Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin ohjelmistoa on mahdollista nähdä myös muualla Suomessa. R&A-kiertue järjestetään  syyskuisen festivaalin jälkeen pääsääntöisesti syyskaudella 2016. Valtakunnallisen kiertueen tavoitteena on tuoda laatuelokuvaa myös Helsingin ulkopuolelle.

R&A-elokuvien kiertue-sarja koostuu niin lastenelokuvista, kotimaisista lyhyt- ja indie-elokuvista kuin kansainvälisistä elokuvahelmistäkin. Elokuvia voivat tilata muun muassa maakuntateatterit, elokuvakerhot, erilaiset tapahtumat sekä kuntien kulttuuripalvelut. Elokuvista pyydetään korkeintaan 150 euron suuruinen näytöskohtainen esityskorvaus. Kiertueesta kiinnostuneet tahot voivat hakea näytöksen järjestäjäksi verkkolomakkeen kautta tai ottamalla suoraan yhteyttä festivaaliin.

Kiertueohjelmisto on julkaistu, ja elokuvat ovat nyt tilattavana, mutta yksittäisiä lisäyksiä  voi vielä tulla. Näytöksen järjestäjätahon tulee vahvistaa R&A-festivaalille elokuvien esittämiseen soveltuva ja tekniikaltaan riittävän hyvälaatuinen esityspaikka vastuuhenkilöineen ennen kiertuesopimuksen tekoa. Järjestäjän vastuulla on myös itse näytöksen järjestäminen ja sen markkinointi. Kiertuenäytöksistä kiinnostuneille tarjotaan valmis opas elokuvatapahtumaan liittyvistä suosituksista ja velvoitteista kuten Teosto-maksuista. Järjestäjä saa myös käyttöönsä festivaalin toimesta kustomoidut markkinointimateriaalit, joista voi helposti viimeistellä oman julisteen, mainoksen tai Facebook-tapahtuman.

R&A-kiertue järjestetään yhteistyössä BTI Studiosin ja Koulukinon kanssa ja sen tukijana toimii Suomen Kulttuurirahasto.

MITÄ KIERTUEYHTEISTYÖHÖN SISÄLTYY:

1. Järjestäjällä status R&A-kiertuekaupunkina.
2. Valikoima eri ikäryhmille sopivia elokuvia esitysoikeuksineen.
3. Festivaali-tiimin kuratointi- ja markkinointiapu oman tapahtuman tai näytöksen suunnittelussa.
4. Kustomoidut markkinointimateriaalit (juliste, elokuvastillit, esittelytekstit, nettisivu- ja Facebook-bannerit).
5. Elokuvakopion toimittaminen tapahtumapaikalle.

MISTÄ KIERTUETAHON TULEE HUOLEHTIA ITSE:

1. Tapahtumapaikka (elokuvien esittämiseen soveltuva tila).
2. Elokuvaprojektori tai muu esittämiseen vaadittava tekniikka ja henkilökunta.
3. Teosto-luvat ja maksut.
4. Näytöksen markkinointi.
5. Mahdollinen lipunmyynti.
6. Järjestäjät & vapaaehtoiset.

Lisätietoa: HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -tuottaja Veera Kotila, veera@hiff.fi, p. 040 7423523.

Yhteistyökumppanit

RA_Kiertue_yhteistyokumppanit