Liza Johnson

Liza Johnson (s. 1970) on yhdysvaltalainen taiteilija ja elokuvantekijä, joka hyödyntää taustaansa taiteilijana myös elokuvissaan. Hän toimii taiteen professorina Williams Collegessa ja on käsitellyt taidetta ja elokuvia myös useissa artikkeleissaan.

Hänen ensimmäinen lyhytelokuvansa Giftwrap valmistui vuonna 1998, jonka jälkeen hän on ohjannut kuusi lyhytelokuvaa ja neljä pitkää elokuvaa. Hänen työnsä ovat saaneet kansainvälistä huomiota ja niitä on esitetty muun muassa New Yorkin MOMA:ssa, Pariisin Pompidoussa sekä Cannesin, Berliinin ja Rotterdamin elokuvajuhlilla.

Kaisa Paavilainen

Filmografia

  • Elvis & Nixon, 2016
  • Hateship Loveship, 2013
  • Karrabing! Low Tide Turning (Short), 2012
  • Return, 2011
  • In the Air (Short), 2009
  • South of Ten (Documentary short), 2006
  • Desert Motel (Short), 2005
  • Falling (Short), 2004
  • Fernweh – The Opposite of Homesick, 2000
  • Giftwrap (Short), 1998