Teemat
Maat
Omat suosikit

L'amant double (2017)

François Ozonin posketon eroottinen trilleri naisesta ja identtisistä veljeksistä sykkii Hitchcockin, De Palman, Almodóvarin ja Cronenbergin hengessä, strap on -seksiä unohtamatta.
Näytökset

Dries (2017)

Kuka huippusuunnittelija? Ei mainosta. Pesee silkkimallistonsa koneessa ennen näytöstä. Et tunnistaisi häntä kadulla, mutta erottaisit hänen vaatteensa kenen päällä tahansa. Kanye Westkin joutuu pokkuroimaan häntä.
Näytökset

Endangered Species (2017)

Josephinen avioliitto muuttuu painajaiseksi ennen kuin papin aamenesta on ehtinyt kulua päivääkään. Melanien yllätysvauvan isä on tulevaa vaaria vanhempi. Kieliä opiskeleva herkkä Anthony puolestaan jää yllättäen yksin pitämään huolta psykiatriselle osastolle joutuneesta äidistään ja tämän lääväksi muuttuneesta asunnosta.
Näytökset

Félicité (2017)

Alain Gomis lainasi neljännen pitkän elokuvansa orgaanisen rakenteen musiikista. Kongon Kinshasaan sijoittuva Félicité myötäelää ja hengittää nimihenkilönsä kipua ja toivoa. Pääosaa näyttelevän Véro Tshanda Beyan läsnäolo lyö kuvista läpi väkevänä ja raa’an tunnevoimaisena.
Näytökset

Loveless (2017)

Avioeron partaalla olevan pariskunnan poika katoaa. Etsintöjen aikana paljastuvat venäläiset sukupuoliroolit, ahdasmielisyys ja yleinen apatia, jota ohjaa raha.
Näytökset

Montparnasse Bienvenüe (2017)

Eksänsä mielestä Julia on pantava luuseri, mutta se on vain hänen mielipiteensä. Kipeästä erosta toipuva Julia varastaa ex-miehen kissan ja kulkee katti kainalossa kiehtovana, ärsyttävänä sekasotkuna.
Näytökset

Raw (2016)

Vegaaniperheen teini-ikäinen tytär Justine joutuu uudessa koulussa syömään lihaa. Järkyttävä kokemus synnyttää himon lihansyöntiin, ja Justinen uusi lempimaku on ihminen.
Näytökset

This Is Our Land (2017)

This is Our Land kuvaa ranskalaista oikeistopopulismia lähes reaaliajassa. Marine Le Penia muistuttavan puoluepomon vaalivankkureihin hyppäävästä pikkukaupungin sairaanhoitajasta kertova draama aiheutti Ranskassa kohua.
Näytökset