André Téchiné

Andre Techine

André Téchiné (s. 1943) on ranskalainen elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja. Uransa alkuvaiheessa Téchiné toimi kriitikkona ranskalaisessa Cahiers du Cinéma –lehdessä, minkä innoittamana siirtyi itse tekemään elokuvia. Téchiné on pitkän uransa aikana ohjannut lukuisia elokuvia ja ansainnut töillään palkintoehdokkuuksia. Palkituin ja tunnetuin ohjaajan elokuva on Villikaislat (1994), joka voitti muun muassa Ranskassa vuonna 1995 parhaan elokuvan, ohjaajan ja käsikirjoituksen César-palkinnot. Rakkautta & Anarkiaa -ohjelmistoon kuuluva Being 17 (2016) oli kuluvana vuonna ehdokkaana Berliinin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla ja Sydneyssä. Ohjaaja tunnetaan eleganteista ja tunteilla ladatuista elokuvista, jotka usein paneutuvat tunteiden ja ihmisenä olemisen ristiriitoihin.

Milla Olkkonen

Filmografia

  • Being 17, 2016
  • French Riviera, 2014
  • Impardonnables, 2011
  • La fille du RER, 2009
  • Les témoins, 2007
  • Les temps qui changent, 2004
  • Les égarés, 2003
  • Loin, 2001
  • Rakasta minut pois, 1998
  • Varkaat, 1996
  • Villikaislat, 1994
  • Vuodenajoista parhain, 1993