Teemat
Maat
Omat suosikit

Beyond Dreams (2017)

Ruotsalaisdraamassa monikulttuurinen lähiö ei näyttäydy gettona eivätkä pikkurikoksia tekevät naiset uhkaavana jenginä. Vankilasta palaavan Mirjan unelmatkin vaihtuvat rötösrahoista palkkatuloihin.
Näytökset

Bobbi Jene (2017)

Keho on tanssijan tärkein työkalu. Kolmekymppisen Bobbi Jene Smithin ruumis on yhdeksän Israelissa vietetyn vuoden jälkeen huippuunsa viritetty instrumentti, jonka on aika tehdä jotain itsenäisesti.
Näytökset

A Ciambra (2017)

Pio puikkelehtii paikallisten italialaisten, romanialaisten ja afrikkalaisten välillä Italian Calabriassa ja ihailee isoveljeään, joka on opettanut tälle katuelämän tavat. Isoveljen kadotessa Pio joutuu tekemään hyytävän päätöksen siitä, onko hän valmis astumaan veljensä aikuisiin kenkiin.
Näytökset

The Giant (2016)

Autistinen Rikard makaa sairaalassa, koska on saanut petankkitreeneissä teräskuulasta iskun kalloonsa. Ihme on se, että potilas on elossa. Eikä se liity onnettomuuteen, vaan siihen, että Rikardin keho on vakavasti epämuodostunut. Vielä sitäkin epätavallisempaa on kenties Rikardin päättäväisyys tavoitella unelmiaan: saada yhteys äitiinsä, joka vajosi psykoosiin heti synnytyksen jälkeen – ja ennen kaikkea päästä osallistumaan petankin pohjoismaiden mestaruusotteluun.
Näytökset

A Hustler's Diary (2017)

Metin (Can Demirtas) on turkkilaistaustainen katujen kasvatti, jonka päivät kuluvat milloin väärennettyjä kelloja pantaten, milloin kilpailevien jengien jäseniä pahoinpidellen. Mutta hänen iltapuuhiinsa kuuluu rituaali, joka harvemmin yhdistetään taparikollisen harrastuksiin: Metin kirjoittaa päiväkirjaa ja haaveilee näyttelijän urasta. Pieni musta vihko on täynnä varsin räjähdysherkkää materiaalia, jossa konnat esiintyvät omilla nimillään. Päiväkirja päätyy vahingossa kustantajalle, joka – toisin kuin Metin – innostuu materiaalin julkaisemisesta.
Näytökset

I Called Him Morgan (2016)

New Yorkin kadut kimmelsivät. Lunta oli satanut metritolkulla ja päiväkausia. Vitivalkoisten kinosten kiertäminen kesti, kesti ja kesti – ambulanssi teki matkaa melkein tunnin. Sillä välin Lee Morganin 33-vuotias liekki oli ehtinyt jo sammua. Yksi kaikkien aikojen jazz-trumpetisteista menehtyi Helen-vaimonsa ampumaan luotiin Slug’s Saloonin lattialle helmikuussa vuonna 1972.
Näytökset

Ikitie (2017)

Sisällissodan traumat realisoituivat Suomessa 1930-luvun taitteessa niin sanottuina muilutuksina. Pahin paikka, jonne kodeistaan kesken unien haetut oletetut kommunistit saattoivat Lapuan liikkeen toimesta joutua, oli »ikitie», Neuvostoliiton raja, mistä ei ollut paluuta.
Näytökset

The Square (2017)

Ruben Östlundin elokuva ivailee taidemaailmalle, mutta ennen kaikkea se käsittelee yhteiskunnallisia asioita. Polveilevaa satiiria on vaikea tiivistää yhteen ajatukseen. Sen kerronta luottaa katsojaan vähintään yhtä paljon kuin legendaarinen tv-sarja The Wire.
Näytökset

Their Finest (2016)

Sodassa kaikki on sekaisin – usein myös sukupuoliroolit. Lone Scherfigin Their Finest ajoittuu Iso­-Britanniaan toi­sen maailmansodan aikaan, kun miesten johtama yhteis­kunta tarvitsi äkkiä naisia pyörittämään itseään: ajamaan busseja, työskentelemään tehtaissa – ja tekemään elokuvia.
Näytökset

Tokasikajuttu (2017)

Pertti Kurikan Nimipäivien uran viimeisistä vuosista kertova itsenäinen jatko-osa on vähintään yhtä liikuttava ja viihdyttävä kuin bändin syntyhistoriaa käsitellyt Kovasikajuttu. Samaan aikaan se on myös synkempi ja traagisempi.
Näytökset

Tom of Finland (2017)

Maailmalla ehkä, Suomessa ei koskaan. Näin lausuu Touko Laaksonen taiteensa myymisestä. Kiiltävän mustia nahkahousuja, univormuja, moottoripyöriä ja lihaksikkaita miehiä. Toisille kikkelikuvia suttuisissa, halvoissa seksilehdissä – toisille vallankumous.
Näytökset