ForKibera-3

Abdallah Musa (Dallas Boy)

Dokumenttielokuva FOR KIBERA!n  päähenkilö Abdallah Musa eli Boy Dallas on syntyperäinen kiberalainen. Dallas on seurannut, miten Nairobin Kibera on muuttunut vuosikymmenten kuluessa yhdeksi Afrikan suurimmista slummeista. Asukasmäärän kasvu on tehnyt Dallasin kotikylästä rankan ja väkivaltaisen paikan elää. Koulunsa käytyään Dallas… Lue Abdallah Musa (Dallas Boy) »

Land of Storms_Adam Csaszi

Ádám Császi

Ádám Császi on valmistunut maisteriksi englantilaisesta kirjallisuudesta, ja opiskelee parhaillaan elokuva-alaa Unkarissa. Ennen ensimmäistä pitkää elokuvaansa, LAND OF STORMS (2014), Császi on ohjannut lyhytelokuvia, joita on esitetty ja palkittu eri puolilla Eurooppaa. Land of Storms on syvien tunteiden ja eroottisen latauksen elokuva… Lue Ádám Császi »

placeholder

Agneta Fagerström Olsson

Agneta Fagerström Olsson (s. 1948) on ruotsalainen ohjaaja-käsikirjoittaja, joka tunnetaan muun muassa Henning Mankellin ja Liza Marklundin dekkareiden televisiosovituksista. R&A:ssa nähdään elokuva FLOCKING (2015), jonka hän tuotti yhdessä Annika Hellströmin kanssa. Flocking palkittiin kristallikarhulla Berliinin elokuvajuhlien… Lue Agneta Fagerström Olsson »

Alante_Kavaite

Alanté Kavaïté

Alanté Kavaïté (s. 1973) aloitti elokuvauransa vuonna 1992 näyttelijänä Raimundas Banionisin elokuvassa Jazz. Hän muutti Liettuasta Avignoniin ja myöhemmin Pariisiin opiskelemaan École nationale supérieure des Beaux-Artsiin erikoistuen valokuvaukseen ja videotaiteeseen. Esikoiselokuvansa Fissures jälkeen hän palasi Liettuaan tekemään… Lue Alanté Kavaïté »

Pulp_producer_Alex_Boden

Alex Boden

Alex Boden on brittiläinen elokuvatuottaja, joka saapuu Helsinkiin PULP: A FILM ABOUT LIFE, DEATH & SUPERMARKETS -elokuvan tiimoilta. Boden omistaa yhdessä yhtiökumppaninsa kanssa useita voitokkaita elokuvia tuottaneen yhtiön nimeltä Pistachio Pictures, jonka he perustivat vuonna 1999. Bodenilla on kokemusta myös elokuvien jakelusta ja… Lue Alex Boden »

placeholder

Alex Noyer

Juuriltaan suomalainen Alex Noyer on Lontoossa asuva tuottaja. Hän perusti tuotantoyhtiön You Know Filmsin, joka tuottaa erityisesti taiteen ja kulttuurin kentälle sijoittuvia dokumenttielokuvia. Noyerin käsikirjoittama ja tuottama dokumentti New York Influence City on esitetty mm. PBS ja Sky Arts -kanavilla. Kyseinen dokumenttielokuva johdatti… Lue Alex Noyer »

QUEENofEarth-directorAlexRossPerry

Alex Ross Perry

Ohjaaja-käsikirjoittaja-näyttelijä Alex Ross Perry (s. 1984) on opiskellut ja tehnyt uransa New Yorkissa. Itärannikon puhepainoitteiseen elokuvaperinteeseen kiinnittyvä Perry debytoi 15 000 dollarin budjetilla kuvatulla Impolexilla 2009. Toinen elokuva, sisarussuhdetta raadollisen hauskasti kuvaava Color Wheel sai festivaaliensi-iltansa… Lue Alex Ross Perry »

placeholder

Alexander Dunn

Alexander Dunn on Lontoossa asuva ohjaaja, tuottaja ja leikkaaja. Hän on työskennellyt television ja mainonnan kentällä jo kymmenen vuoden ajan. Dunn saapuu Helsinkiin esittelemään esikoispitkää elokuvaansa, dokumenttia 808. Elokuva kertoo musiikin historian mullistaneesta Roland TR-808 -rumpukoneesta. Dunn pääsi haastattelemaan… Lue Alexander Dunn »

AmberFares

Amber Fares

Syyskuun 11. päivän iskujen jälkeen kanadanlibanonilainen Amber Fares jätti kaupallisen alan työnsä syventääkseen ymmärrystään Lähi-idän elämästä. Kanadassa syntynyt ja opiskellut Fares oli perustamassa SocDoc Studios -yhtiötä, joka keskittyy tuottamaan sosiaalisiin aiheihiin paneutuvia elokuvia. Faresin ensimmäinen lyhytelokuva… Lue Amber Fares »

Cherry Tobacco_Andres_Maimik

Andres Maimik

Andres Maimik (s. 1970) on virolainen elokuvaohjaaja, journalisti ja näyttelijä. Hän saapuu R&A:han esittelemään uusimman elokuvansa, vaimonsa Katrin Maimikin kanssa ohjatun CHERRY TOBACCON. Elokuva kertoo nuoresta naisesta ja ensirakkauden huumasta ja se sai ensi-iltansa Karlovy Varyn elokuvafestivaalilla heinäkuussa. Maimik tunnetaan… Lue Andres Maimik »