Woody Allen

woody_bio

Brooklynistä kotoisin oleva elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja koomikko Woody Allen lukeutuu elokuva-alan tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin nimiin.  Hänet on nimitetty ehdokkaaksi 197 kertaa ja hän on voittanut niistä 129 palkintoa. Uransa aikana hän on voittanut lukuisia palkintoja muun muassa neljä Oscaria, kymmenen BAFTA-palkintoa ja kaksi Golden Globe -palkintoa. Woody Allen on ollut Oscar-ehdokkaana 24 kertaa, joista alkuperäiskäsikirjoituksesta 16 kertaa, seitsemän ohjaajana ja yksi näyttelemisestä. Woody Allenin ohjaama Annie Hall -elokuva vuodelta 1977 voitti kerralla neljä Oscar-palkintoa.

Monet hänen elokuvansa ovat olleet arvostelumenestyksiä, muun muuassa Manhattan, Hannah ja sisaret, Radio Days, Midnight in Paris ja Blue Jasmine.

Suzanna Gembege

Filmografia

  • Café Society, 2016
  • Magic in the Moonlight, 2014
  • Blue Jasmine, 2013
  • Vicky Christina Barcelona, 2008
  • Match Point, 2005
  • Deconstructing Harry, 1997
  • Everyone Says I Love You, 1996
  • Another Woman, 1988
  • Manhattan, 1979
  • Annie Hall, 1977