/ Blogi

Rakkautta & Anarkiaa sytyttää tänäkin vuonna valkokankaat vuoden kuumimmilla elokuvilla. Ohjelmistoon olemme kahmineet noin 200 rajoja rikkovaa ja visuaalisesti häikäisevää elokuvaa. Toivottavasti ne saavat sinutkin syttymään, tuletpa elokuviin sitten yksin tai tutun tai vieraan kumppanin kanssa.

Myös me tarvitsemme vierellemme kumppaneita, joiden kanssa kemiat ja arvomaailmat kohtaavat. Kosimme uudeksi yhteistyökumppaniksemme RFSU:ta, joka on jo pitkään tehnyt arvokasta kansainvälistä työtä seksuaalioikeuksien edistämiseksi ja seksielämän parantamiseksi. Avoimen mielen lisäksi meitä yhdistävät ymmärtäväisyys, yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus ja yhdenvertaisuus. Yhdessä olemme rohkeampia kuin yksin.

Äskettäin RFSU julkaisi uuden kampanjansa, jolla se haluaa muuttaa kondomin käyttöön liittyviä mielikuvia. Tutkitusti vain noin puolet suomalaisista nuorista aikuisista kaivaa kondomin esiin harrastaessaan seksiä uuden kumppanin kanssa. Kondomin käyttö ei ole vain tapa pitää itsestään ja terveydestään huolta, vaan sillä voi myös osoittaa olevansa luotettava ja kertoa välittävänsä. Mitä useampi varustautuu kondomilla ja ottaa sen puheeksi, sitä luontevampi osa seksiä siitä tulee. Vastanaineina, vastuullisina kumppaneina haluammekin kannustaa käyttämään kondomia huomattavasti nykyistä enemmän.

Elokuvafestivaalina voimme näyttää materiaalia, joka voisi muuten jäädä sensuurin kynsiin. Haluamme, että myös esittämämme mainoselokuvat purevat yleisöömme. Siksi tänä vuonna tiettyjen elokuvanäytösten alussa tunnustamme rakkautemme kondomille RFSU:n väkevän Dear Condom -kampanjavideon myötä. Erityisen kiinnostavan ja intiimin videosta tekee se, että jokainen siinä esiintyvä nuori vaikuttaja on kohtauksissa mukana omana itsenään ja on saanut itse päättää, kuinka pitkälle menee.

Turhaan me tässä enää pihtaamme. Videon voit nauttia tästä: dearcondom.org.