/ Blogi

Liian ruma elokuva?

Ruotsalaiselokuva THE REAL ESTATE on kuin söisi ja oksentaisi samaan aikaan, kirjoittaa Henna Raatikainen R&A-blogissa. “Berliinin elokuvajuhlien kilpasarjassa ei taatusti ole rumempaa elokuvaa kuin tämä, eikä epämiellyttävämpää kaikilla tasoilla. […] Vielä hipsteri-ihmisvihaa pahempaa ovat ärsyttävät visuaalit “… Lue Liian ruma elokuva? »

/ Blogi

Isä, tyttö ja jätti-Jeesus

JEESUKSEN KASVOT Mug (ohj. Malgorzata Szumowska) MUG on puolaksi nimeltään Twartz, mikä tarkoittaa sekä mukia että naamaa. Tässä elokuvassa on kyse kahdesta naamasta: symbolisesta ja todellisesta. Ollaan Puolan takamailla, jonne rakennetaan maailman suurinta jeesuspatsasta, suurempaa kuin Rion sokeritoppajeesus. Yksi patsaan tekijöistä on… Lue Isä, tyttö ja jätti-Jeesus »

/ Blogi

Strategioita myöhäiskapitalismissa selviämiseen – Camille Auerin R&A -vinkit

Camille Auer on kuvataiteilija, jonka videoteos The Well Kept Secret of Muffing on mukana R&A Shortsin QUEER BODIES -näytöksessä. Auerin R&A-vinkeissä elokuvat EXIT – LEAVING EXTREMISM BEHIND, THE HEIRESSES, GAME GIRLS, IN THE AISLES ja WILD DOGS. Myöhäiskapitalismilla tarkoitetaan yleensä maailmansotien jälkeistä, kapitalismin… Lue Strategioita myöhäiskapitalismissa selviämiseen – Camille Auerin R&A -vinkit »

/ Blogi

Pohjoista ankeutta ja muodin fresko

Virolainen ankeus ja muodin suurmies ihastuttavat R&A:n vakiokirjoittajaa Jaana Semeriä hänen tämän syksyn ensimmäisessä blogissaan. Tarkkailussa elokuvat THE MANSLAYER / THE VIRGIN / THE SHADOW ja THE GOSPEL ACCORDING TO ANDRÉ. MATKALLA EI-MIHINKÄÄN The Manslayer / The Virgin / The Shadow (ohj. Sulev Keedus) Virolaisen Sulev… Lue Pohjoista ankeutta ja muodin fresko »

/ Blogi

Selma Vilhusen R&A-tärpit osa 2: Girl

Ohjaaja Selma Vilhusen toinen tärppi R&A:n ohjelmistosta on belgialaisen Lukas Dhontin  elokuva GIRL, joka kertoo ammattiballerinaksi tosissaan pyrkivästä teini-ikäisestä transtytöstä. Pikkuveli herättää teini-ikäisen siskonsa hellästi, kuiskaa tämän nimeä: Lara, Lara, herää. Aamuaurinko paistaa pikkuveljen hiuksiin, sisko… Lue Selma Vilhusen R&A-tärpit osa 2: Girl »