Andrei Nekrasov

Andrei Nekrasov 243x315

Leningradissa syntynyt venäläinen elokuva- ja televisio-ohjaaja Andrei Nekrasov, 58, on tunnettu poliittisista teoksistaan. Esimerkiksi hänen dokumenttinsa Russian Lessons (Venäjän oppitunnit, 2009) käsittelee Venäjän ja Georgian vuonna 2008 käymää sotaa. Hänen tunnetuimpia ohjauksia ovat olleet Russian Lessonsin lisäksi Hyvästi toverit (2012) ja Kadotettu luottamus (2004). Nekrasov on myös kunnostautunut kirjoittajana, näyttelijänä ja tuottajana.

Hänen ensimmäinen ohjauksensa oli lyhytelokuva Springing Lenin (1993), josta Nekrasov palkittiin Cannesin elokuvajuhlilla.

Kokenut ohjaaja on opiskellut muun muassa Ranskan yliopistossa kirjallisuutta ja filosofiaa. Maisterintutkinnon hän on suorittanut Bristolin yliopistossa.

Heidi Hautamäki

Filmografia

  • The Magnitsky Act, 2016
  • Hyvästi toverit, 2012 (TV-sarja, dokumentti)
  • Russian Lessons, 2010 (dokumentti)
  • Bunt. Delo Litvinenko, 2007 (dokumentti)
  • Ystäväni Sasha, 2007 (TV-elokuva, dokumentti)
  • Kadotettu luottamus, 2004
  • Lyobov i drugie koshmary, 2001
  • Children’s Story, Chechnia, 2000 (lyhytelokuva)
  • Silna, kak smert, lyubov, 1997