/ Blogi

Olen Sami Heiskanen, porvoolainen freelancer-valokuvaaja. Kuvaamisesta innostuin 2000-luvun alussa, kun lainasin kummitädiltäni APS-kameran Koneisto-festivaaleja varten. Muutaman vuoden lainailin kavereilta digipokkareita ja lopulta ostin oman kameran, jota aloin kantamaan tapahtumissa ja omilla dj-keikoillani mukana. Klubi- ja tapahtumakuvaamisen suhteen suurin unelma täyttyi vuonna 2007, kun pääsin Flow-festivaaleille viralliseksi kuvaajaksi.

hiff05Vuoteen 2011 kuvaaminen oli pääsuuntaisesti harrastus, kunnes sen hetkisen insinöörikoulutuksen päätökseen saatuani tuli sattumalta tilaisuus lopettaa hanttihommien tekeminen ja siirtyä päätoimisesti valokuvaajaksi. Siitä olin jo useamman vuoden unelmoinutkin. Saman vuoden lopussa pääsin Jyväskylässä asuessani työharjoitteluun sanomalehti Keskisuomalaiselle, jonka kautta sain kokemuksia lehtityöstä. Harjoittelun jälkeen jäin taloon freelancerina.

hiff01

Tällä hetkellä teen töitä pääasiassa aikakauslehdille. Lehtityön ohella olen tehnyt ruokakuvauksia, promokuvauksia teattereille, markkinointimateriaalia eri yrityksille ja jonkin verran urheilukuvausta.

hiff02
Kuvaajana inspiroidun luonnosta ja musiikista. Luontoon tai klubille lähteminen on parhaita keinoja päästä hetkeksi irti arjesta ja sen murheista. Voi tanssia itsensä transsiin tai lähteä katsomaan tähtitaivasta. Keväällä vietin pari kuukautta työharjoittelussa Islannissa,ja yksi unelmistani onkin päästä takaisin Islantiin pidemmäksi aikaa työstämään henkilökohtaista kuvausprojektia saarta kiertämällä.

hiff03

Alla olevista linkeistä löytyy töitäni ja sivusto Islannin reissustani.

http://www.facebook.com/samiheiskanenphotography
http://samiheiskanen.fi
http://islantiin.com