Teemat
Maat
Omat suosikit

Beuys (2017)

Joseph Beuys hylki taidetta ja pyrki tekemään kaikesta taidetta. Hän puhui yksinkertaisin sanoin kivikovaa politiikkaa, jonka hän sulki teoksiinsa piiloon selityksiltä. Beuys on välttämätöntä nähtävää jokaiselle EMMAn keväisessä retrospektiivissä käyneelle.
Näytökset

Centaur (2017)

Kirgistanin kadotettu tarunhohteinen menneisyys sykkii festivaalin yhdessä kauneimmassa elokuvassa, Centaurissa. Unohtumattomiin kuuluu kuva satulatta ratsastavasta hevosvarkaasta yön pimeydessä kädet levällään, kasvot kohti taivasta kuin sieltä ohjeita hakien.
Näytökset

Dries (2017)

Kuka huippusuunnittelija? Ei mainosta. Pesee silkkimallistonsa koneessa ennen näytöstä. Et tunnistaisi häntä kadulla, mutta erottaisit hänen vaatteensa kenen päällä tahansa. Kanye Westkin joutuu pokkuroimaan häntä.
Näytökset

Goodbye Berlin (2016)

14-vuotias Maik jätetään kesälomaksi yksin kotiin. Kun kuvaan astuu nuori kapinallinen Tschick Venäjältä, muuttuu tylsästi alkanut loma hetkessä vauhdikkaaksi seikkailuksi pitkin autobaanoja ja saksalaisia maaseutumaisemia.
Näytökset

Human Flow (2017)

Kiinalaistaiteilija-ohjaaja Ai Weiwei seuraa pakolaisvirtoja eri puolilla maailmaa. Niiden varrelta hukutaan Välimereen ja niiden osana kävellään, kunnes vastaan tulee raja, jota ei enää ylitetä. Sanotaan viimeinen sana, ja se on "ei".
Näytökset

Loveless (2017)

Avioeron partaalla olevan pariskunnan poika katoaa. Etsintöjen aikana paljastuvat venäläiset sukupuoliroolit, ahdasmielisyys ja yleinen apatia, jota ohjaa raha.
Näytökset

The Misandrists (2017)

Ohjaaja Bruce LaBruce tarjoaa härnäävän campin ja räävittömän queerin, mutta myös vilpittömästi feministisyyden eri aspekteja pohdiskelevan elokuvan miesvihaan opettavasta tyttökoulusta.
Näytökset

Mr. Long (2017)

Long on mestari veitsen käytössä, oli kyse sitten kiinalaisen ruoan valmistamisesta tai välienselvittelystä gangstereiden kanssa. Long joutuu jättämään kotimaansa Taiwanin ja lähtee Japaniin odottelemaan pölyn laskeutumista sekä hoitamaan jälleen yhden tilauskeikan. Huumorin siivittämä perhedraama kohtaa yllättävän jouhevasti reippaan Aasia-actionin.
Näytökset

The Prince of Nothingwood (2017)

Afganistanilaisen elokuvatähden matkaan pujahtava ranskalaisdokumentti on viihdyttävä katsaus siitä, miten sodan runtelemassa maassa syntyy paikallisyleisön rakastamia B-elokuvia.
Näytökset

Risk (2016)

“Tämä ei ole se elokuva, jota luulin olevani tekemässä.” Laura Poitras ei kuvannut sankaritarinaa WikiLeaksin perustajasta Julian Assangesta.
Näytökset

Scarred Hearts (2016)

Romanialaisessa parantolassa Mustanmeren rannalla kuplii elämänilo, vaikka sairaudet ja antisemitismin nousu varjostavat tulevaisuutta. Radu Juden nostalginen draama edustaa romanialaisen elokuvan uutta aaltoa.
Näytökset

Soviet Hippies (2017)

Vaikkei ehkä uskoisi, Neuvostoliitossakin riitti rakkautta – ainakin hipeillä. Sinnikkäimmät kestivät kuulustelut ja pahoinpitelyt ja jakavat nyt värikkäät tarinansa Terje Toomistun dokumentissa Soviet Hippies.
Näytökset

The Square (2017)

Ruben Östlundin elokuva ivailee taidemaailmalle, mutta ennen kaikkea se käsittelee yhteiskunnallisia asioita. Polveilevaa satiiria on vaikea tiivistää yhteen ajatukseen. Sen kerronta luottaa katsojaan vähintään yhtä paljon kuin legendaarinen tv-sarja The Wire.
Näytökset

Tiger Girl (2017)

Saksalaisohjaaja Jakob Lassin kiihkeä outsider-kuvaus yhdistelee realismia tyyliteltyihin toimintakohtauksiin.
Näytökset

Toivon tuolla puolen (2017)

Syyrialaispakolaisen ja helsinkiläisen ravintolanpitäjän tiet kohtaavat Aki Kaurismäen uudessa elokuvassa. Lämminhenkinen huumori sävyttää hyvien ihmisten ja tekojen merkitystä korostavaa tarinaa.
Näytökset

Western (2017)

Valeska Grisebachin paluu yli vuosikymmenen tauolta on hitaasti karun luonnon keskellä hautuva väkevä ja vähäeleinen tarina kulttuurien törmäyksestä.
Näytökset

The Wound (2017)

Eteläafrikkalaisen Xhosa-kansan aikuistumisriittiä kuvaava voimakas draama käsittelee kiellettyä seksuaalisuutta. Miehisessä yhteisössä läsnä ovat sekä väkivallan uhka että intiimit kohtaamisetkin.
Näytökset