/ Kulissien takaa Videot

Abkhazia on elokuva vapaudesta, veljeydestä ja rullalautailusta

Vantte Lindevallin esikoisohjaus ABKHAZIA on dokumenttielokuva, jossa joukko skeittareita lähtee yhteiselle matkalle Abhasiaan. Luonnonkauniissa poliittisten kiistojen repimässä maassa skeittarit ovat jotain ennennäkemätöntä, kiehtovaa ja ehkä myös vähän pelottavaa. Paikallisten epäluulot murtuvat pikkuhiljaa, kun skeittauksen luonne… Lue Abkhazia on elokuva vapaudesta, veljeydestä ja rullalautailusta »

Suomalaisia ylistävä Pilou Asbæk nousi Game of Thronesista kuuluisuuteen

Game of Thrones -tähti Pilou Asbæk palkittiin Helsingissä Nordic Flair -tunnustuspalkinnolla. Palkinto on Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin ja sen ammattilaistapahtuma Finnish Film Affairin myöntämä, ja se jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Tanskalainen Asbæk kutsuttiin Helsinkiin R&A:n kunniavieraaksi. Palkinnonjako- ja… Lue Suomalaisia ylistävä Pilou Asbæk nousi Game of Thronesista kuuluisuuteen »

Bändi hajosi – kiertuekuvaus kasvoi henkilökuvaksi

Ohjaaja Tuuli Sirkeinen lähti kuvaamaan Jytää!-dokumenttia nollabudjetilla ilman aikaisempaa kuvauskokemusta. Dokumentin käsikirjoitus meni uusiksi, kun päähenkilönä esiintynyt yhtye hajosi yllättäen. Helsinkiläinen Tuuli Sirkeinen otti keväällä 2015 turistikameran käteensä ja hyppäsi Jukka ja Jytämimmit sekä Jyrki Nissinen ja… Lue Bändi hajosi - kiertuekuvaus kasvoi henkilökuvaksi »

Omaperäinen Ossang

Ranskalaisohjaaja F.J. Ossang vieraili ensimmäisen kerran R&A:ssa jo vuonna 1991. Tällä kertaa hän on saapunut festivaalille esittämään tuoreimman elokuvansa 9 FINGERS. Ohjaaja kertoo, että tämä saattaa olla hänen viimeinen elokuvansa, ja hän halusi tehdä elokuvan nimenomaan merestä ja laivoista. ”Kaikissa elokuvissani vesi on… Lue Omaperäinen Ossang »

Naoko Ogigami kertoo vaikeista asioista aidon sydämellisesti

Japanilainen ohjaaja Naoko Ogigamin kuvaa elokuvissaan vierautta ja syrjintää sydämellisellä ja lämpimällä tavalla. Hänen elokuvissaan pääosassa ovat ihmisten väliset suhteet ja heidän tapansa reagoida uusissa olosuhteissa. Naoko Ogigami on vuonna 1972 syntynyt japanilainen elokuvaohjaaja. Tänä vuonna valmistui hänen seitsemäs… Lue Naoko Ogigami kertoo vaikeista asioista aidon sydämellisesti »

The Road Movie on autojen kojelautavideoista koostettu postmoderni dokumentti

THE ROAD MOVIE kuvaa ihmisten arkea tien päällä Venäjällä. Dokumentin tuottaja Volia Chajkouskaya kertoo elokuvan olevan antropologinen ja filosofinen dokumentti ihmisistä. Venäjällä autojen kojelautakamerat ovat arkipäivää, sillä liikenneonnettomuuksien ja vaaratilanteiden selvittäminen viranomaisten kanssa ilman todistusaineistoa… Lue The Road Movie on autojen kojelautavideoista koostettu postmoderni dokumentti »

/ Kulissien takaa Videot

Z-sukupolvi elokuvissa

Yksi tämän vuoden festivaaliteemoista on Fuck It, I’m Young  ̶  Kuka mä oon, kuka sä oot? Z-sukupolven ilot ja surut. Z-sukupolveksi kutsutaan noin vuosina 1995-2010 syntyneitä. Millainen on Z-sukupolvi? Entä millaisia ovat heistä kertovat festivaalielokuvat? Kysyimme asiasta festivaalin kävijöiltä. Toimittaja: Malviina Hallamaa… Lue Z-sukupolvi elokuvissa »