/ Blogi

Mitä on tapahtunut islantilaiselle elokuvalle? Ragnar Bragasonin Metalhead ja tämä Benedikt Erlingssonin OF HORSES AND MEN – nämähän on ihan killereitä!

Of Horses and Menin idea on yksinkertainen. Olis joukko islanninhevosia ja niitten omistajia. Ja olis se aava tuulinen maisema, jossa kaikki näkee (= tietää) kaiken. Ja jossa hevoset rulettaa ja ihmiset vikisee. Yksinkertainen on idea, mutta miten hyvin se onkaan toteutettu. Harvoin näkee näin oivaltavaa elokuvaa suhteista, ihmis- tai luonto-.  Kerrottu läheltä, pienesti ja tarkasti. Ilman selityksiä. Lopputuloksena on upeita filminovelleja, joista syntyy villi saaga.

Ehdoton must niille, jotka ratsastavat. Ja niille, jotka eivät.

23-09 18.30 Kinopalatsi 6 (loppuunmyyty)
24-09 19.30 Kino Tapiola
25-09 21.00 Orion

JORMA TOMMILA AUSTRALIASSA
Mä olen kuulkaa nyt nähnyt nämä. Nämä tällaiset, joissa kovat ja rähjäiset miehet jahtaa ja ampuu toisiaan autiomaissa. Tönii tai tappaa sivulliset kumoon, murahtelee vähän ja kaasuttaa autonrämillään pöllyäville tasangoille. Paljon ruumiita, paljon maisemaa, paljon aurinkoa, vähän juonta.

Ja sitten ne loppuu.

Vaikka tottakai tämä aussieohjaaja David Michôdin THE ROVER on oikein hyvä jälkiapokalyptinen murhaleikki. Pääosassa Guy Pearce  (tällä erää Jorma Tommilaksi naamioituneena) on jälleen aivan loistava. Kävelyasentoa myöten. Mutta ei ole hällä huono sidekick: Twilight-tähti Robert Pattison osoittaa, että on todella kovan luokan upea näyttelijä.

On siellä sitten myös vähän asiaa ja opetusta, sillain testosteronisti, leirinuotiolla. Että jos et ole nähnyt näitä liikaa, tässä olis erinomainen styge. Mä vaihdan maisemaa.

23-09 21.00 Bio Rex
25-09 11.30 Kinopalatsi 1

Jaana Semeri

(Kuva elokuvasta Of Horses and Men)