Teemat
Maat
Omat suosikit

Butterfly Kisses (2017)

Kielletty himo pyrkii pintaan lontoolaisessa kerrostalokompleksissa. Rafael Kapelinskin huikea mustavalkoinen esikoisohjaus on tavanomaisempaa brittirealismia unenomaisempi ja harmaampi kasvutarina. Halu ei aina ole kaunista.
Näytökset

Denial (2016)

Rachel Weisz näyttelee historioitsija Deborah Lipstadtia tositapahtumiin perustuvassa oikeussalidraamassa, jossa kuuluisa holokaustinkieltäjä David Irving kokee kunniaansa loukatun.
Näytökset

Ethel & Ernest (2016)

Kuvittaja Raymond Briggs tunnetaan joka joulun perinteisiin kuuluvasta Lumiukko-animaatiosta, mutta yhtä lailla hän lumoaa katsojat sydämellisellä tarinallaan vanhempiensa yli 40-vuotisesta rakkaudesta.
Näytökset

Final Portrait (2017)

Geoffrey Rushin tragikoominen roolisuoritus taiteilija Alberto Giacomettina kiteyttää luomisen tuskan elokuvassa, joka kertoo yhden muotokuvan synnystä: "Lopetetaan ennen kuin tuhoan kaiken!"
Näytökset
John Cameron Mitchell on aina rikkonut rajoja ja viitannut kintaalla hyvälle maulle, mutta How to Talk to Girls at Parties ylittää odotukset. Kaikenlainen kontrolli loistaa poissaolollaan ja muutenkin homma on vähällä lähteä lapasesta vähän väliä. Tuntuu kuin asialla olisi isompikin ryhmä tee-se-itse-estetiikkaa venyttäviä taideopiskelijoita.
Näytökset

I Am Not a Witch (2017)

Shula-tyttö joutuu noitaleirille Sambiassa Rungano Nyonin visuaalisesti tyylikkäässä, lakonisessa satiirissa, joka tutkii kriittisesti naisia alistavia uskomuksia.
Näytökset

The Levelling (2016)

The Levelling ui syvällä kuvatessaan Englannin maaseudun tulevaisuudettomuutta ja erään perheen voimattomuutta surun äärellä.
Näytökset

The Marker (2017)

Marleyn mutsi piikittää itsensä tuonpuoleiseen. Mies palaa ruumiin tunnistettuaan takaisin töihin – alamaailma ei odota surevia. Samana iltana naamaripäisten roistojen velanperintäreissu menee Marleyn takia pahasti pieleen: hänen viidakkoveitsensä kohtaa puolivahingossa ja verisesti nuoren naisen kurkun.
Näytökset

My Cousin Rachel (2017)

Salaperäistä kaunotarta epäillään aviomiehensä murhaajaksi - mutta onko hän todella syyllinen? Rachel Weisz tekee huikean nimiroolin epookkidraamassa, jossa himokkuus, viattomuus ja arvoitukset sekoittuvat vietteleväksi nautinnoksi.
Näytökset

The Party (2017)

Sally Potterin terävä ja mustavalkoisen tyylikäs puhedraama tökkii useita olennaisia brittiläisen yhteiskunnan kipupisteitä.
Näytökset

Their Finest (2016)

Sodassa kaikki on sekaisin – usein myös sukupuoliroolit. Lone Scherfigin Their Finest ajoittuu Iso­-Britanniaan toi­sen maailmansodan aikaan, kun miesten johtama yhteis­kunta tarvitsi äkkiä naisia pyörittämään itseään: ajamaan busseja, työskentelemään tehtaissa – ja tekemään elokuvia.
Näytökset
Mildred Hayes (Frances McDormand) on saanut tarpeekseen. Lapsista toinen on muutamaa kuukautta aiemmin raiskattu ja murhattu, mutta kukaan ei ole tehnyt asialle mitään – Ebbingin poliisi keskittyy lähinnä kiduttamaan tummaihoisia. Oikeus on otettava omiin käsiin, joten Hayes vuokraa kolme jättimäistä mainostaulua kaupunkiin johtavan tien varresta ja vaatii niissä suorasanaisesti oikeutta.
Näytökset

Tokyo Idols (2017)

Rio on kokopäivätoiminen keskisuosittu japanilaisidoli. Häntä ei olisi olemassa ilman otakuja, keski-ikäisiä miehiä, joiden homma on olla kokopäivätoiminen fani – Rion tai jonkun muun.
Näytökset

The Trip to Spain (2017)

Kolmas The Trip -elokuva tarjoilee hedelmällisen ja hulvattoman kulinarismi- ja kulttuurimatkan koomikkoparivaljakko Brydon & Cooganin kanssa.
Näytökset