Suomalaisia ylistävä Pilou Asbæk nousi Game of Thronesista kuuluisuuteen

Game of Thrones -tähti Pilou Asbæk palkittiin Helsingissä Nordic Flair -tunnustuspalkinnolla. Palkinto on Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin ja sen ammattilaistapahtuma Finnish Film Affairin myöntämä, ja se jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Tanskalainen Asbæk kutsuttiin Helsinkiin R&A:n kunniavieraaksi. Palkinnonjako- ja… Lue Suomalaisia ylistävä Pilou Asbæk nousi Game of Thronesista kuuluisuuteen »

Bändi hajosi – kiertuekuvaus kasvoi henkilökuvaksi

Ohjaaja Tuuli Sirkeinen lähti kuvaamaan Jytää!-dokumenttia nollabudjetilla ilman aikaisempaa kuvauskokemusta. Dokumentin käsikirjoitus meni uusiksi, kun päähenkilönä esiintynyt yhtye hajosi yllättäen. Helsinkiläinen Tuuli Sirkeinen otti keväällä 2015 turistikameran käteensä ja hyppäsi Jukka ja Jytämimmit sekä Jyrki Nissinen ja… Lue Bändi hajosi - kiertuekuvaus kasvoi henkilökuvaksi »

Omaperäinen Ossang

Ranskalaisohjaaja F.J. Ossang vieraili ensimmäisen kerran R&A:ssa jo vuonna 1991. Tällä kertaa hän on saapunut festivaalille esittämään tuoreimman elokuvansa 9 FINGERS. Ohjaaja kertoo, että tämä saattaa olla hänen viimeinen elokuvansa, ja hän halusi tehdä elokuvan nimenomaan merestä ja laivoista. ”Kaikissa elokuvissani vesi on… Lue Omaperäinen Ossang »

Naoko Ogigami kertoo vaikeista asioista aidon sydämellisesti

Japanilainen ohjaaja Naoko Ogigamin kuvaa elokuvissaan vierautta ja syrjintää sydämellisellä ja lämpimällä tavalla. Hänen elokuvissaan pääosassa ovat ihmisten väliset suhteet ja heidän tapansa reagoida uusissa olosuhteissa. Naoko Ogigami on vuonna 1972 syntynyt japanilainen elokuvaohjaaja. Tänä vuonna valmistui hänen seitsemäs… Lue Naoko Ogigami kertoo vaikeista asioista aidon sydämellisesti »

The Road Movie on autojen kojelautavideoista koostettu postmoderni dokumentti

THE ROAD MOVIE kuvaa ihmisten arkea tien päällä Venäjällä. Dokumentin tuottaja Volia Chajkouskaya kertoo elokuvan olevan antropologinen ja filosofinen dokumentti ihmisistä. Venäjällä autojen kojelautakamerat ovat arkipäivää, sillä liikenneonnettomuuksien ja vaaratilanteiden selvittäminen viranomaisten kanssa ilman todistusaineistoa… Lue The Road Movie on autojen kojelautavideoista koostettu postmoderni dokumentti »

Näin syntyi Maudie

MAUDIE on tarina naisesta, joka kamppailee sairauden kanssa mutta pysyy loppuun asti positiivisena. Se on tarina naisen kehittymisestä taiteilijaksi, ihmissuhteesta, joka kehittyy tyhjästä avioliitoksi, ja tarina jurosta ja sosiaalisesti kömpelöstä miehestä, josta kuoriutuu rakastava aviomies. Neljä vuotta sitten irlantilaiselle… Lue Näin syntyi Maudie »

Hannaleena Hauru haluaa enemmän näkyvyyttä käsikirjoittajille

Käsikirjoittajat jäävät yleensä vähälle huomiolle, vaikka elokuva usein saa alkunsa juuri heidän päässään kauan ennen elokuvan valmistumista. Elokuvantekijä Hannaleena Hauru sekä käsikirjoitti että ohjasi ensimmäisen pitkän elokuvansa LAURI MÄNTYVAARAN TUUHEET RIPSET. Hänen mukaansa jaetusta roolista oli hyötyä varsinkin… Lue Hannaleena Hauru haluaa enemmän näkyvyyttä käsikirjoittajille »

Lyhytelokuvassa minuuttikin riittää tekemään vaikutuksen

Tämän vuoden Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla lyhytelokuvat on nostettu aikaisempaa suurempaan valokeilaan. Lyhytelokuvia esitetään viiden viimeisen festaripäivän aikana lähes kaksisataa kappaletta.  Kun R&A -festivaalien lyhytelokuvien ohjelmiston kuraattori Veera Kotila aloitti työssään vuonna 2013, oli lyhytelokuvien… Lue Lyhytelokuvassa minuuttikin riittää tekemään vaikutuksen »

Ohjaaja Jon Nguyen sai David Lynchin puolustuksen alas

Kahvi, tupakka ja maalaaminen ovat avain onnellisuuteen, ainakin elokuvaohjaaja David Lynchin mukaan. Rakastetusta outolinnusta kertova dokumentti tiristää miehestä muistoja, mutta ei sorru selittelyyn. Twin Peaksin, Mulholland Driven ja Blue Velvetin 71-vuotias isä David Lynch tunnetaan parhaiten omintakeisista elokuvistaan, mutta mies on… Lue Ohjaaja Jon Nguyen sai David Lynchin puolustuksen alas »