ellar year 12a

Ellar Coltrane

Vuonna 1994 Austinissa, Texasissa, syntynyt näyttelijä Ellar Coltrane esittää pääosaa Richard Linklaterin elokuvassa BOYHOOD, joka nähdään R&A:n päätöselokuvana. Pienen pojan kasvua nuoreksi mieheksi kuvaavaa elokuvaa tehtiin 12 vuoden ajan, ja kaikissa keskeisissä rooleissa nähdään samat näyttelijät alusta loppuun. Boyhood on… Lue Ellar Coltrane »

Dior and I_Frédéric Tcheng

Frédéric Tcheng

Frédéric Tcheng on ranskalainen ohjaaja, joka kouluttautui insinööriksi ennen kuin ryhtyi opiskelemaan elokuvaa Columbian yliopistossa New Yorkissa. R&A:ssa nähdään Tchengin ohjaama dokumentti DIOR AND I (2014), jossa kurkistetaan Diorin kulisseihin uuden taiteellisen johtajan Raf Simonsin valmistellessa ensimmäistä haute couture… Lue Frédéric Tcheng »

Family United7

Quim Gutiérrez – PERUTTU

Quim Gutiérrez (s. 1981) on Barcelonasta kotoisin oleva näyttelijä, joka loistaa R&A:n kahdessa elokuvassa: FAMILY UNITED (Daniel Sánchez Arévalo) ja KROKOTIILIN KELTAISET SILMÄT (Cécile Telerman). Gutiérrez on luonut menestyksekkään uran Espanjassa niin elokuvan kuin televisionkin puolella, ja voitti Goya-palkinnon vuonna 2007… Lue Quim Gutiérrez - PERUTTU »

Family United_Daniel Sanchez Arevalo1 (kopio)

Daniel Sánchez Arévalo – PERUTTU

Daniel Sánchez Arévalo on vuonna 1970 syntynyt espanjalainen ohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja. R&A:ssa nähdään hänen neljäs pitkä elokuvansa FAMILY UNITED (La Gran Familia Española). Kotimaassaan katsojamenestykseksi noussut komedia sijoittuu vuoteen 2010, jolloin Espanja voitti jalkapallon maailmanmestaruuden. Tunteet käyvät… Lue Daniel Sánchez Arévalo - PERUTTU »

placeholder

Pierfrancesco Diliberto

Pierfrancesco Diliberto (s. 1972) on italialainen journalisti, tv-satiirikko, näyttelijä, kirjailija ja elokuvaohjaaja, joka tunnetaan kotimaassaan myös lempinimellä Pif. Hän on tullut tunnetuksi erityisesti tv-töistään, kuten terävän satiirisesta tyylistä tunnetusta La Iene (The Hyenas) -ohjelmasta sekä myöhemmin 2000-luvulla omasta… Lue Pierfrancesco Diliberto »

Metalhead_Ragnar Bragason (kopio)

Ragnar Bragason

Ohjaaja Ragnar Bragason (s. 1971) on vakiinnuttanut paikkansa Islannin nykyelokuvan kärkirivissä. 55-kertainen ehdokas ja 24 kertaa EDDA-palkittu Bragason on voittanut kolme kertaa peräkkäin parhaan ohjaajan palkinnon, sekä useita muita palkintoja kansainvälisillä festivaaleilla. Tämän lisäksi hän on Islannin elokuvaohjaajien yhdistyksen… Lue Ragnar Bragason »

Broken Hill Blues_Sofia Norlin

Sofia Norlin

Sofia Norlin on vuonna 1974 syntynyt ruotsalainen ohjaaja. Hän on työskennellyt teatterin ja elokuvan parissa kymmenen vuoden ajan niin kotimaassaan kuin Ranskassa, jossa hän asunut viimeiset 18 vuotta, toimien mm. elokuvapedagogina Pariisissa. Hänen R&A:ssa nähtävä ensimmäinen pitkä draamaelokuvansa BROKEN HILL BLUES kertoo… Lue Sofia Norlin »

Damnation_producer_Matt_Stoecker

Matt Stoecker

Matt Stoecker on yhdysvaltalainen biologi ja kuvaaja sekä DAMNATION-elokuvan tuottaja. Biologin työssään Stoecker on keskittynyt jokien ja kalakantojen entisöimiseen. Stoeckerin ympäristöherääminen alkoi intohimosta taimenen perhokalastukseen, jonka myötä hän alkoi kuvata vedenalaista maailmaa. Stoecker on tuottanut vedenalaista… Lue Matt Stoecker »

Niels_Pagh_Andersen

Niels Pagh Andersen

Niels Pagh Andersen on Tanskassa vuonna 1958 syntynyt, mutta Helsingissä asuva elokuvaleikkaaja ja opettaja. Hän on yli 30-vuotisen uransa aikana leikannut yli 250 elokuvaa, joista useat on huomioitu elokuva-alan merkittävimmillä palkinnoilla. Andersen on leikannut mm. Pirjo Honkasalon Betoniyön ja viime vuoden R&A-hitin ja… Lue Niels Pagh Andersen »

Return to Homs_Orwa-Portrait-by Jaber Al Azmeh c2011 (kopio)

Orwa Nyrabia

Orwa Nyrabia (s. 1977) on syyrialainen tuottaja, elokuvantekijä, näyttelijä ja kolumnisti, joka on yhdessä vaimonsa kanssa perustanut kansainvälisen DOX BOX -dokumenttielokuvafestivaalin Syyriaan. Vuonna 2002 Nyrabia oli mukana perustamassa Syyrian ensimmäistä itsenäistä elokuvatuotanto- ja levitysyhtiötä Proaction Filmsiä. R&A:ssa… Lue Orwa Nyrabia »