Avainelokuvat

  • P1150584__c_Pascale_Montandon-Jodorowsky_01

Avainelokuviin on koottu kuumimmat Suomen ensi-illat ympäri maailmaa. Rakkautta & Anarkiaa juhlii 19. syyskuuta syntyneen Mamoru Hosodan syntymäpäivää mestarin tuoreimman ohjauksen, Poika ja peto, Suomen ensiesityksellä. Uutuudet nähdään myös Richard Linklaterilta, Alejandro Jodorowskylta, Woody Allenilta ja Jim Jarmuschilta. Mukana on ajankohtaisia aiheita ja poliittista dokumenttielokuvaa, kuten Berliinissä Kultaisella karhulla palkittu pakolaisdokumentti Fuocoammare – tuli merellä sekä poliittisesti arkaluontoinen The Magnitsky Act, jonka esityksiä on peruttu ympäri maailmaa. Athina Rachel Tsangarin Chevalier tarjoilee omintakaista huumoria, ja Colm McCartheyn The Girl With All the Gifts tuo zombigenreen aivan uudenlaista syvyyttä.

Kuva elokuvasta Endless Poetry.

Fucoammare_TuliMerella_virallinenjuliste
Gianfranco Rosin elokuva vie katsojat yhdelle pakolaiskriisin dramaattisimmista näyttämöistä, italialaiselle Lampedusan saarelle, joka on Välimereä ylittäville pakolaisille portti Eurooppaan. Berliinin elokuvajuhlilla Kultaisen karhun voittanut ja kriitikot hurmannut FUOCOAMMARE – TULI MERELLÄ tarkastelee saaren tapahtumia nuoren lampedusalaisen pojan näkökulmasta.
Näytökset
danielblake
Diagnoosi on armoton. Sydänsairautensa vuoksi Daniel Blaken, 59, on haettava työkyvyttömyyseläkettä. Puuseppä on ammattitaidostaan ylpeä, mutta terveys on työtä tärkeämpää. I, Daniel Blake sai Cannesin elokuvajuhlilla Kultaisen palmun. Monia juryn päätöksistä kritisoitiin tylsiksi, mutta Ken Loachin solidaarisuusdraaman tunteiden voima on järkälemäistä.
Näytökset