Rebecca Miller

Rebecca Miller (s. 1962) on yhdysvaltalainen ohjaaja, kirjailija ja käsikirjoittaja, joka on tullut tunnetuksi myös näyttelijänä. Hänen käsikirjoittamansa ja ohjaamansa elokuvat Angela (1995) ja Personal Velocity (2002) palkittiin muun muassa Sundance Film Festivalilla. Molemmat elokuvat voittivat Cinematography Awardin, ja lisäksi Personal Velocity palkittiin Sundance Grand Jury Prizella.

Miller kasvoi taiteellisessa perheessä Connecticutissa. Hänen isänsä on näytelmäkirjailija ja äitinsä valokuvaaja. Ennen elokuva-uraansa Miller opiskeli Yalessa taidetta ja kirjallisuutta. Hän päätyi näyttelijäksi sattumalta taiteilija-agentti Sam Cohnin suosituksesta kerätessään rahaa suunnittelemansa taideteoksen toteuttamiseen. Miller ei kuitenkaan viihtynyt kameran edessä vaan tunsi paloa siirtyä sen taakse ohjaajan paikalle.

Miller on naimisissa näyttelijä Daniel Day-Lewisin kanssa, ja heillä on kaksi yhteistä lasta. Lisäksi perheeseen kuuluu Millerin poikapuoli hänen miehensä aiemmasta suhteesta.

Anna Järviluoma

Filmografia

●      Maggie’s Plan, 2015

●      The Private Lives of Pippa Lee, 2009

●      The Ballad of Jack and Rose, 2005

●      Personal Velocity: Three Portraits, 2002

●      Angela, 1995