RAKKAUTTA & ANARKIAA KYSYY ”KENELLE SEKSI KUULUU?”

  • Seksi_viikko

R&A & Väestöliiton teemaviikko 19.–23.9.2016

Seksuaalisuus on ihmisen perusvietti, jota ilman ei olisi ihmistäkään. Se on kiinteästi elämään liittyvä mielen ja kehon ominaisuus. Seksuaalisuus kiehtoo, kiinnostaa, ahdistaa ja aiheuttaa surua. Usein sanotaan, että jos ihmisen seksuaalisuuteen liittyvät ihmisoikeudet eivät toteudu, eivät muutkaan ihmisoikeudet voi täyttyä.

Toisaalta mihinkään muuhun ihmisen ominaisuuteen tuskin liittyy niin paljon tabuja, sääntöjä, häpeää ja rajoituksia. Se, miten ilmennämme seksuaalisuutta, on myös hyvin kulttuurisidonnaista. Minkälainen on oikea mies tai nainen? Onko sukupuolia enemmän kuin kaksi? Minkälainen seksuaalinen ilmaisu on hyväksyttävää? Entä, kuka saa nauttia seksistä? Missä yhteydessä? Kenen kanssa ja miten?

Rakkautta & Anarkiaa –festivaali nostaa tämän vuoden ohjelmistossaan esille muun muassa vammaisten, nuorten ja transihmisten kokemuksia seksuaalisuudesta ja ihmisoikeuksista. Väestöliitto järjestää viikon aikana kolmen näytöksen yhteydessä teemaan liittyvän keskustelutilaisuuden ja aiheet yhteenvetävän tapahtuman.

Teemaviikkoon kuuluvat keskutelutilaisuudet edellyttävät kyseisen elokuvanäytöksen pääsylippua. Perjantain 23.9. tapahtuma Kuuluuko seksi kaikille? on kaikille avoin ja ilmainen.

KATSO TEEMAVIIKON OHJELMA TÄÄLTÄ

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Yhteistyössä

  • sponsori