/ Blogi
Aleksi_Malinen1_DSC1240-3

Aleksi Malinen

R&A:n blogisarjassa esitellään festivaalin valokuvaajat, jotka dokumentoivat R&A:n tapahtumia ja vieraita festivaalin aikana. Tänään esittelyssä Aleksi Malinen.

Muutin juuri Porista Turkuun ja valmistaudun kirjoittamaan kandia Turun yliopiston digitaalisen kulttuurin oppiaineeseen. Opiskelun ja valokuvailun ohella teen Porin ylioppilaslehteä ja rämpyttelen kitaraa.

Aleksi_malinen3_20120816_0589p

Valokuvaus harrastuksena lähti liikkeelle ala-asteella, kun sain joululahjaksi filmipokkarin. Valotin filmiä niin paljon kuin äitini jaksoi lähettää kehitettäväksi. Kuvailin vuosikaudet enemmän ja vähemmän aktiivisesti, kunnes muutama vuosi sitten kiinnostuin taidevalokuvasta ja ammattimaisemmasta valokuvaamisesta. Sen jälkeen kamera on kulkenut mukanani lähes kaikkialle.

Aleksi_Malien4_DSC_2204pInspiraatio kuvaamiseen tuntuu tulevan milloin mistäkin. Ympäristö, ihmiset, yhteiskunta, muiden kuvaajien työt tai vaikkapa historia voivat antaa sytykkeen painaa laukaisinta. Kuvien onnistuminen halutulla tavalla motivoi jatkamaan. Yritän kunnianhimoisesti ymmärtää kaikkea, mitä maailma nyt sattuu pitämään sisällään.

Kameralla voin rajata kuvaan tietyn asian, jota voin myöhemmin tarkastella loputtomasti. Ehkä portfolioni on kuin kuivakasvio, johon kokoan mielenkiintoisia ja merkityksellisiä asioita. Kuvieni pohjalta maailma tuntuu tosin koostuvan lähinnä puista, koirista, valonsäteistä ja tytöistä.

Olen jo pitkään ollut suuri elokuvien ystävä, joten siitäkin syystä on mahtavaa kuulua tämän vuoden kuvaajatiimiin! Festareille on valittu todella paljon mielenkiintoisia elokuvia, kuten esimerkiksi ohjaaja Shane Carruthin toinen kokopitkä elokuva Upstream Color. Tämän lisäksi itseäni kiinnostavat ainakin Noah Baumbachin Frances Ha, Pirjo Honkasalon Betoniyö ja Susanna Helken American Vagabond. Nähdään siis elokuvissa!

Aleksi_Malinen2_DSC7947