Teemat
Maat
Tulossa myöhemmin levitykseen

#takemeanywhere (2016)

Millainen on matka, jonka suunta ja luonne ovat täysin yleisön käsissä? Amerikkalais-suomalais-brittiläinen kolmikko Shia LaBeouf, Nastja Sade Rönkkö ja Luke Turner – taiteilijanimeltään LaBeouf, Rönkkö & Turner – pakkasi rinkkansa ja videokameransa ja lähti ottamaan selvää.
Näytökset

Cold War (2018)

Cannes-palkittu puolalaisdraama kertoo henkeäsalpaavin kuvin rakkaudesta kylmän sodan repimässä Euroopassa.
Näytökset

Dark River (2017)

Synkkä balladi menneisyytensä traumatisoimasta Alicesta (Ruth Wilson), joka palaa kotiinsa Englannin maaseudulle isän kuoleman jälkeen.
Näytökset
Tositapahtumiin perustuva draama salskeasta brittinuorukaisesta (Jamie Bell), joka rakastuu Oscar-palkittuun, skandaalinkäryiseen filmitähteen Gloria Grahameen (Annette Benning).
Näytökset

The Inferno Unseen (2017)

Hypnoottinen kooste kesken jääneestä Infernosta (1964), jonka päärooliin saatiin Romy Schneider. Savoy-teatterin näytöksen säestää säveltäjä-muusikko Rollo Smallcombe. Ohjelmistossa myös Romy Shcneider -leffa 3 Days in Quiberon (Taiteilijat... -sarjassa)!
Näytökset

Maiden

Millaista on purjehtia maailman ympäri? Dokumenttielokuva lasikattoja rikkoneesta kippari Tracy Edwardsista. Maidenin naisistoon kuuluu myös suomalaispurjehtija Mikaela von Koskull.
Näytökset

McKellen: Playing the Part (2017)

Näyttelijälegenda ja lgbtqi-aktivisti Sir Ian McKellen pohtii tuoreessa dokumenttielokuvassa roolejaan ja identiteettiään lämmöllä ja huumorilla.
Näytökset

McQueen (2018)

Lee Alexander McQueen oli poikkeuksellinen visionääri, jonka innovatiiviset luomukset ja shokeeraavat näytökset järisyttivät muotimaailman perustuksia.
Näytökset

A Private War

Marie Colvin oli aikamme arvostetuimpia sotajournalisteja, joka teki useita henkilökohtaisia uhrauksia pyrkiessään antamaan äänen äänettömille konfliktialueiden sydämessä. Palkitun dokumentaristin Matthew Heinemanin elokuva kertoo vahvan, kapinallisen ja uraauurtavan toimittajan inspiroivasta urasta ja vaikeasta sisäisestä kamppailusta. Rosamund Pike tekee vaikuttavan roolisuorituksen Colvinina, jonka tarina valottaa nykyjournalismin asemaa kaoottisessa maailmantilassa.
Näytökset

The Real Estate (2018)

Lars von Trierin Idiootteihin ja Ulrich Seidlin elokuviin verrattu Berliinin kalkkuna ei päästä katsojaansa vähällä!
Näytökset
Toisilleen tuntemattomien, eri perheisiin adoptoitujen kolmosten David Kellmanin, Eddy Gallandin ja Bobby Shafranin tiet risteytyivät kuin kohtalon johdattamana. Dokumentti kertoo järisyttävän, melkein absurdilta tuntuvan tarinan, jonka alun hyväntuulinen tunnelma saa odottamatta karmivia sävyjä elokuvan edetessä.
Näytökset

Time Trial (2017)

Kiidä suoraan Tour de France -pyöräilijöiden iholle kisan pahimpiin nousuihin ja raskaimpiin hetkiin.
Näytökset
Ylvään ja arvaamattoman punk-kuninkaallisen muotiluomuksissa pulppuavat sama hauskuus, raivo ja raivostuttavuus, jotka välittyvät Vivianne Westwoodista henkilönä ja aktivistina.
Näytökset

The Wife (2017)

Björn Rungen ensimmäinen englanninkielinen elokuva on kertomus vallasta, rakkaudesta ja koko elämän kokoisesta valheesta. Glenn Close tekee elämänsä roolin Nobel-kirjailijan vaimona.
Näytökset

Yardie (2018)

Näyttelijä Idris Elban esikoisohjaus oli Sundancen Tapauksia. Rikosjännäri perustuu menestysromaaniin nuorukaisesta 70-luvun Kingstonissa ja 80-luvun Lontoossa.
Näytökset