Teemat
Maat
Omat suosikit

68 Kill (2017)

Paremmin näyttelijänä tunnetun Trent Haagan toinen täyspitkä ohjaustyö "68 Kill" kutsuu katsojansa kauhun, komedian ja toiminnan sekakäyttökesteille.
Näytökset

The Big Sick (2017)

Rakkautta on… Valvoa sinut dumpanneen exän sairasvuoteen vierellä tämän vanhempien kanssa ja toivoa, että hän herää, jotta pääset pyytämään anteeksi hölmöyttäsi.
Näytökset

Brigsby Bear (2017)

Bunkkerissa kasvaneen Jamesin elämässä yksi on ylitse muiden: lasten tv-sarjasankari Brigsby Bear. Eräänä päivänä tarina katkeaa ja Jamesille selviää, että hän on ollut sarjan ainoa katsoja. Sankariinsa uskova fanipoika ei kuitenkaan suostu luovuttamaan ennen kuin saa tarinalle päätöksen. Saturday Night Live -tekijöiden komedia valloittaa outoudellaan ja hellyydellään silloinkin, kun se leikittelee aiheensa tummilla sävyillä.
Näytökset

Carrie Pilby (2016)

Carrie Pilby on draamakomedia superälykkäästä Carriesta, joka pääsi Harvardin yliopistoon 14-vuotiaana. Nyt, sieltä valmistuttuaan, Carrie yrittää selvittää, mikä hänet tekisi onnelliseksi – psykologin aloitteesta toki, sillä Carrie itse ei onnea usko haluavansa.
Näytökset

Easy (2017)

Isidoro, lempinimeltään Easy, saa tehtäväkseen kuljettaa ukrainalaisen muurarin ruumiin Italiasta pieneen vuoristokylään Ukrainaan. Koomiset käännökset odottavat entistä karting-kuskia, kun hän eksyy reitiltä.
Näytökset

Final Portrait (2017)

Geoffrey Rushin tragikoominen roolisuoritus taiteilija Alberto Giacomettina kiteyttää luomisen tuskan elokuvassa, joka kertoo yhden muotokuvan synnystä: "Lopetetaan ennen kuin tuhoan kaiken!"
Näytökset

Goodbye Berlin (2016)

14-vuotias Maik jätetään kesälomaksi yksin kotiin. Kun kuvaan astuu nuori kapinallinen Tschick Venäjältä, muuttuu tylsästi alkanut loma hetkessä vauhdikkaaksi seikkailuksi pitkin autobaanoja ja saksalaisia maaseutumaisemia.
Näytökset

Handsome Devil (2016)

The Smithsin kappaleen mukaan nimetty draama sijoittuu irlantilaiseen poikien sisäoppilaitokseen, jossa rugby on uskonto. Oppilailla on kaksi vaihtoehtoa: olla vahva rugbypelaaja tai sellaisen kiusaama.
Näytökset
John Cameron Mitchell on aina rikkonut rajoja ja viitannut kintaalla hyvälle maulle, mutta How to Talk to Girls at Parties ylittää odotukset. Kaikenlainen kontrolli loistaa poissaolollaan ja muutenkin homma on vähällä lähteä lapasesta vähän väliä. Tuntuu kuin asialla olisi isompikin ryhmä tee-se-itse-estetiikkaa venyttäviä taideopiskelijoita.
Näytökset

A Hustler's Diary (2017)

Metin (Can Demirtas) on turkkilaistaustainen katujen kasvatti, jonka päivät kuluvat milloin väärennettyjä kelloja pantaten, milloin kilpailevien jengien jäseniä pahoinpidellen. Mutta hänen iltapuuhiinsa kuuluu rituaali, joka harvemmin yhdistetään taparikollisen harrastuksiin: Metin kirjoittaa päiväkirjaa ja haaveilee näyttelijän urasta. Pieni musta vihko on täynnä varsin räjähdysherkkää materiaalia, jossa konnat esiintyvät omilla nimillään. Päiväkirja päätyy vahingossa kustantajalle, joka – toisin kuin Metin – innostuu materiaalin julkaisemisesta.
Näytökset

Ice Mother (2017)

Mustanpuhuvassa komediassa kuusikymppisen Hanan elämään astuu uusi mies, joka opettaa hänen lapsenlapsensa lyömään ja sanoo suoraan, että Hanan pojat ovat mulkkuja. Jollaisia vähän ovatkin.
Näytökset

Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! (2016)

Supersuositut lastenkirjahahmot Tatu ja Patu seikkailevat valkokankaalla. Veljekset matkustavat junalla Outolasta jouluiseen Helsinkiin tapaamaan yhdeksänvuotiasta ystäväänsä Veeraa. Kaupungissa heitä odottaa Veeran järjestämä mahtava yllätys! Veera on kuitenkin jouluruuhkien vuoksi myöhässä rautatieasemalta ja veljekset suuntaavat omin neuvoin suureen kaupunkiin.
Näytökset

Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset (2017)

Bestiskapinalliset Satu ja Heidi sabotoivat pinnallisia kesähäitä, koska rakkaus ei ole kaupan. Vallankumous vaarantuu, kun Heidi iskee silmänsä jääkiekkoilija Lauri Mäntyvaaraan ja näkee kissanpentuja.
Näytökset

Loikkarit (2017)

Jaak Kilmin veijarikomediassa rymistellään iloisissa 1980-luvun tunnelmissa, kun kolme ystävystä pakenee Neuvostoliitosta lännen puolelle.
Näytökset

The Misandrists (2017)

Ohjaaja Bruce LaBruce tarjoaa härnäävän campin ja räävittömän queerin, mutta myös vilpittömästi feministisyyden eri aspekteja pohdiskelevan elokuvan miesvihaan opettavasta tyttökoulusta.
Näytökset

Montparnasse Bienvenüe (2017)

Eksänsä mielestä Julia on pantava luuseri, mutta se on vain hänen mielipiteensä. Kipeästä erosta toipuva Julia varastaa ex-miehen kissan ja kulkee katti kainalossa kiehtovana, ärsyttävänä sekasotkuna.
Näytökset

Newton (2017)

Maailman suurin demokratia Intia valmistautuu vaaleihin. Vapaiden ja reilujen vaalien järjestäminen on valtava pon­nistus maassa, jossa äänestyspisteitä on yhdeksän miljoo­naa ja äänioikeutettuja yli 800 miljoonaa.
Näytökset

Oh Lucy! (2017)

Setsuko saa englanninopettaja Johnilta nimen Lucy – ja ikkunan jännittävään elämään tylsän toimistotyön vastineeksi. Loma Kaliforniassa pistää kuviot uusiksi Setsukon, hänen siskonsa ja siskontyttö Mikan elämässä.
Näytökset

Patti Cake$ (2017)

»You’re gorgeous. You’re a boss bitch», sanoo Patricia »Patti» Dombrowski itselleen – eikä anna kenenkään väittää muuta. Elokuvavuoden riemastuttavin ja aidoin sankari on New Jerseyn kurjistuneella pohjoispuolella elämäänsä lusiva rääväsuinen, ylipainoinen punapääteini, jolla on haave: rap-tähteys.
Näytökset

Scarred Hearts (2016)

Romanialaisessa parantolassa Mustanmeren rannalla kuplii elämänilo, vaikka sairaudet ja antisemitismin nousu varjostavat tulevaisuutta. Radu Juden nostalginen draama edustaa romanialaisen elokuvan uutta aaltoa.
Näytökset
Mildred Hayes (Frances McDormand) on saanut tarpeekseen. Lapsista toinen on muutamaa kuukautta aiemmin raiskattu ja murhattu, mutta kukaan ei ole tehnyt asialle mitään – Ebbingin poliisi keskittyy lähinnä kiduttamaan tummaihoisia. Oikeus on otettava omiin käsiin, joten Hayes vuokraa kolme jättimäistä mainostaulua kaupunkiin johtavan tien varresta ja vaatii niissä suorasanaisesti oikeutta.
Näytökset

Toivon tuolla puolen (2017)

Syyrialaispakolaisen ja helsinkiläisen ravintolanpitäjän tiet kohtaavat Aki Kaurismäen uudessa elokuvassa. Lämminhenkinen huumori sävyttää hyvien ihmisten ja tekojen merkitystä korostavaa tarinaa.
Näytökset

The Trip to Spain (2017)

Kolmas The Trip -elokuva tarjoilee hedelmällisen ja hulvattoman kulinarismi- ja kulttuurimatkan koomikkoparivaljakko Brydon & Cooganin kanssa.
Näytökset

Viinitilamme Ranskassa (2017)

Viini on »luonteikas», kun siinä on kasvualueelleen tyypillisiä ominaisuuksia. Cédric Klapischin Viinitilamme Ranskassa on sekin imenyt kotimaaperästään olennaisuudet: erittäin ranskalaisessa draamakomediassa pääosan saavat viini ja perhesuhteet.
Näytökset