Still-kuva Alienista. Luutnantti Ripley ohjaamossa.
/ Uutiset

Elokuvat ja muotoilu selittävät maailmaa – R&A:n ja HDW:n yhteistyö jatkuu

Helsinkiläisfestivaalit Rakkautta & Anarkiaa ja Helsinki Design Week jakavat paljon; alkusyksyn kaupungin, rohkean asenteen ja rakkauden yllättäviin näkökulmiin. Syyskuussa ystävyys syvenee, kun yhdessä tuotetaan elokuvanäytösten sarja. Elokuvakokemus laajenee valkokankaan yli, kun leffoja katsotaan yhdessä maan alla, maan päällä… Lue Elokuvat ja muotoilu selittävät maailmaa – R&A:n ja HDW:n yhteistyö jatkuu »

/ Uutiset

R&A:n gaalaelokuvat on nyt julkaistu

Suomen suurin ja kaunein elokuvafestivaali juhlistaa 35. vuottaan häikäisevällä gaalaelokuvakattauksella, johon on poimittu mukaan ravisuttavimmat kotimaiset ja kansainväliset elokuvahelmet maailman kärkifestivaaleilta. Avajaiselokuvana nähdään Ruben Östlundin riehakas satiiri Triangle of Sadness, kotimaisena gaalaelokuvana Mikko… Lue R&A:n gaalaelokuvat on nyt julkaistu »

Kuvassa ohjaaja Jafar Panahi katsoo vakavana suoraan kameraan. Tausta on ruskea.
/ Uutiset

Rakkautta & Anarkiaa yhtyy vaatimuksiin iranilaisten elokuvantekijöiden välittömästä vapauttamisesta

Iranista kantautuu tällä hetkellä hälyttäviä uutisia. Kuluneen ja edeltäneen viikon aikana maassa on vangittu jo kolme elokuvantekijää. Henkilökohtaisten tragedioiden lisäksi huolestuttavaa on ihmisoikeuksien ja sananvapauden suunta. Niin Cannesin elokuvajuhlat kuin Berlinale ovat vaatineet elokuvantekijöiden pikaista vapauttamista… Lue Rakkautta & Anarkiaa yhtyy vaatimuksiin iranilaisten elokuvantekijöiden välittömästä vapauttamisesta »

/ Uutiset

Anna Erikssonin uutuuselokuva W saa Suomen ensi-iltansa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla syyskuussa

Anna Erikssonin uusi elokuva W on valittu arvostetuille Locarnon elokuvajuhlille, jossa se saa maailmanensi-iltansa. Rakkautta & Anarkiaa onnittelee ohjaaja-käsikirjoittaja Anna Erikssonia, ja ylpeänä kertoo, että W saa Suomen ensi-iltansa syyskuussa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin historian ensimmäisenä Next Level… Lue Anna Erikssonin uutuuselokuva W saa Suomen ensi-iltansa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla syyskuussa »

/ Uutiset

Tapaa Clémentine ja Maud – R&A:n uusi ilme ja juliste ovat täällä

Tässä tulevat Maud ja Clémentine. He johdattavat sinut kädestä pitäen tämän vuoden R&A:n pariin! Heidät ja tunnetta räiskyvän uuden festivaalijulisteen on luonut vuoden 2022 R&A-taiteilija Tiitu Takalo. Festivaalin graafisesta ulkoasusta vastaa Punavuoren Folio. Ensimmäisiä paljastuksia syksyn ohjelmistosta on luvassa… Lue Tapaa Clémentine ja Maud - R&A:n uusi ilme ja juliste ovat täällä »

/ Uutiset

Cannes-palkittu Metsurin tarina on R&A:n tämän vuoden kotimainen gaalaelokuva

Cannesin elokuvajuhlien Kriitikoiden viikolla palkittu METSURIN TARINA saa Suomen ensi-iltansa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla. Tämän vuoden kotimainen Cannes-komeetta, Mikko Myllylahden ohjaama ja käsikirjoittama Metsurin tarina on syyskuun Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin Kotimaisen gaalan elokuva. Absurdi pohjoinen tarina sai… Lue Cannes-palkittu Metsurin tarina on R&A:n tämän vuoden kotimainen gaalaelokuva »

/ Uutiset

Rakkautta & Anarkiaa rekrytoi! Etsimme osaavia työkavereita festivaalitiimiimme!

HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -festivaali tuo yhteisen elokuvajuhlan ja kansainvälisen elokuvan kirkkaimmat timantit jälleen pääkaupunkiseudun teattereihin syyskuussa! Edit: Kaikki paikat on täytetty. Lue lisää avoinna olevista tehtävistä ja lähetä hakemuksesi meille! Aikailemaan ei kannata jäädä, sillä paikat täytetään heti… Lue Rakkautta & Anarkiaa rekrytoi! Etsimme osaavia työkavereita festivaalitiimiimme! »

/ Uutiset

Maanlaajuinen Apua elokuvalla -tapahtuma tuotti yhteensä 11 000 euron lahjoituksen Ukrainan sodasta kärsivien auttamiseksi!

Viikonloppuna 2.-3.4.2022 järjestetty Apua elokuvalla -varainkeruutapahtuma tuotti yhteensä 11 000 € lipputuoton, joka lahjoitetaan kokonaisuudessaan Suomen Punaisen Ristin ja Unicefin työhön Ukrainan sodasta kärsivien auttamiseksi. Maanlaajuisen tapahtuman pääjärjestäjä Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa… Lue Maanlaajuinen Apua elokuvalla -tapahtuma tuotti yhteensä 11 000 euron lahjoituksen Ukrainan sodasta kärsivien auttamiseksi! »