Teemat
Maat
Omat suosikit

9 Fingers (2017)

Noir-elokuvan päähenkilö Magloire on sekä panttivanki että rikoskumppani, kun pakomatka alkaa rahtilaivalla, jonka kyydissä seilaavat myös melankolia ja kuolema. Ensimmäinen pysäkki: Nowhereland.
Näytökset

150 Milligrams (2016)

Kun potilaat alkavat kuolla outoihin sydänvaivoihin, ranskalaisen keuhkolääkärin epäilykset heräävät. Tutkijatiiminsä avulla Irène Frachon oivaltaa, että syy kuolemiin löytyy diabeetikoille suunnatusta laihdutuslääkkeestä. Kerrottuaan epäilyksistään viranomaisille ja lääkeyhtiölle Frachon joutuu huomaamaan, että hänen tutkimustuloksensa eivät ole toivottua laatua. Hänen tiimiltään viedään rahoitus ja löydökset mitätöidään tieteellisen komitean edessä – ison lääkeyhtiön mainetta ei nimittäin kritisoida ilman seuraamuksia.
Näytökset

After the War (2017)

After the War on voimakas ja elävä kuvaus Marcosta ja hänen 16-­vuotiaasta tyttärestään Violasta (Charlotte Cétaire), joiden tasaisen elämän mullistaa erään profes­sori Marinin salamurha. Tapaus johtaa asetelmaan, jossa 1980-­luvulla tehdyt valinnat vaikuttavat vuoden 2002 tapahtumiin niin yhteiskunnallisella kuin henkilökoh­taisella tasolla.
Näytökset

The Age of Shadows (2016)

Japanilaismiehittäjien ja korealaisten vastarintataistelijoiden 1920-luvun kissa ja hiiri -leikki etenee vauhdilla, eikä tehosteissa ole säästelty. Song Kang-hoo loistaa pääroolissa puolta vaihtavana vakoojana.
Näytökset

L'amant double (2017)

François Ozonin posketon eroottinen trilleri naisesta ja identtisistä veljeksistä sykkii Hitchcockin, De Palman, Almodóvarin ja Cronenbergin hengessä, strap on -seksiä unohtamatta.
Näytökset

Amnesia (2015)

Saksalaissyntyinen nainen on paennut Ibizalle menneisyytensä traumoja. Paketti alkaa levitä käsiin, kun naapuriin muuttaa nuori mies Berliinistä.
Näytökset

Aquarius (2016)

Kuusikymppinen Clara on tun­nettu musiikkikriitikko. Hän asuu yksin rannan tuntumassa vanhassa talossa, jonka nimi on Aquarius ja jonka tonttia grynderi on hamunnut vuosia. Naapurit on jo ostettu talosta ulos, mutta Claralla ei ole aikomustakaan muuttaa. Ei, vaikka kuinka painostetaan.
Näytökset

Ava (2017)

Ava on menettämässä näkökykynsä, mutta vielä hän näkee: rantamaiseman, yksinhuoltajaäidin, itkevän pikkusiskon ja painajaisia. Vapaana juokseva musta koira johdattaa muodonmuutokseen. Avasta tulee pieni villi intiaani, rakastunut.
Näytökset

Beach Rats (2017)

Frankie etsii tapaansa rakastaa Brooklynin yössä. Töitä, koulua tai tavoitteita ei ole, ja huumeet, huono seura ja salaiset tapaamiset vanhempien miesten kanssa täyttävät ajan. Yön ja päivänvalon identiteetit eivät sulaudu yhteen saumoitta – ja sovitusyritykset johtavat pahenevaan kaaokseen.
Näytökset

Un beau soleil intérieur (2017)

Rakkautta & Anarkiaa on esittänyt suurimman osan Claire Denis’n hurjista ohjauksista. Denis yllätti toukokuussa Cannesin elokuvajuhlilla hurmaavalla ja särmikkäällä uutuudellaan. Un beau soleil intérieur kertoo onnen tavoittelusta ja Pariisin olemuksesta. Aiheet ovat ikuisia, mutta tarina hengittää emotionaalisesti anteliaan Juliette Binochen tahtiin – tarjolla on siis kutkuttava, sykettä kiihdyttävä seikkailu, joka tarjoaa uusia näkökulmia rakkauteen.
Näytökset

Before We Vanish (2017)

Kiyoshi Kurosawan melankolisessa scifi-trillerissä ihmiskunnan hävittämistä kaavailevat, viruksen kaltaiset muukalaiset saavat havaita, että ihmisten henkilökohtaiset ongelmat ovat suurempia kuin he odottivat.
Näytökset

Beyond Dreams (2017)

Ruotsalaisdraamassa monikulttuurinen lähiö ei näyttäydy gettona eivätkä pikkurikoksia tekevät naiset uhkaavana jenginä. Vankilasta palaavan Mirjan unelmatkin vaihtuvat rötösrahoista palkkatuloihin.
Näytökset

The Big Sick (2017)

Rakkautta on… Valvoa sinut dumpanneen exän sairasvuoteen vierellä tämän vanhempien kanssa ja toivoa, että hän herää, jotta pääset pyytämään anteeksi hölmöyttäsi.
Näytökset

Brigsby Bear (2017)

Bunkkerissa kasvaneen Jamesin elämässä yksi on ylitse muiden: lasten tv-sarjasankari Brigsby Bear. Eräänä päivänä tarina katkeaa ja Jamesille selviää, että hän on ollut sarjan ainoa katsoja. Sankariinsa uskova fanipoika ei kuitenkaan suostu luovuttamaan ennen kuin saa tarinalle päätöksen. Saturday Night Live -tekijöiden komedia valloittaa outoudellaan ja hellyydellään silloinkin, kun se leikittelee aiheensa tummilla sävyillä.
Näytökset

Bushwick (2017)

Jenkki-indietuotanto Bushwick on isolla ajatuksella tehty pienen budjetin sotaelokuva. Se on viihdettä mutta näyttää todelliselta. Sama koskee Bushwickin kuvaamaa painajaista kahtia jaetusta Amerikasta ja uudesta sisällissodasta. Muutama vuosi sitten koko idea olisi vaikuttanut poskettomalta, mutta nykyisessä poliittisessa ilmapiirissä se tuntuu jo lähes mahdolliselta.
Näytökset

Butterfly Kisses (2017)

Kielletty himo pyrkii pintaan lontoolaisessa kerrostalokompleksissa. Rafael Kapelinskin huikea mustavalkoinen esikoisohjaus on tavanomaisempaa brittirealismia unenomaisempi ja harmaampi kasvutarina. Halu ei aina ole kaunista.
Näytökset

Call Me by Your Name (2017)

Call Me by Your Name on sekä moderni että perinnetietoinen universaali rakkaustarina, jossa näkyy Luchino Viscontin ja Bernardo Bertoluccin kaltaisten mestareiden vaikutus. Italialaisen Guadagninon vastaus Moonlightille, Carolille ja muille viime vuosien gay-teemaisille elokuvahelmille on suurenmoinen.
Näytökset

Carrie Pilby (2016)

Carrie Pilby on draamakomedia superälykkäästä Carriesta, joka pääsi Harvardin yliopistoon 14-vuotiaana. Nyt, sieltä valmistuttuaan, Carrie yrittää selvittää, mikä hänet tekisi onnelliseksi – psykologin aloitteesta toki, sillä Carrie itse ei onnea usko haluavansa.
Näytökset

Centaur (2017)

Kirgistanin kadotettu tarunhohteinen menneisyys sykkii festivaalin yhdessä kauneimmassa elokuvassa, Centaurissa. Unohtumattomiin kuuluu kuva satulatta ratsastavasta hevosvarkaasta yön pimeydessä kädet levällään, kasvot kohti taivasta kuin sieltä ohjeita hakien.
Näytökset

A Ciambra (2017)

Pio puikkelehtii paikallisten italialaisten, romanialaisten ja afrikkalaisten välillä Italian Calabriassa ja ihailee isoveljeään, joka on opettanut tälle katuelämän tavat. Isoveljen kadotessa Pio joutuu tekemään hyytävän päätöksen siitä, onko hän valmis astumaan veljensä aikuisiin kenkiin.
Näytökset

Clash (2016)

Egyptin armeija vangitsee vahingossa maata jakavan kriisin eri osapuolia samaan vankienkuljetusvaunuun. Onnistuuko yhteiselo ahtaassa tilassa vai onko tuloksena verilöyly?
Näytökset

Close-Knit (2017)

Äitinsä kaltoinkohtelema koulutyttö Tomo saa sympaattisen uusperheen enostaan ja tämän transsukupuolisesta tyttöystävästä Rinkosta.
Näytökset

Darkland (2017)

Yhteiskunnallista draamaa, rikoselokuvaa ja actionia yhdistävässä Darklandissa maahanmuuttajataustainen kirurgi selvittää rikollisjengiin sotkeutuneen pikkuveljensä kuolemaa Kööpenhaminassa.
Näytökset

Denial (2016)

Rachel Weisz näyttelee historioitsija Deborah Lipstadtia tositapahtumiin perustuvassa oikeussalidraamassa, jossa kuuluisa holokaustinkieltäjä David Irving kokee kunniaansa loukatun.
Näytökset

The Desert Bride (2017)

The Desert Bridessä rakkaus on ihme. On vaikea kuvitella Argentiinan erämaata kauniimpaa taustaa maailmaan eksyneen Teresan ja seinittä eläneen Gringon kohtaamiselle.
Näytökset

Endangered Species (2017)

Josephinen avioliitto muuttuu painajaiseksi ennen kuin papin aamenesta on ehtinyt kulua päivääkään. Melanien yllätysvauvan isä on tulevaa vaaria vanhempi. Kieliä opiskeleva herkkä Anthony puolestaan jää yllättäen yksin pitämään huolta psykiatriselle osastolle joutuneesta äidistään ja tämän lääväksi muuttuneesta asunnosta.
Näytökset

Final Portrait (2017)

Geoffrey Rushin tragikoominen roolisuoritus taiteilija Alberto Giacomettina kiteyttää luomisen tuskan elokuvassa, joka kertoo yhden muotokuvan synnystä: "Lopetetaan ennen kuin tuhoan kaiken!"
Näytökset

The Fits (2015)

Nyrkkeilyä harrastava 11-vuotias poikatyttö Toni liittyy tanssijoukkueeseen. Kun tanssijat alkavat toinen toisensa jälkeen saada salaperäisiä kouristuskohtauksia, on Tonin päätettävä, mitä kaikkea hän on valmis tekemään sopeutuakseen joukkoon.
Näytökset

Fortunata (2017)

Fortunatan lykky käy vähiin, vaikka välillä se näyttäisi potkaisevankin. Kotikäyntejä tekevä yksinhuoltaja haaveilee omasta kampaamosta, mutta pakka ei tahdo pysyä kasassa tyttären oireillessa ja narsistis-väkivaltaisen ex-miehen terrorisoidessa.
Näytökset

From the Balcony (2017)

Oslolaisen elokuvaohjaaja-näyttelijä Ole Giæverin omasta arjesta kertovaa jutustelua kuuntelee hellittämättömän kiinnostuneena. Dokumentti-, essee- ja animaatio-elokuvaa yhdistelevä leffa jättää jälkeensä myönteisesti sekavan olon.
Näytökset

Félicité (2017)

Alain Gomis lainasi neljännen pitkän elokuvansa orgaanisen rakenteen musiikista. Kongon Kinshasaan sijoittuva Félicité myötäelää ja hengittää nimihenkilönsä kipua ja toivoa. Pääosaa näyttelevän Véro Tshanda Beyan läsnäolo lyö kuvista läpi väkevänä ja raa’an tunnevoimaisena.
Näytökset

The Giant (2016)

Autistinen Rikard makaa sairaalassa, koska on saanut petankkitreeneissä teräskuulasta iskun kalloonsa. Ihme on se, että potilas on elossa. Eikä se liity onnettomuuteen, vaan siihen, että Rikardin keho on vakavasti epämuodostunut. Vielä sitäkin epätavallisempaa on kenties Rikardin päättäväisyys tavoitella unelmiaan: saada yhteys äitiinsä, joka vajosi psykoosiin heti synnytyksen jälkeen – ja ennen kaikkea päästä osallistumaan petankin pohjoismaiden mestaruusotteluun.
Näytökset

Godless (2016)

Lohduttomassa bulgarialaisdraamassa Balkanvuorten kylmyys ulottuu ihmissuhteisiin. Kotihoitaja Gana saa voita leivälleen ja morfiinia tajuntaansa ryöväämällä vanhusten henkilötodistuksia.
Näytökset

Goodbye Berlin (2016)

14-vuotias Maik jätetään kesälomaksi yksin kotiin. Kun kuvaan astuu nuori kapinallinen Tschick Venäjältä, muuttuu tylsästi alkanut loma hetkessä vauhdikkaaksi seikkailuksi pitkin autobaanoja ja saksalaisia maaseutumaisemia.
Näytökset

Handsome Devil (2016)

The Smithsin kappaleen mukaan nimetty draama sijoittuu irlantilaiseen poikien sisäoppilaitokseen, jossa rugby on uskonto. Oppilailla on kaksi vaihtoehtoa: olla vahva rugbypelaaja tai sellaisen kiusaama.
Näytökset

Hostages (2017)

“Minun ei ollut tarkoitus maksaa vapaudestani tällaista hintaa.” Vuonna 1983 seitsemän georgialaisnuorta yritti kaapata lentokoneen loikatakseen länteen – kohtalokkain seurauksin.
Näytökset

I Am Not a Witch (2017)

Shula-tyttö joutuu noitaleirille Sambiassa Rungano Nyonin visuaalisesti tyylikkäässä, lakonisessa satiirissa, joka tutkii kriittisesti naisia alistavia uskomuksia.
Näytökset

Ice Mother (2017)

Mustanpuhuvassa komediassa kuusikymppisen Hanan elämään astuu uusi mies, joka opettaa hänen lapsenlapsensa lyömään ja sanoo suoraan, että Hanan pojat ovat mulkkuja. Jollaisia vähän ovatkin.
Näytökset

Ikitie (2017)

Sisällissodan traumat realisoituivat Suomessa 1930-luvun taitteessa niin sanottuina muilutuksina. Pahin paikka, jonne kodeistaan kesken unien haetut oletetut kommunistit saattoivat Lapuan liikkeen toimesta joutua, oli »ikitie», Neuvostoliiton raja, mistä ei ollut paluuta.
Näytökset

Indivisible (2016)

Indivisible: jotakin, mitä ei voi jakaa. Sellaisia ovat Dasy ja Viola. Siamilaiset kaksoset ovat lantion kohdalta kiinni toisissaan, mutta myös ystävinä erottamattomat. Siinä missä arki tarjoaa sitruunoita ja ympärillä olevat ihmiset kieroilevat, omaan siskoon voi aina luottaa.
Näytökset

In This Corner of the World (2016)

Koulutyttö Suzun elämä 1930-luvun Hiroshimassa koostuu koulusta ja auttamisesta perheen merilevä-elinkeinossa. Taustalla Japani käy jo vuosia kestänyttä sotaansa Aasiassa ja Tyynellämerellä. Osin joukkorahoituksella tuotettu vesivärimäisen kaunis animaatio on kerännyt palkintoja Japanissa ja oli viime talvikauden katsotuimpia anime-elokuvia kotimaassaan.
Näytökset

Ismael's Ghosts (2017)

Ismael (Mathieu Amalric) on ketjussa polttava ja juova huithapeli elokuvaohjaaja, jota vainoavat painajaiset. Miksi? No, muun muassa siksi, että hänen vaimonsa Carlotta (Marion Cotillard) katosi selityksettä 20 vuotta sitten. Viime vuosina Ismael on löytänyt univaikeuksistaan huolimatta jonkin sortin onnen. Löytyyhän viereltä tyystin epäaavemainen astrofyysikko Sylvia (Charlotte Gainsbourg).
Näytökset

Kaiken se kestää (2017)

Dokumentaristina tunnetun Visa Koiso-Kanttilan ensimmäinen pitkä fiktio vie pohjoissuomalaiseen pikkukaupunkiin 1970-luvun lopulle, kahden perheen kriisien äärelle. Omista ja lähipiirinsä kokemuksista ammentanut ohjaaja lähestyy aikuisten ongelmia lapsen näkökulmasta.
Näytökset

The King's Choice (2016)

Saksan uhkavaatimus on yksinkertainen: otamme Norjan joka tapauksessa – lasketteko aseenne ja luovutteko val­lasta? Kolmena päivänä keväällä 1940 kuninkaan piti rat­kaista, miten luovia eteenpäin äärimmäisessä poliittisessa tilanteessa. Panoksena olivat demokratia, maan tulevaisuus sekä mahdollisesti oma ja perheen henki.
Näytökset

Kosketuksissa (2017)

Mies ja nainen huomaavat näkevänsä joka yö samaa unta. Veteraaniohjaaja Ildikó Enyedin Berliinissä pääpalkinnon voittanut rakkausdraama.
Näytökset

Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset (2017)

Bestiskapinalliset Satu ja Heidi sabotoivat pinnallisia kesähäitä, koska rakkaus ei ole kaupan. Vallankumous vaarantuu, kun Heidi iskee silmänsä jääkiekkoilija Lauri Mäntyvaaraan ja näkee kissanpentuja.
Näytökset

The Levelling (2016)

The Levelling ui syvällä kuvatessaan Englannin maaseudun tulevaisuudettomuutta ja erään perheen voimattomuutta surun äärellä.
Näytökset

Los Perros (2017)

Marianan (Antonia Zegers) elämä on upean etuoikeutettua. Arkea täyttävät ratsastustunnit, taidegalleria ja hämärät asiakirjat, joita liikemies-isä kiikuttaa allekirjoitettavaksi. Vaikka Mariana on pistävän älykäs, eivät hänen elämänsä miehet ota häntä vakavasti: aviomieskin on sitä mieltä, että puolison täytyy tehdä kuten perheen pää käskee.
Näytökset

Loveless (2017)

Avioeron partaalla olevan pariskunnan poika katoaa. Etsintöjen aikana paljastuvat venäläiset sukupuoliroolit, ahdasmielisyys ja yleinen apatia, jota ohjaa raha.
Näytökset

Lucky (2017)

Sivuosien luottomiehenä tunnettu Harry Dean Stanton teki läpimurtonsa Win Wendersin Paris, Texas -elokuvan pääroolissa vuonna 1984. Lucky vie Stantonin takaisin samantyylisiin maisemiin, pikkukylään keskelle autiomaata, ja antaa Stantonin jälleen loistaa päätähtenä.
Näytökset

Maudie (2016)

Ohjaaja Aisling Walshin tosipohjainen draama on sydämeenkäyvä kuvaus 1900-luvun alkupuoliskolla eläneestä kanadalaisesta kansantaiteilijasta Maud Lewisista, joka lapsuuden reumakuumeen aiheuttamista elinikäisistä kivuista ja ankarasta elämästään huolimatta näki maailman yksinkertaisen kauneuden.
Näytökset

Miami (2017)

Krista Kosonen näyttelee glamour-tanssijaa Zaida Bergrothin road moviessa, jossa hämyiset yökerhot, motellit ja rikollisuus kehystävät erilleen kasvaneiden siskosten intensiivistä aikuisiän suhdetta.
Näytökset

Montparnasse Bienvenüe (2017)

Eksänsä mielestä Julia on pantava luuseri, mutta se on vain hänen mielipiteensä. Kipeästä erosta toipuva Julia varastaa ex-miehen kissan ja kulkee katti kainalossa kiehtovana, ärsyttävänä sekasotkuna.
Näytökset

Mr. Long (2017)

Long on mestari veitsen käytössä, oli kyse sitten kiinalaisen ruoan valmistamisesta tai välienselvittelystä gangstereiden kanssa. Long joutuu jättämään kotimaansa Taiwanin ja lähtee Japaniin odottelemaan pölyn laskeutumista sekä hoitamaan jälleen yhden tilauskeikan. Huumorin siivittämä perhedraama kohtaa yllättävän jouhevasti reippaan Aasia-actionin.
Näytökset

My Cousin Rachel (2017)

Salaperäistä kaunotarta epäillään aviomiehensä murhaajaksi - mutta onko hän todella syyllinen? Rachel Weisz tekee huikean nimiroolin epookkidraamassa, jossa himokkuus, viattomuus ja arvoitukset sekoittuvat vietteleväksi nautinnoksi.
Näytökset

Myrskyn jälkeen osa 3 & keskustelu (2017)

Kun johtava poliisi esiintyy televisiossa munasillaan ja pyytää kansaa ottamaan tai jättämään hänet, ihmisen, on jotain kummaa tapahtunut Suomen maassa. Outoudet alkoivat hirmuisen Tuula-myrskyn myötä, joka sai koko valtakunnan infrastruktuurin sekaisin kuukausiksi. Ja sekaisin se sai myös ihmiset – rakkaudesta.
Näytökset

Myrskyn jälkeen osat 1 & 2 (2017)

Kun johtava poliisi esiintyy televisiossa munasillaan ja pyytää kansaa ottamaan tai jättämään hänet, ihmisen, on jotain kummaa tapahtunut Suomen maassa. Outoudet alkoivat hirmuisen Tuula-myrskyn myötä, joka sai koko valtakunnan infrastruktuurin sekaisin kuukausiksi. Ja sekaisin se sai myös ihmiset – rakkaudesta.
Näytökset

Newton (2017)

Maailman suurin demokratia Intia valmistautuu vaaleihin. Vapaiden ja reilujen vaalien järjestäminen on valtava pon­nistus maassa, jossa äänestyspisteitä on yhdeksän miljoo­naa ja äänioikeutettuja yli 800 miljoonaa.
Näytökset

November (2017)

Andrus Kivirähkin romaaniin perustuvassa, virolaisohjaaja Rainer Sarnetin Novemberissa kuolleet aterioivat elävien kanssa ja naiset juoksevat susina. Paholaista sumutetaan siinä missä perheenjäseniä, jos oma etu tai päähänpisto niin vaatii. Ehtoollisellekin jonotetaan, toimiihan öylätti takuuvarmana ammuksena – metsällä ei voi missata, kun on Jeesuksen verta ja lihaa pyssyssä.
Näytökset

Oh Lucy! (2017)

Setsuko saa englanninopettaja Johnilta nimen Lucy – ja ikkunan jännittävään elämään tylsän toimistotyön vastineeksi. Loma Kaliforniassa pistää kuviot uusiksi Setsukon, hänen siskonsa ja siskontyttö Mikan elämässä.
Näytökset

Parents (2016)

Myöhäiskeski-ikäinen pariskunta vilkuttaa poikansa opiskelijaelämän pariin ja jää vatuloimaan tanskalaista porvarismelankoliaansa. Sitten Kjeld (mainion ymmyrkäinen Søren Malling) äkkää lehteä selaillessaan vuokrailmoituksen tutusta kohteesta. Hiljaiseksi käynyttä omakotitaloaan murehtivat Kjeld ja Vibeke (Bodil Jørgensen) laittavat taseet töihin, muuttavat nuoruutensa ullakkokämppään ja kalustavat sen kopioksi menneisyyden lemmenpesästään.
Näytökset

The Party (2017)

Sally Potterin terävä ja mustavalkoisen tyylikäs puhedraama tökkii useita olennaisia brittiläisen yhteiskunnan kipupisteitä.
Näytökset

Patti Cake$ (2017)

»You’re gorgeous. You’re a boss bitch», sanoo Patricia »Patti» Dombrowski itselleen – eikä anna kenenkään väittää muuta. Elokuvavuoden riemastuttavin ja aidoin sankari on New Jerseyn kurjistuneella pohjoispuolella elämäänsä lusiva rääväsuinen, ylipainoinen punapääteini, jolla on haave: rap-tähteys.
Näytökset

Scarred Hearts (2016)

Romanialaisessa parantolassa Mustanmeren rannalla kuplii elämänilo, vaikka sairaudet ja antisemitismin nousu varjostavat tulevaisuutta. Radu Juden nostalginen draama edustaa romanialaisen elokuvan uutta aaltoa.
Näytökset

Skins (2017)

John Waters kohtaa Pedro Almodóvarin rakkautta etsiviä friikkejä vilisevässä melodraamassa.
Näytökset

The Square (2017)

Ruben Östlundin elokuva ivailee taidemaailmalle, mutta ennen kaikkea se käsittelee yhteiskunnallisia asioita. Polveilevaa satiiria on vaikea tiivistää yhteen ajatukseen. Sen kerronta luottaa katsojaan vähintään yhtä paljon kuin legendaarinen tv-sarja The Wire.
Näytökset

Their Finest (2016)

Sodassa kaikki on sekaisin – usein myös sukupuoliroolit. Lone Scherfigin Their Finest ajoittuu Iso­-Britanniaan toi­sen maailmansodan aikaan, kun miesten johtama yhteis­kunta tarvitsi äkkiä naisia pyörittämään itseään: ajamaan busseja, työskentelemään tehtaissa – ja tekemään elokuvia.
Näytökset

They (2017)

14-vuotias muunsukupuolinen J (Rhys Fehrenbacher) käyttää murrosikää viivästyttävää lääkitystä. Sukupuoli-identiteettinsä kanssa kamppailevan nuoren on terveydellisistä syistä lopettava lääkkeen käyttö ja tehtävä päätös hormonihoidoista.
Näytökset

This Is Our Land (2017)

This is Our Land kuvaa ranskalaista oikeistopopulismia lähes reaaliajassa. Marine Le Penia muistuttavan puoluepomon vaalivankkureihin hyppäävästä pikkukaupungin sairaanhoitajasta kertova draama aiheutti Ranskassa kohua.
Näytökset
Mildred Hayes (Frances McDormand) on saanut tarpeekseen. Lapsista toinen on muutamaa kuukautta aiemmin raiskattu ja murhattu, mutta kukaan ei ole tehnyt asialle mitään – Ebbingin poliisi keskittyy lähinnä kiduttamaan tummaihoisia. Oikeus on otettava omiin käsiin, joten Hayes vuokraa kolme jättimäistä mainostaulua kaupunkiin johtavan tien varresta ja vaatii niissä suorasanaisesti oikeutta.
Näytökset

Toivon tuolla puolen (2017)

Syyrialaispakolaisen ja helsinkiläisen ravintolanpitäjän tiet kohtaavat Aki Kaurismäen uudessa elokuvassa. Lämminhenkinen huumori sävyttää hyvien ihmisten ja tekojen merkitystä korostavaa tarinaa.
Näytökset

Tom of Finland (2017)

Maailmalla ehkä, Suomessa ei koskaan. Näin lausuu Touko Laaksonen taiteensa myymisestä. Kiiltävän mustia nahkahousuja, univormuja, moottoripyöriä ja lihaksikkaita miehiä. Toisille kikkelikuvia suttuisissa, halvoissa seksilehdissä – toisille vallankumous.
Näytökset

Two Irenes (2017)

13-vuotias Irene saa selville, että hänen isällään on salainen toinen perhe ja samanikäinen tytär – myös nimeltään Irene. Tytöt tutustuvat ja heidän suhteensa kasvaa paljon isän huijausta suuremmaksi.
Näytökset
»Mä en saa unta», itkee äiti ja kömpii 12-vuotiaan Varpun viereen nukkumaan. Perinteiset äidin, isän ja tyttären roolit ovat monella tapaa sekaisin Oscar-ehdokas Selma Vilhusen elokuvassa Tyttö nimeltä Varpu, joka kuvaa hauskasti ja hellyydellä yhden perheen hapuilevaa rakkauden, yhteyden ja olemisen tavan etsintää.
Näytökset

Vazante (2017)

Brasilialaisen Daniela Thomasin esikoisohjaus on vähä­eleinen mutta väkevä kuvaus ihmissuhteista ja ajasta muu­tama vuosi ennen Brasilian itsenäistymistä, 60 vuotta ennen orjuuden kieltämistä.
Näytökset

Viinitilamme Ranskassa (2017)

Viini on »luonteikas», kun siinä on kasvualueelleen tyypillisiä ominaisuuksia. Cédric Klapischin Viinitilamme Ranskassa on sekin imenyt kotimaaperästään olennaisuudet: erittäin ranskalaisessa draamakomediassa pääosan saavat viini ja perhesuhteet.
Näytökset

Viraali (2017)

Rikoksella höystetty indiedraama somen ja virtuaalimaailman vaikutuksesta tämän päivän helsinkiläisten elämään.
Näytökset

Western (2017)

Valeska Grisebachin paluu yli vuosikymmenen tauolta on hitaasti karun luonnon keskellä hautuva väkevä ja vähäeleinen tarina kulttuurien törmäyksestä.
Näytökset

Winter Brothers (2017)

Rauhallisin, lähes pysähtynein kuvin etenevä impressionistinen elokuva sijoittuu rujoon ja talviseen takamaiden Tanskaan. Päähenkilö, kaivosköyhälistöön kuuluva Emil (tyhjäkasvoinen Elliott Crosset Hove), elää veljensä kanssa parakissa ja liehittelee naapurin neitoa. Rakkaus riuduttaa, elämä on hiljaista lunta, tuulta ja kaivospölyä. Valoa tähän maailmaan tuovat lähinnä kaivosmiesten otsalamput.
Näytökset

The Workshop (2017)

Laurent Cantet’n (Cannes-voittaja Luokka 2008) uudessa elokuvassa rikoskirjailija matkustaa kuihtuvaan satamakaupunkiin pitämään kirjoituskurssia työttömille nuorille. Monikulttuurisen ryhmän keskustelut heijastavat nyky-Ranskan haasteita.
Näytökset

The Wound (2017)

Eteläafrikkalaisen Xhosa-kansan aikuistumisriittiä kuvaava voimakas draama käsittelee kiellettyä seksuaalisuutta. Miehisessä yhteisössä läsnä ovat sekä väkivallan uhka että intiimit kohtaamisetkin.
Näytökset