VIRTUAL REALITY LYHYTELOKUVIA ELISA KULMASSA

  • vrkuva2

21.9. – 23.9.2016
Elisa Kulma // 10:00-20:00

Virtuaalitodellisuus rantautuu Suomeen Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin kyydittämänä!

Kukapa ei olisi toivonut pääsevänsä itse osaksi katsomaansa elokuvaa? Virtual Reality -teknologia tuo katsojan keskelle kohtausta ja imaisee tämän immersiiviseen todellisuuteen, jossa saattaakin joutua elokuvan päähenkilön saappaisiin. Vaikka teknologia elää vielä kokeellista ja innovatiivista kauttaan, meillä Suomessa on jo luotu ensimmäiset VR-lyhytelokuvat.

Aalto Media Factoryssa järjestetttiin elokuussa Virtual Reality Filmmaking -työpa, joka toi yhteen elokuva-alan ammattilaisia ympäri maailman. Kahdeksan kunnianhimoisen päivän aikana elokuvat kirjoitettiin, kuvattiin ja editoitiin VR-teknologian mutkiin ja mahdollisuuksiin tutustuen. Työpajassa syntyneitä elokuvia on nyt mahdollista kokea R&A:ssa!

Rakkautta & Anarkiaa esittää VR-lyhytelokuvia Elisa Kulmassa 21.–23.9. päivisin klo 10-20. Elisa Kulmasta löytyy lounge-tila, jossa elokuvat voi kokea virtuaalilasien kautta milloin tahansa aukioloaikojen puitteissa. Tilassa voi ottaa rennosti, katsella työpajan making of -videoita ja ohjaajien haastatteluja, tavata muita VR:stä kiinnostuneita sekä tietenkin tutustua omatoimisesti VR-teknologiaan.

Perjantaina 23.9. klo 19-21 Elisa Kulmassa on mahdollista tavata elokuvien tekijöitä ja muita VR-alan ammattilaisia ja amatöörejä vapaamuotoisessa seurustelutilaisuudessa.

Tapahtuman Facebook-sivu