Teemat
Maat
Omat suosikit

Anteeksiantamaton (2017)

Voiko sotarikoksia saada anteeksi? Tanskalaisen Lars Feldballe Petersenin dokumenttielokuvassa seurataan Bosnian sodassa uhrejaan kiduttaneen vanginvartijan yrityksiä saada heiltä anteeksi.
Näytökset

Bobbi Jene (2017)

Keho on tanssijan tärkein työkalu. Kolmekymppisen Bobbi Jene Smithin ruumis on yhdeksän Israelissa vietetyn vuoden jälkeen huippuunsa viritetty instrumentti, jonka on aika tehdä jotain itsenäisesti.
Näytökset

Darkland (2017)

Yhteiskunnallista draamaa, rikoselokuvaa ja actionia yhdistävässä Darklandissa maahanmuuttajataustainen kirurgi selvittää rikollisjengiin sotkeutuneen pikkuveljensä kuolemaa Kööpenhaminassa.
Näytökset

David Lynch: The Art Life (2016)

Kenties vaikea uskoa, mutta taaperona David Lynch oli kuin kuka tahansa perusvauva: kuumalla ilmalla hän tykkäsi istuskella parhaan kaverinsa kanssa kuralammikossa puun alla ja puristella savista mutaa. Nykyisin 71-vuotiaan elokuvantekijän kädet ovat edelleen – kirjaimellisesti – savessa, vaikka leikkikenttä onkin vaihtunut Idahon Sandpointista Hollywoodin kukkuloille.
Näytökset

The Giant (2016)

Autistinen Rikard makaa sairaalassa, koska on saanut petankkitreeneissä teräskuulasta iskun kalloonsa. Ihme on se, että potilas on elossa. Eikä se liity onnettomuuteen, vaan siihen, että Rikardin keho on vakavasti epämuodostunut. Vielä sitäkin epätavallisempaa on kenties Rikardin päättäväisyys tavoitella unelmiaan: saada yhteys äitiinsä, joka vajosi psykoosiin heti synnytyksen jälkeen – ja ennen kaikkea päästä osallistumaan petankin pohjoismaiden mestaruusotteluun.
Näytökset

Godless (2016)

Lohduttomassa bulgarialaisdraamassa Balkanvuorten kylmyys ulottuu ihmissuhteisiin. Kotihoitaja Gana saa voita leivälleen ja morfiinia tajuntaansa ryöväämällä vanhusten henkilötodistuksia.
Näytökset

The Goodiepal Equation (2017)

Goodiepal eli Parl Kristian Bjørn Vester on tanskalais-färsaarelainen muusikko, taiteilija ja teoreetikko, josta kulkee toinen toistaan hämmentävämpiä tarinoita; ne ovat osa hänen jonkinlaista elämän performanssiaan. Goodiepal toimi Tanskan kuninkaallisen musiikkikorkeakoulun elektronisen musiikin osastonjohtajana, kunnes erottuaan julisti »herrasmiehen sodan» modernin tietokonemusiikin ja mediataiteen typeryyttä – sekä entistä työnantajaansa – vastaan.
Näytökset

Parents (2016)

Myöhäiskeski-ikäinen pariskunta vilkuttaa poikansa opiskelijaelämän pariin ja jää vatuloimaan tanskalaista porvarismelankoliaansa. Sitten Kjeld (mainion ymmyrkäinen Søren Malling) äkkää lehteä selaillessaan vuokrailmoituksen tutusta kohteesta. Hiljaiseksi käynyttä omakotitaloaan murehtivat Kjeld ja Vibeke (Bodil Jørgensen) laittavat taseet töihin, muuttavat nuoruutensa ullakkokämppään ja kalustavat sen kopioksi menneisyyden lemmenpesästään.
Näytökset

Tokasikajuttu (2017)

Pertti Kurikan Nimipäivien uran viimeisistä vuosista kertova itsenäinen jatko-osa on vähintään yhtä liikuttava ja viihdyttävä kuin bändin syntyhistoriaa käsitellyt Kovasikajuttu. Samaan aikaan se on myös synkempi ja traagisempi.
Näytökset

Tom of Finland (2017)

Maailmalla ehkä, Suomessa ei koskaan. Näin lausuu Touko Laaksonen taiteensa myymisestä. Kiiltävän mustia nahkahousuja, univormuja, moottoripyöriä ja lihaksikkaita miehiä. Toisille kikkelikuvia suttuisissa, halvoissa seksilehdissä – toisille vallankumous.
Näytökset

Winter Brothers (2017)

Rauhallisin, lähes pysähtynein kuvin etenevä impressionistinen elokuva sijoittuu rujoon ja talviseen takamaiden Tanskaan. Päähenkilö, kaivosköyhälistöön kuuluva Emil (tyhjäkasvoinen Elliott Crosset Hove), elää veljensä kanssa parakissa ja liehittelee naapurin neitoa. Rakkaus riuduttaa, elämä on hiljaista lunta, tuulta ja kaivospölyä. Valoa tähän maailmaan tuovat lähinnä kaivosmiesten otsalamput.
Näytökset