/ Blogi

R&A:n lipunmyynti alkaa 13.9. klo 10. Tässä päivitetty opas, joka kädessä saat lunastettua liput vuoden kuumimpaan elokuvajuhlaan. Älä siis ihmettele, miten niitä saa – lue se täältä!

Etsi itseäsi parhaiten kuvaava kysymys listasta.

Mitä ihmettä!!! En löydä ostamiani lippuja sähköpostista?!? Miss…
Hengitä syvään. Sitten tarkasta roskapostisi. Etenkin Gmail voi heittää ostamasi liput tai tekemäsi varausvahvistukset suoraan Roskaposti-, Tarjoukset- tai Ilmoitukset-kansioon.

Mistä niitä lippuja saa ostaa?
R&A-lippuja myydään kolmessa eri paikassa:

Festivaalin nettikauppa
R&A:n oma nettikauppa on kätevin tapa hankkia lippuja festivaalielokuviin mihin vuorokauden aikaan tahansa. Lipun voit ostaa kunkin elokuvan esittelyn yhteydestä täältä. Nettiostoissa on 0,80 euron käsittelymaksu per ostotapahtuma.

Festivaalikeskus
R&A:n festivaalikeskus sijaitsee ennen festivaalia Café Lasipalatsin aulassa (13.-19.9.) ja festivaalin aikana (20.-30.9.) Bio Rexin 2. kerroksen lämpiössä. Lasipalatsin osoite on Mannerheimintie 22-24. Keskuksesta voit ostaa lippujen lisäksi myös katalogin, paidan, kassin ja koristella elämäsi rakkaudella ja anarkialla. Aukioloajat löydät täältä.

Festivaaliteatterit
Kaikkiin R&A-elokuviin lippuja voi ostaa kaikista festivaalin teattereista niinä päivinä, joina niissä esitetään festivaalin elokuvia.

HUOM! Finnkinon lippukauppa EI myy lippuja R&A-elokuviin
Sen sijaan jokaisessa festivaaliteatterissa, myös Kinopalatsissa ja Maximissa, on oma lipunmyyntipiste. Kun tulet Kinopalatsiin ostamaan R&A-lippuja, suuntaa siis Finnkinon lipunmyynnin sijaan R&A:n lipunmyyntipisteelle Kinopalatsin yläkertaan, Kaisaniemenkadun pääoville.

Haluan varata lipun enkä ostaa sitä!
Elokuvan valittuasi klikkaile huoletta eteenpäin. Sivusto pyytää sinua lopuksi valitsemaan haluatko ostaa vai varata lipun. Lunastamattomat varaukset palautuvat myyntiin tiistaina 18.9. klo 12.00.

Mitä pitää maksaa?
R&A-elokuvien liput maksavat 10 euroa / kpl. Sarjakortin hinta on 85 euroa (sis. 11 lippua ja katalogin). Erikseen ostettuna katalogi maksaa 10 euroa. Nettiostoissa on käsittelymaksu. Festivaalilla on myös erikoishintaisia näytöksiä eli ihan joka paikkaan ei kympillä pääse. Huom! Sarjakortilla ei voi ostaa lippuja erikoishintaisiin näytöksiin, jotka löydät täältä.

Taskuni pullottavat kulttuuriseteleitä!
Hieno homma! Kulttuurisetelit käyvät nyt R&A-lippujen maksuvälineeksi festivaalin lipunmyyntipisteissä. Käypiä maksuvälineitä ovat Smartum-, Edenred- ja Tyky-kulttuurisetelit sekä ePassi. Huomioithan, että kulttuurisetelillä EI voi ostaa lippuja festivaalin verkkokaupasta!

Mikä on sarjakortti?
Sarjakortti ei oikeastaan ole lippu lainkaan, vaan sarja numeroita ja kirjaimia. Yhdellä koodilla voit lunastaa yhteensä 11 lippua verkkokaupassamme, minkä tahansa Helsingin näytösteatterimme R&A-lipputiskillä tai festivaalikeskuksessa. Sarjakortin ostaja saa myös R&A-katalogin. Koodi ei ole henkilökohtainen, vaan voit käyttää sitä vaikka itse ensin viiteen lippuun, ja antaa sitten kaverille, joka lunastaa sillä loput kuusi. Lippuja ei tarvitse lunastaa kaikkia kerrallaan ja voit aina asioidessasi tarkistaa montako lippua sinulla on vielä sarjakortissa jäljellä. Sarjakorttia voi käyttää myös verkkokaupassa: syötä sarjakortin koodi sille varattuun kenttään ja koko R&A:n elokuvatarjonta on ulottuvillasi!

Milloin varatut liput pitää lunastaa?
Viimeistään 17.9. verkkokaupasta klo 23.59 mennessä tai festivaalikeskuksen lipunmyynnistä klo 19 mennessä.

Mutta mitä elokuvia minun sitten pitäisi katsoa?
Hiff.fi-sivuilla on apuvälineitä oman R&A-aikataulun kokoamiseen. Selaamalla ohjelmiston sarjoja tai yksittäisiä elokuvia, voit löytää teemoja, maita ja genrejä aina arktisesta yhden miehen selviytymistaistelusta dokumenttiin puutarhasuunnittelun supertähdestä tai ruotsalaisten peikkojen seksielämään. Kannattaa pitää silmällä myös R&A:n sosiaalista mediaa. Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä jaetaan säännöllisesti tärppejä festivaalin elokuvista. Myös festivaalikeskuksesta voit pyytää vinkkejä sinulle sopivista leffoista!

Tahdon nähdä Spike Leen!
Olet onnekas! R&A:n kunniavieraaksi saapuva Spike Lee osallistuu festivaalilla kahteen tilaisuuteen, joista kumpikin järjestetään lauantaina 22. syyskuuta. Ensimmäinen niistä on Do the Right Thing – kuuma päivä -elokuvan yhteydessä järjestettävä Spike Lee Masterclass -yleisötilaisuus, jossa ohjaaja kertoo työstään ja vastaa yleisön kysymyksiin. Do the Right Thing & Spike Lee -Masterclass -liput maksavat 40 euroa. Tilaisuutta ei voi maksaa sarjakortilla tai vapaalipulla. Toinen tilaisuus tavata Spike Lee on BlacKkKlansman-elokuvan näytös (hinta 10 euroa), jonka alussa ohjaaja esittelee elokuvan yhdessä näyttelijä Jasper Pääkkösen kanssa. BlacKkKlansman-lipun maksuvälineeksi käy sarjakortti tai vapaalippu.

Halooja! En silti ymmärtänyt mitään?
Ei hätää! Lisää tietoa lipunmyynnistä löydät täältä.