Antti J. Jokinen

Antti J. Jokinen (s. 1968) on yksi Suomen kuuluisimmista elokuvien ja musiikkivideoiden ohjaajista. Hän valmistui ohjaajaksi East Carolinan yliopistosta ja tuli tunnetuksi Tähtilampun alla -tv-sarjan ohjaajana vuonna 1997. Sarjan jälkeen Jokinen on ohjannut muun muassa tv-sarjan Kirjava silta sekä lukuisia musiikkivideoita 2000-luvulla menestyneille artisteille, kuten Beyoncélle, Missy Elliottille ja Céline Dionille. Hän ohjasi myös Helsingin Euroviisujen avausvideon (Lordi – Hard Rock Hallelujah) vuonna 2007.

Jokisen tunnetuimpia elokuvia ovat Hilary Swankin tähdittämä The Resident (2011), Sofi Oksasen menestysromaaniin pohjautuva Puhdistus (2012) ja Katja Ketun romaaniin perustuva Kätilö (2015). Rakkautta & Anarkiaa -festivaalien ohjelmistoon kuuluva Jokisen Pahan kukat -elokuva voitti kesäkuussa 2016 parhaan ohjauksen palkinnon (Golden Goblet) Shanghain kansainvälisen elokuvafestivaalin pääsarjassa. Jokinen on palkittu myös parhaan elokuvan palkinnolla Film by the Sea -festivaaleilla elokuvallaan Puhdistus vuonna 2013.

Julia Falck

Filmografia

  • Pahan kukat, 2016
  • Kätilö, 2015
  • Puhdistus, 2012
  • The Resident, 2011
  • Euroviisut, 2007 (televisio)
  • Nightwish-yhtyeen musiikkivideo, 2006
  • Avec Sara, 2005 (dokumentti)
  • Kirjava silta, 2000 (televisiosarja)