Ira Sachs

Ira Sachs Headshot 2016 (Photo by Jeong Park)_Hi-Res

Yhdysvaltalaisesta Ira Sachsista (s. 1965), joka ohjasi ensimmäiset pitkät elokuvansa The Delta (1996) ja Forty Shades of Blue (2005) synnyinkaupungissaan Memphisissä, on tullut nykyelokuvan keskeisiä New York -kuvaajia. Sachs on käsitellyt rakastamisen vaikeutta modernissa maailmassa keskittyen erityisesti miessuhteisiin. Esikoisohjauksen lisäksi aihe nousi esiin elokuvissa Keep The Lights On (2012) ja Love is Strange (2014). Sachs on maininnut japanilaismestari Yasujiro Ozun yhdeksi tärkeimmistä esikuvistaan. LITTLE MENISSÄ (2016) Sachs kumartaa Ozun vähäeleisten mutta monisyisten perhetarinoiden suuntaan.

Niina Holm

Filmografia

  • Little Men, 2016
  • Love Is Strange, 2014
  • Keep the Lights On, 2012
  • Married Life, 2007
  • Forty Shades of Blue, 2005
  • The Delta, 1996