
Maat
Tulossa myöhemmin levitykseen
Tindersticksin mollisävyinen huuliharppu, pariisilainen lähiöjuna, viettelyä ja mustasukkaisuutta. Claire Denis löytää kauneutta yllättävistä asioista, ja 2000-luvun parhaimpiin eurooppalaiselokuviin lukeutuva teos on tästä mestarillinen esimerkki.
Näytökset
Hintelä ja ystävällinen koiranhoitaja tekee selvää korttelia piinaavasta rikollisesta löyhästi tositapahtumiin perustuvassa urbaanissa länkkärissä, joka tarjoilee sekä silmitöntä väkivaltaa että herkkiä hellyydenosoituksia.
Näytökset

Lourdes (2018)

Tuhannet särkyneet ihmiset matkustavat pyhään Lourdesin kaupunkiin rukoilemaan parempaa elämää. Kaupunki tarjoaa yhteisön, joka suojaa tuomitsevilta katseilta.
Näytökset
Ihmisten ja eläinten kohtalot nivoutuvat yhteen Claire Denisin toisessa pitkässä elokuvassa, jonka Ranska ei ole salonkikelpoinen eikä tuttu. Monikulttuurisen draaman ja trillerin väliin asettuvan elokuvan tyylilaji ei ole realismi, vaikka yhteiskunnallinen taso on voimakas.
Näytökset

Varda by Agnès (2019)

Agnès Varda on palannut – viimeistä kertaa. Maaliskuussa 90-vuotiaana menehtyneen sympaattisimman feministimummelin elokuva on kuin mestarikurssi tai viimeinen kirje faneille ja elokuvan ystäville.
Näytökset