Jarmo Lampela

Jarmo Lampela on Rovaniemellä vuonna 1964 syntynyt elokuvaohjaaja-käsikirjoittaja. Hänen ensiohjauksensa, Sairaan kaunis maailma (1997), voitti parhaan elokuvan Jussi-palkinnon. Lampela on voittanut myös parhaan elokuvan, parhaan ohjauksen sekä parhaan käsikirjoituksen Jussi-palkinnot elokuvasta Joki (2001), sekä parhaan ohjauksen Jussi-palkinnon elokuvasta Eila (2003).

Lampela sai Elokuvataiteen valtionpalkinnon vuonna 2002 ja hän on toiminut Aalto-yliopiston elokuvaohjauksen professorina. Vuonna 2015 hänet valittiin Yle Draaman päälliköksi.

Jarmo Lampelan uusin elokuva Alma de Sant Pere (2016) on kuvattu Espanjassa. Elokuva kertoo kolmikymppisestä Almasta, joka aikoo lyödä rahoiksi ostamalla Espanjasta talon ja muuttamalla sen useamman asunnon asuintaloksi.

Toni Joukanen

Filmografia

  • Alma de Sant Pere, 2016
  • Kilimanjaro, 2013
  • Nuoren Wertherin jäljillä, 2013
  • Keikka, 2013
  • Miten meistä tuli ystäviä, 2013
  • Miesten välisiä keskusteluja, 2012
  • 12 näkökulmaa, 2011
  • Eila, 2003
  • Joki, 2001
  • Rakastin epätoivoista naista, 1999
  • Sairaan kaunis maailma, 1997