Teemat
Maat
Omat suosikit

Before We Vanish (2017)

Kiyoshi Kurosawan melankolisessa scifi-trillerissä ihmiskunnan hävittämistä kaavailevat, viruksen kaltaiset muukalaiset saavat havaita, että ihmisten henkilökohtaiset ongelmat ovat suurempia kuin he odottivat.
Näytökset

Blade of the Immortal (2017)

Blade of the Immortal on vanhan koulukunnan historiallinen samuraiseikkailu, jossa veri virtaa vuolaasti lähes sarjakuvamaisissa mittasuhteissa. Yliluonnollisella twistillä ja mustalla huumorilla höystetty verikekkeri perustuu Hiroaki Samuran huippusuosittuun samuraimangaan.
Näytökset

Centaur (2017)

Kirgistanin kadotettu tarunhohteinen menneisyys sykkii festivaalin yhdessä kauneimmassa elokuvassa, Centaurissa. Unohtumattomiin kuuluu kuva satulatta ratsastavasta hevosvarkaasta yön pimeydessä kädet levällään, kasvot kohti taivasta kuin sieltä ohjeita hakien.
Näytökset

Close-Knit (2017)

Äitinsä kaltoinkohtelema koulutyttö Tomo saa sympaattisen uusperheen enostaan ja tämän transsukupuolisesta tyttöystävästä Rinkosta.
Näytökset

In This Corner of the World (2016)

Koulutyttö Suzun elämä 1930-luvun Hiroshimassa koostuu koulusta ja auttamisesta perheen merilevä-elinkeinossa. Taustalla Japani käy jo vuosia kestänyttä sotaansa Aasiassa ja Tyynellämerellä. Osin joukkorahoituksella tuotettu vesivärimäisen kaunis animaatio on kerännyt palkintoja Japanissa ja oli viime talvikauden katsotuimpia anime-elokuvia kotimaassaan.
Näytökset

Mr. Long (2017)

Long on mestari veitsen käytössä, oli kyse sitten kiinalaisen ruoan valmistamisesta tai välienselvittelystä gangstereiden kanssa. Long joutuu jättämään kotimaansa Taiwanin ja lähtee Japaniin odottelemaan pölyn laskeutumista sekä hoitamaan jälleen yhden tilauskeikan. Huumorin siivittämä perhedraama kohtaa yllättävän jouhevasti reippaan Aasia-actionin.
Näytökset

Naapurini Totoro (1988)

Hayao Miyazakin kolmas pitkä elokuva Naapurini Totoro on Studio Ghiblin tuotannon hurmaava peruskivi ja ehkä kaikkein kallisarvoisin elokuva-aarre.
Näytökset

Oh Lucy! (2017)

Setsuko saa englanninopettaja Johnilta nimen Lucy – ja ikkunan jännittävään elämään tylsän toimistotyön vastineeksi. Loma Kaliforniassa pistää kuviot uusiksi Setsukon, hänen siskonsa ja siskontyttö Mikan elämässä.
Näytökset