Teemat
Maat
Omat suosikit

68 Kill (2017)

Paremmin näyttelijänä tunnetun Trent Haagan toinen täyspitkä ohjaustyö "68 Kill" kutsuu katsojansa kauhun, komedian ja toiminnan sekakäyttökesteille.
Näytökset

Beach Rats (2017)

Frankie etsii tapaansa rakastaa Brooklynin yössä. Töitä, koulua tai tavoitteita ei ole, ja huumeet, huono seura ja salaiset tapaamiset vanhempien miesten kanssa täyttävät ajan. Yön ja päivänvalon identiteetit eivät sulaudu yhteen saumoitta – ja sovitusyritykset johtavat pahenevaan kaaokseen.
Näytökset

The Big Sick (2017)

Rakkautta on… Valvoa sinut dumpanneen exän sairasvuoteen vierellä tämän vanhempien kanssa ja toivoa, että hän herää, jotta pääset pyytämään anteeksi hölmöyttäsi.
Näytökset

Brigsby Bear (2017)

Bunkkerissa kasvaneen Jamesin elämässä yksi on ylitse muiden: lasten tv-sarjasankari Brigsby Bear. Eräänä päivänä tarina katkeaa ja Jamesille selviää, että hän on ollut sarjan ainoa katsoja. Sankariinsa uskova fanipoika ei kuitenkaan suostu luovuttamaan ennen kuin saa tarinalle päätöksen. Saturday Night Live -tekijöiden komedia valloittaa outoudellaan ja hellyydellään silloinkin, kun se leikittelee aiheensa tummilla sävyillä.
Näytökset

Brimstone & Glory (2017)

Tultapecin kylässä melkein kuka tahansa voi räjähtää milloin vain, siksi huvit eivät ole keveitä. Kuvauksellaan tulittava Brimstone & Glory näyttää, miten ilotulitevalmistajat juhlivat vuoden suurinta ja hurjinta tapahtumaa: pyrotekniikkafestivaalia.
Näytökset

Bushwick (2017)

Jenkki-indietuotanto Bushwick on isolla ajatuksella tehty pienen budjetin sotaelokuva. Se on viihdettä mutta näyttää todelliselta. Sama koskee Bushwickin kuvaamaa painajaista kahtia jaetusta Amerikasta ja uudesta sisällissodasta. Muutama vuosi sitten koko idea olisi vaikuttanut poskettomalta, mutta nykyisessä poliittisessa ilmapiirissä se tuntuu jo lähes mahdolliselta.
Näytökset

Call Me by Your Name (2017)

Call Me by Your Name on sekä moderni että perinnetietoinen universaali rakkaustarina, jossa näkyy Luchino Viscontin ja Bernardo Bertoluccin kaltaisten mestareiden vaikutus. Italialaisen Guadagninon vastaus Moonlightille, Carolille ja muille viime vuosien gay-teemaisille elokuvahelmille on suurenmoinen.
Näytökset

Carrie Pilby (2016)

Carrie Pilby on draamakomedia superälykkäästä Carriesta, joka pääsi Harvardin yliopistoon 14-vuotiaana. Nyt, sieltä valmistuttuaan, Carrie yrittää selvittää, mikä hänet tekisi onnelliseksi – psykologin aloitteesta toki, sillä Carrie itse ei onnea usko haluavansa.
Näytökset

A Ciambra (2017)

Pio puikkelehtii paikallisten italialaisten, romanialaisten ja afrikkalaisten välillä Italian Calabriassa ja ihailee isoveljeään, joka on opettanut tälle katuelämän tavat. Isoveljen kadotessa Pio joutuu tekemään hyytävän päätöksen siitä, onko hän valmis astumaan veljensä aikuisiin kenkiin.
Näytökset

City of Ghosts (2017)

Ruumiin­osia ripustetaan lyhtypylväisiin ja irtopäät vierivät verisillä kaduilla. Julkisista teloituksista tulee osa kaupunkilaisten uutta, irvokasta arkea. Isis on saapunut Raqqaan raiskaa­maan kokonaisvaltaisesti kaikkea ja kaikkia.
Näytökset

Creepshow (1982)

Stephen Kingin 70-vuotissyntymäpäivää 21.9.2017 juhlistetaan ja edesmennyttä George A. Romeroa (1940–2017) muistetaan herrojen yhteistyönä syntyneellä modernin kauhun klassikolla Creepshow – yöjuttu (1982). Kyseessä on ensimmäinen Kingin itse käsikirjoittama elokuva ja Romeron menestynein ohjaustyö. 35mm-arkistokopiona nähtävää elokuvaa ei ole esitetty Helsingissä valkokankaalla yli 25 vuoteen.
Näytökset

David Lynch: The Art Life (2016)

Kenties vaikea uskoa, mutta taaperona David Lynch oli kuin kuka tahansa perusvauva: kuumalla ilmalla hän tykkäsi istuskella parhaan kaverinsa kanssa kuralammikossa puun alla ja puristella savista mutaa. Nykyisin 71-vuotiaan elokuvantekijän kädet ovat edelleen – kirjaimellisesti – savessa, vaikka leikkikenttä onkin vaihtunut Idahon Sandpointista Hollywoodin kukkuloille.
Näytökset

Denial (2016)

Rachel Weisz näyttelee historioitsija Deborah Lipstadtia tositapahtumiin perustuvassa oikeussalidraamassa, jossa kuuluisa holokaustinkieltäjä David Irving kokee kunniaansa loukatun.
Näytökset

The Fits (2015)

Nyrkkeilyä harrastava 11-vuotias poikatyttö Toni liittyy tanssijoukkueeseen. Kun tanssijat alkavat toinen toisensa jälkeen saada salaperäisiä kouristuskohtauksia, on Tonin päätettävä, mitä kaikkea hän on valmis tekemään sopeutuakseen joukkoon.
Näytökset
John Cameron Mitchell on aina rikkonut rajoja ja viitannut kintaalla hyvälle maulle, mutta How to Talk to Girls at Parties ylittää odotukset. Kaikenlainen kontrolli loistaa poissaolollaan ja muutenkin homma on vähällä lähteä lapasesta vähän väliä. Tuntuu kuin asialla olisi isompikin ryhmä tee-se-itse-estetiikkaa venyttäviä taideopiskelijoita.
Näytökset

Human Flow (2017)

Kiinalaistaiteilija-ohjaaja Ai Weiwei seuraa pakolaisvirtoja eri puolilla maailmaa. Niiden varrelta hukutaan Välimereen ja niiden osana kävellään, kunnes vastaan tulee raja, jota ei enää ylitetä. Sanotaan viimeinen sana, ja se on "ei".
Näytökset

I Called Him Morgan (2016)

New Yorkin kadut kimmelsivät. Lunta oli satanut metritolkulla ja päiväkausia. Vitivalkoisten kinosten kiertäminen kesti, kesti ja kesti – ambulanssi teki matkaa melkein tunnin. Sillä välin Lee Morganin 33-vuotias liekki oli ehtinyt jo sammua. Yksi kaikkien aikojen jazz-trumpetisteista menehtyi Helen-vaimonsa ampumaan luotiin Slug’s Saloonin lattialle helmikuussa vuonna 1972.
Näytökset

Lucky (2017)

Sivuosien luottomiehenä tunnettu Harry Dean Stanton teki läpimurtonsa Win Wendersin Paris, Texas -elokuvan pääroolissa vuonna 1984. Lucky vie Stantonin takaisin samantyylisiin maisemiin, pikkukylään keskelle autiomaata, ja antaa Stantonin jälleen loistaa päätähtenä.
Näytökset

My Cousin Rachel (2017)

Salaperäistä kaunotarta epäillään aviomiehensä murhaajaksi - mutta onko hän todella syyllinen? Rachel Weisz tekee huikean nimiroolin epookkidraamassa, jossa himokkuus, viattomuus ja arvoitukset sekoittuvat vietteleväksi nautinnoksi.
Näytökset

Oh Lucy! (2017)

Setsuko saa englanninopettaja Johnilta nimen Lucy – ja ikkunan jännittävään elämään tylsän toimistotyön vastineeksi. Loma Kaliforniassa pistää kuviot uusiksi Setsukon, hänen siskonsa ja siskontyttö Mikan elämässä.
Näytökset

Patti Cake$ (2017)

»You’re gorgeous. You’re a boss bitch», sanoo Patricia »Patti» Dombrowski itselleen – eikä anna kenenkään väittää muuta. Elokuvavuoden riemastuttavin ja aidoin sankari on New Jerseyn kurjistuneella pohjoispuolella elämäänsä lusiva rääväsuinen, ylipainoinen punapääteini, jolla on haave: rap-tähteys.
Näytökset

Risk (2016)

“Tämä ei ole se elokuva, jota luulin olevani tekemässä.” Laura Poitras ei kuvannut sankaritarinaa WikiLeaksin perustajasta Julian Assangesta.
Näytökset

They (2017)

14-vuotias muunsukupuolinen J (Rhys Fehrenbacher) käyttää murrosikää viivästyttävää lääkitystä. Sukupuoli-identiteettinsä kanssa kamppailevan nuoren on terveydellisistä syistä lopettava lääkkeen käyttö ja tehtävä päätös hormonihoidoista.
Näytökset
Mildred Hayes (Frances McDormand) on saanut tarpeekseen. Lapsista toinen on muutamaa kuukautta aiemmin raiskattu ja murhattu, mutta kukaan ei ole tehnyt asialle mitään – Ebbingin poliisi keskittyy lähinnä kiduttamaan tummaihoisia. Oikeus on otettava omiin käsiin, joten Hayes vuokraa kolme jättimäistä mainostaulua kaupunkiin johtavan tien varresta ja vaatii niissä suorasanaisesti oikeutta.
Näytökset