/ Blogi

Zombeja, yllättäviä kohtaamisia ja uusia ihastuksia – Rakkautta & Anarkiaa Cannesissa

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalitiimi vierailee parhaillaan 72. Cannesin elokuvajuhlilla. R&A:n Outi Rehn, Veera Kotila ja Anna Möttölä kertovat Cannes-arjestaan: aikaisista aamuista, uusista tuttavuuksista, polttavista puheenaiheista – ja elokuvista, jotka jättävät jäljen. Maanantai 13.5. Palais des Festivals on koko festarin… Lue Zombeja, yllättäviä kohtaamisia ja uusia ihastuksia – Rakkautta & Anarkiaa Cannesissa »

/ Blogi

Liian ruma elokuva?

Ruotsalaiselokuva THE REAL ESTATE on kuin söisi ja oksentaisi samaan aikaan, kirjoittaa Henna Raatikainen R&A-blogissa. “Berliinin elokuvajuhlien kilpasarjassa ei taatusti ole rumempaa elokuvaa kuin tämä, eikä epämiellyttävämpää kaikilla tasoilla. […] Vielä hipsteri-ihmisvihaa pahempaa ovat ärsyttävät visuaalit “… Lue Liian ruma elokuva? »

/ Blogi

Isä, tyttö ja jätti-Jeesus

JEESUKSEN KASVOT Mug (ohj. Malgorzata Szumowska) MUG on puolaksi nimeltään Twartz, mikä tarkoittaa sekä mukia että naamaa. Tässä elokuvassa on kyse kahdesta naamasta: symbolisesta ja todellisesta. Ollaan Puolan takamailla, jonne rakennetaan maailman suurinta jeesuspatsasta, suurempaa kuin Rion sokeritoppajeesus. Yksi patsaan tekijöistä on… Lue Isä, tyttö ja jätti-Jeesus »

/ Blogi

Strategioita myöhäiskapitalismissa selviämiseen – Camille Auerin R&A -vinkit

Camille Auer on kuvataiteilija, jonka videoteos The Well Kept Secret of Muffing on mukana R&A Shortsin QUEER BODIES -näytöksessä. Auerin R&A-vinkeissä elokuvat EXIT – LEAVING EXTREMISM BEHIND, THE HEIRESSES, GAME GIRLS, IN THE AISLES ja WILD DOGS. Myöhäiskapitalismilla tarkoitetaan yleensä maailmansotien jälkeistä, kapitalismin… Lue Strategioita myöhäiskapitalismissa selviämiseen – Camille Auerin R&A -vinkit »