29th Rakkautta & Anarkiaa http://hiff.fi Helsinki International Film Festival 15.-25.9.2016 Mon, 15 May 2017 06:35:43 +0000 fi-FI hourly 1 Young Audience Film Day rantautuu Suomeen 7.5. http://hiff.fi/uutiset/2017/04/06/young-audience-film-day-rantautuu-suomeen-7-5/ http://hiff.fi/uutiset/2017/04/06/young-audience-film-day-rantautuu-suomeen-7-5/#respond Thu, 06 Apr 2017 13:58:47 +0000 http://hiff.fi/?p=32829 Euroopan elokuva-akatemian (EFA) järjestämä Young Audience Film Day -tapahtuma rantautuu ensi kertaa Suomeen 7. toukokuuta. 12-14-vuotiaille suunnatussa tapahtumassa nuoret toimivat tuomariston jäseninä yhden päivän kestävässä kansainvälisessä elokuvakilpailussa, joka järjestetään samanaikaisesti 31:ssä  Euroopan maassa. Helsinkiin elokuvateatteri Orioniin tapahtuman tuo Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaali yhteistyössä Kansallisen audiovisuaalisen instituutin ja Koulukinon kanssa. Näytösten ja äänestyksen lisäksi nuoret syventyvät koko sunnuntaipäivän kestävässä tapahtumassa elokuvakerrontaan elokuvakasvattajien johdolla.

Päivän aikana nuorisojury katsoo kolme esiraadin valitsemaa uutta eurooppalaista elokuvaa. Elokuvat on tekstitty suomeksi. Young Audience Award -voittaja valitaan kunkin maan nuorisojuryjen yhteispisteillä ja julkistetaan saman illan palkintogaalassa Saksan Erfurtissa. Kello 21 Suomen aikaan alkavaa livelähetystä gaalasta voi seurata tapahtuman virallisten nettisivujen kautta.

Osallistujat valitaan kouluista. Kiinnostuneet opettajat voivat ottaa yhteyttä tapahtuman tuottaja Veera Kotilaan (sähköposti: veera(at)hiff.fi).

Vuoden 2017 Young Audience Award -palkintoehdokaselokuvat ovat:

1. GOODBYE BERLIN (TSCHICK)
Fiktio, Saksa 2016, 93 min
Ohjaaja: Fatih Akin

14-vuotias Maik jätetään kesälomaksi yksin kotiin. Kun kuvaan astuu nuori kapinallinen Tschick Venäjältä, muuttuu tylsästi alkanut loma hetkessä vauhdikkaaksi seikkailuksi pitkin autobaanoja ja saksalaisia maaseutumaisemia.

2. THE GIRL DOWN LOCH ÄNZI (DAS MÄDCHEN VOM ÄNZILOCH)
Dokumentti, Sveitsi 2016, 87 min
Ohjaaja: Alice Schmid

12-vuotias Laura asuu syrjäisillä Sveitsin vuorilla vaiteliaan maanviljelijäperheensä kanssa. Hän viettää paljon aikaa omissa oloissaan ja kertoo tunteistaan lähinnä päiväkirjalleen. Laura on lumoutunut paikallisesta legendasta ja rotkosta, jonne kukaan ei uskalla mennä. Olisiko farmille avuksi tulleesta naapurikaupungin pojasta seuraa mysteerin selvittämiseen?

3. MY LIFE AS A ZUCCHINI (MA VIE DE COURGETTE)
Animaatio, Sveitsi/Ranska 2016, 66 min
Ohjaaja: Claude Barras

9-vuotiaan orpopoika ”Kesäkurpitsan” tarina sen oikean perheen ja oman paikkansa löytämisestä valloittaa niin kertomuksena kuin animaationakin. Elokuva kilpaili keväällä parhaan animaatioelokuvan Oscar-palkinnosta.

 

Kavi  LUX_logo  Koulukino_vari-1  btistudio

]]>
http://hiff.fi/uutiset/2017/04/06/young-audience-film-day-rantautuu-suomeen-7-5/feed/ 0
Avoimet työ- ja harjoittelupaikat R&A-festivaalilla http://hiff.fi/uutiset/2017/03/21/avoimet-tyo-ja-harjoittelupaikat-ra-festivaalilla-2/ http://hiff.fi/uutiset/2017/03/21/avoimet-tyo-ja-harjoittelupaikat-ra-festivaalilla-2/#respond Tue, 21 Mar 2017 12:40:12 +0000 http://hiff.fi/?p=32819 Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa

AVOIMET TYÖ- JA HARJOITTELUPAIKAT

Rakkautta & Anarkiaa on vuosittain järjestettävä kansainvälinen elokuvafestivaali, joka tarjoaa korkeatasoista ohjelmaa elokuvien ystäville ja alan ammattilaisille. Suomen suurin elokuvafestivaali järjestetään tänä vuonna 30. kerran 14.-24.9.2017.

MARKKINOINTIKOORDINAATTORI

Haemme festivaalille markkinointikoordinaattoria, jonka päävastuualueita ovat mainosmyynti, markkinointiyhteistöiden neuvottelu sekä erinäisten yhteistyökumppanuuksien toteutus. Lisäksi markkinointikoordinaattori vastaa useista tuotannollisista tehtävistä kuten festivaalin painomateriaalien ja festivaalin valokuvaajien koordinoinnista. Markkinointikoordinaattorilta edellytetään markkinointialan koulutusta/työkokemusta ja aiempi kokemus kulttuuritapahtumien järjestämisessä katsotaan eduksi. Tehtävä vaatii positiivista, joustavaa asennetta sekä suomen ja englannin kielen kiitettävää osaamista. Työsuhteen kesto on n. 4,5 kk aikavälillä 15.5.- 2.10.2017.

STAFF-KOORDINAATTORI

Haemme festivaalille staff-koordinaattoria joka toimii n. 170 R&A-talkootyöntekijän esimiehenä. Staff-koordinaattorin työtehtäviin  kuuluu mm. talkoolaisten rekrytointi, työvuorolistojen teko sekä työhönohjaus. Staff-koordinaattori toimii myös festivaali-infon ja markkinointijakelun vastuuhenkilönä. Staff-vastaavalta vaaditaan aiempaa työkokemusta kulttuuritapahtumista ja ennen kaikkea hyvää asennetta, kiireen sietokykyä ja hyviä vuorovaikutustaitoja. Hakijalta edellytetään hyvää suomen ja englannin kielen taitoa. Työsuhteen kesto on yhteensä n. 2,5 kk aikavälillä 1.7.-27.9.2017, yksityiskohdista ja palkasta sovitaan tarkemmin.

TIEDOTUSHARJOITTELIJA

Tarjoamme kulttuuri-/viestintäalan opiskelijalle tai työuran alussa olevalle tekijälle työharjoittelupaikan festivaalin tiedotusassistenttina. Tiedotusharjoittelija työskentelee festivaalitiedottajan alaisuudessa ja työt koostuvat moninaisista tiedotukseen ja markkinointiin liittyvistä tehtävistä. Erityisesti arvostamme sosiaalisen median kanavien tuntemusta ja luovaa käyttöä. Harjoittelijalta vaaditaan oikeakielisyyttä sekä suomeksi että englanniksi ja elokuvatuntemus katsotaan eduksi.  Työharjoittelun kesto on n. 2 kk aikavälillä 1.8.-27.9.2017 ja siitä maksetaan pieni korvaus.

 

Mahdolliset tiedustelut ja vapaamuotoiset hakemukset CV:n kera sähköpostitse 3.4. mennessä festivaalin toiminnanjohtaja Anna Möttölälle osoitteeseen anna@hiff.fi.

]]>
http://hiff.fi/uutiset/2017/03/21/avoimet-tyo-ja-harjoittelupaikat-ra-festivaalilla-2/feed/ 0
Anna Möttölästä R&A:n uusi toiminnanjohtaja! http://hiff.fi/uutiset/2017/01/31/anna-mottolasta-ran-uusi-toiminnanjohtaja/ http://hiff.fi/uutiset/2017/01/31/anna-mottolasta-ran-uusi-toiminnanjohtaja/#respond Tue, 31 Jan 2017 08:32:59 +0000 http://hiff.fi/?p=32766 Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalia järjestävän yhdistyksen toiminnanjohtajana aloittaa 1.3.2017 Anna Möttölä. Hän seuraa tehtävässä Sara Norbergia, joka siirtyy Kulttuuritehdas Korjaamon toimitusjohtajaksi.

Möttölä (FM) työskentelee kolmatta vuotta suunnittelijana Kansallisessa audiovisuaalisessa instituutissa, jossa hän on vastannut mm. elokuvateatteri Orionin päivittäistoiminnasta, erikoisohjelmasta ja koko ohjelmiston markkinoinnista. Kulttuurihistoriasta Turun yliopistosta valmistunut Möttölä on lisäksi työskennellyt kulttuurituottajana Lasipalatsin elokuva- ja mediakeskuksessa ja osallistunut monenlaisten kulttuuri- ja designtapahtumien järjestämiseen. Möttölä on kirjoittanut elokuva-arvioita Helsingin Sanomille vuodesta 2009 ja helmikuun lopussa hän on neljättä kertaa YLE Teemalla suoran Oscar-lähetyksen asiantuntijakommentaattorina.

”Annassa yhdistyy visiönäärisyys, monipuolinen tuotannollinen osaaminen ja kokemus sekä laaja kulttuurialan verkottuminen. Hän on R&A-festivaalille tuttu yhteistyökumppani monista eri yhteyksistä ja tuntee hyvin arvomme ja toimintatapamme. Anna on myös osoittanut olevansa hyvin innovatiivinen yleisötyön kehittäjä ja olemme vakuuttuneet että hänen johdossaan R&A-festivaali jatkaa kehittymistään valtakunnan merkittävimpänä elokuvafestivaalina”, toteaa festivaalin taiteellinen johtaja ja hallituksen jäsen Pekka Lanerva.

“On upeaa päästä luotsaamaan Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia, joka on merkittävällä tavalla rikastuttanut suomalaista elokuvakulttuuria niin elokuvankatsojien kuin -ammattilaisten näkökulmasta ja saavuttanut kansainvälisen elokuvakentän arvostuksen. Yhdistyksen toimintaa on jatkuvasti kehitetty ja kunnianhimoinen työ jatkuu. Tänä vuonna vietämme festivaalin 30. juhlavuotta ja loistavan tekijäporukan kanssa päämäärämme on tehdä R&A:sta yleisöllemme entistäkin hienompi kokemus,” Möttölä sanoo.

Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa ry:n toimintaan kuuluvat myös keväinen Season Film Festival, suomalaisen elokuvan kansainvälistä vientiä edistävä Finnish Film Affair -ammattilaistapahtuma, valtakunnallinen R&A-kiertue ja elokuvakasvatukseen keskittyvä R&A Pulpettikino.

]]>
http://hiff.fi/uutiset/2017/01/31/anna-mottolasta-ran-uusi-toiminnanjohtaja/feed/ 0
R&A-kiertue levitti laatuelokuvaa lähes 30 paikkakunnalle http://hiff.fi/uutiset/2017/01/26/ra-kiertue-levitti-laatuelokuvaa-25-paikkakunnalle/ http://hiff.fi/uutiset/2017/01/26/ra-kiertue-levitti-laatuelokuvaa-25-paikkakunnalle/#respond Thu, 26 Jan 2017 15:50:37 +0000 http://hiff.fi/?p=32739 R&A-kiertue järjestettiin Suomen Kulttuurirahaston myöntämän apurahan turvin syyskaudella 2016. Sen päätavoitteena oli tuoda syyskuisen festivaalin jälkeen laatuelokuvaa myös Helsingin ulkopuolelle sekä aktivoida eri tahoja ympäri Suomen järjestämään kiertuenäytöksiä. Reilu kahdenkymmenen elokuvan ohjelmisto koostui vuoden 2016 R&A-festivaalin elokuvista, ja piti sisällään niin lastenelokuvia, kotimaisia indie-elokuvia kuin kansainvälisiä festivaalihittejäkin. Kiertue-elokuvia esitettiin muun muassa maakuntateattereiden, elokuvakerhojen, erilaisten tapahtumien sekä kuntien kulttuuripalvelujen toimesta. Näytöksiä järjestettiin lähes 30 paikkakunnalla yhteensä yli 100. Kiertueohjelmiston lastenelokuvia nähdään vielä kevään 2017 aikana muutamilla paikkakunnilla noin kahdessakymmenessä näytöksessä. Syyskauden aikana kiertue tavoitti yhteensä noin 5500 katsojaa.

Kiertueen elokuvia pystyi tilaamaan festivaalin nettisivuilta löytyneen verkkolomakkeen kautta tai ottamalla suoraan yhteyttä festivaaliin. Ennen kiertuesopimuksen tekoa näytöksen järjestäjän tuli vahvistaa festivaalille tekniikaltaan riittävän laadukas esityspaikka vastuuhenkilöineen. Järjestäjän vastuulla oli myös näytöksen järjestäminen sekä paikallismarkkinointi. Kiertuenäytöksistä kiinnostuneille tarjottiin valmis opas elokuvatapahtumaan liittyvistä suosituksista ja velvoitteista sekä kustomoidut markkinointimateriaalit. Elokuvista pyydettiin korkeintaan 150 euron suuruinen näytöskohtainen esityskorvaus.

30-vuotisjuhlavuottaan juhliva festivaali jatkaa kiertuetoimintaa myös vuonna 2017. Kiertueohjelmisto julkaistaan kokonaisuudessaan elokuussa, jolloin elokuvat tulevat tilattaviksi.

Tarkemmat tiedot kiertueesta ja ohjelmistosta osoitteessa hiff.fi/kiertue.

]]>
http://hiff.fi/uutiset/2017/01/26/ra-kiertue-levitti-laatuelokuvaa-25-paikkakunnalle/feed/ 0
Rakkautta & Anarkiaa –festivaali etsii toiminnanjohtajaa http://hiff.fi/uutiset/2017/01/03/rakkautta-anarkiaa-festivaali-etsii-toiminnanjohtajaa/ http://hiff.fi/uutiset/2017/01/03/rakkautta-anarkiaa-festivaali-etsii-toiminnanjohtajaa/#respond Tue, 03 Jan 2017 07:57:15 +0000 http://hiff.fi/?p=32734 Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa on vuonna 1991 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on elokuvakulttuurin edistäminen. Aktiivisesti ympäri vuoden toimiva yhdistys järjestää vuosittain useita elokuvatapahtumia, kuten Rakkautta & Anarkiaa ja Season Film Festivalia. Yhdistyksen toimintaa on viime vuosina laajennettu valtakunnalliseksi mm. R&A-Pulpettikinon ja R&A-kiertueen myötä. Vuodesta 2012 lähtien festivaali on järjestänyt kansainvälistä elokuva-alan myynti- ja markkinointitapahtumaa, Finnish Film Affairia, jolla on merkittävä rooli kotimaisten elokuvien vientiponnisteluissa. Yhdistyksellä on 3 vakituista työntekijää ja enimmillään n.20 projektityöntekijää.

Helsingin keskustan Simonkadulla sijaitseva yhdistys etsii nyt uutta TOIMINNANJOHTAJAA. Työsuhde alkaa viimeistään 1.3.2017 ja on vakituinen sekä kokoaikainen.

Tarjoamme näköalapaikan elokuvakulttuuriin. Järjestyksessään 30. Rakkautta & Anarkiaa -festivaali järjestetään 14.-24.9.2017. Suomen suurimman elokuvafestivaalin ohjelmisto tulee sisältämään noin 170 pitkää elokuvaa ja 190 lyhytelokuvaa. 11-päiväisen tapahtuman aikana esitetään Helsingin ja Espoon 19 valkokankaalla yli 500 elokuvanäytöstä. Lisäksi festivaalin ohjelmistossa on suuri määrä oheistapahtumia kuten työpajoja, koululaisnäytöksiä, ulkoilmanäytöksiä, kulinaarinäytöksiä, keskustelutilaisuuksia, kino-konsertteja, kansainvälisiä tekijävierailuja, masterclass-tilaisuuksia ja seminaareja. Rakkautta & Anarkiaa on saavuttanut 30 vuodessa poikkeuksellisen roolin elokuvakulttuurin edistäjänä niin elokuvayleisön, elokuvajournalismin, elokuvalevityksen kuin elokuvantekijöiden ja koulutuksen näkökulmasta.

Toiminnanjohtaja johtaa yhdistyksen operatiivista toimintaa ja toimii henkilökunnan esimiehenä. Toiminnanjohtaja vastaa yhdistyksen hallinnosta, talouden suunnittelusta ja raportoimisesta, apurahojen hakemisesta, rekrytoinnista, yrityskumppanuuksista ja muusta varainhankinnasta. Lisäksi toiminnanjohtaja kehittää yhdistyksen toimintaa hallituksen linjausten ja strategian mukaisesti sekä toimii hallituksen kokouksien valmistelijana ja päätösten toimeenpanijana. Toiminnanjohtaja osallistuu myös sidosryhmätyöhön niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Toiminnanjohtajalta edellytetään tehtävään soveltuvaa koulutusta ja/tai aiempaa työkokemusta yhdistyksen toiminnanjohtajan tai kulttuuriorganisaation johtajan tehtävistä, kykyä itsenäiseen työskentelyyn, hyviä yhteistyö- ja viestintätaitoja suomeksi ja englanniksi, projektihallinnan osaamista, yrittäjämäistä otetta varainhankintaan sekä innokkuutta toiminnan kehittämiseen. Av-alan tuntemus kotimaassa/ulkomailla katsotaan eduksi. Arvostamme sosiaalista ja positiivista asennetta, joka parhaimmillaan innostaa myös muita.

Vapaamuotoinen hakemus toiminnanjohtajan tehtävään palkkatoivomuksineen ja ansioluetteloineen tulee toimittaa 20.1.2017 klo 16 mennessä nyk. toiminnanjohtajalle Sara Norbergille sähköpostiosoitteeseen: sara@hiff.fi. Uuden toiminnanjohtajan nimityksestä vastaa yhdistyksen hallitus.

Tiedusteluihin työtehtävästä vastaa 16.1. klo 9-16 toiminnanjohtaja Sara Norberg 010-3156102 ja 17.1. klo 9-16 taiteellinen johtaja/hallituksen jäsen Pekka Lanerva 010-3156101.

 

 

]]>
http://hiff.fi/uutiset/2017/01/03/rakkautta-anarkiaa-festivaali-etsii-toiminnanjohtajaa/feed/ 0