Danis Tanović

Death_in_Sarajevo-director_Danis_Tanovic2

Danis Tanović (s. 1969) on on bosniahertsegovinalainen elokuvaohjaaja ja -käsikirjoittaja. Hän opiskeli Sarajevossa mutta joutui keskeyttämään opintonsa vuonna 1992 Sarajevon piirityksen vuoksi ja jatkoi myöhemmin opintonsa loppuun Belgiassa. Hänet tunnetaan Oscar-palkitusta Bosnian sotaan sijoittuvasta elokuvastaan Ei kenenkään maa (2001). Vuonna 2003 hän oli tuomariston jäsenenä Cannesin elokuvajuhlilla. Hänen uusin elokuvansa Death in Sarajevo (2016) voitti Jury Grand Prix -palkinnon Berliinin elokuvajuhlilla.

Toni Joukanen

Filmografia

  • Death in Sarajevo, 2016
  • Tigers, 2014
  • An Episode in the Life of an Iron Picker, 2013
  • Cirkus Columbia, 2010
  • Triage, 2009
  • L’enfer, 2005
  • 11’09”01 – September 11 (segment “Bosnia-Herzegovina”), 2002
  • Ei kenenkään maa, 2001