Matka maailmankuuluksi ei ole helppo, jos syntyy arktiseen pikkukylään Pohjois-Norjaan ja asuu äitinsä kellarissa. Siitä huolimatta saamelaisräppäri Nils Rune Utsi on päättänyt lyödä läpi.
Näytökset
Olkiluoto 3 -ydinvoimalasta povattiin ydinvoiman uutta tulemista Tshernobylin katastrofin jälkeisessä maailmassa. ”Suomen sähköisin kunta” Eurajoki otti hankkeen ilolla vastaan uskoen, että voimalasta saatava taloudellinen hyöty takaisi pienelle kunnalle vakaan tulevaisuuden. Vastoinkäymisten myötä epäonninen voimala on kuitenkin muuttunut niin Eurajoen kuin koko Suomenkin puheenaiheeksi.
Näytökset
Maailmankuuluun Moskovan Bolšoi-teatterin balettiin keskittyvä dokumentti seuraa teatterin vaiheita vuonna 2013, jolloin baletin johtajan Sergei Filinin kimppuun hyökättiin happoiskussa. Salaliittoteoriat Kremlin pihdeissä operoivan Bolšoin ympärillä kukoistavat – hyökkäys Filiniä kohtaan oli painekattilan väkivaltainen purkautuminen.
Näytökset
Gastronominen tutkimusmatka hyönteisherkkujen maailmaan muuttuu pohdinnaksi hyönteisravinnon tulevaisuudesta. Pelastavatko hyönteiset maailman ruokakriisiltä vai vahvistavatko ne vain ravinnon epätasaista jakautumista?
Näytökset
Maailman cheerleading-huiput hyppäävät ihmispyramidin huipulta voltin, vaikka aivot yrittäisivät kaikin voimin estää. Rovaniemellä ei voi aina luottaa, että kun loikkaat, joku on ottamassa kopin.
Näytökset
Viihdyttävä dokumentti legendaarisesta jalokivitalo Tiffany & Co:sta, sen suosion salaisuuksista ja tähtihetkistä. Nimellään dokumentti kumartaa noista hetkistä kuuluisimmalle, Audrey Hepurnin tähdittämälle elokuvalle Aamiainen Tiffanylla.
Näytökset
Gianfranco Rosin elokuva vie katsojat yhdelle pakolaiskriisin dramaattisimmista näyttämöistä, italialaiselle Lampedusan saarelle, joka on Välimereä ylittäville pakolaisille portti Eurooppaan. Berliinin elokuvajuhlilla Kultaisen karhun voittanut ja kriitikot hurmannut FUOCOAMMARE – TULI MERELLÄ tarkastelee saaren tapahtumia nuoren lampedusalaisen pojan näkökulmasta.
Näytökset
Metsatöll on vuonna 1999 perustettu, suomalaiselle Spinefarm-levy-yhtiölle kiinnitetty folkmetalliyhtye, joka on lunastanut paikkansa pienen mutta uskollisen globaalin yleisön sydämissä. Dokumentti Heart of a Wolf seuraa Viron tunnetuimman metallibändin arkea ja vaiheita.
Näytökset
Dokumenttielokuva Kiki näyttää, että vogue-tanssityyli on voimissaan New Yorkin mustien ja latinoiden queer- ja trans-yhteisössä. Esiintyminen ja skenen tuoma yhteenkuuluvuuden tunne ovat tärkeitä monin tavoin marginalisoiduille nuorille aikuisille.
Näytökset
Brillante Mendozan äiti-Rosalla on neljä lasta ja sekatavarakauppa. Sivussa pyörii pienen pieni huumebisnes, mikä ajaa Rosan aviomiehensä kanssa vastakkain poliisin korruption kanssa.
Näytökset
Shakin Mozartiksi luonnehditun Magnus Carlsenin elämästä kertova dokumentti kuvaa lahjakkuuden kasvua ulkopuoliseksi itsensä tunteneesta lapsesta alansa supertähdeksi. Kaikki muu jää sivuun, kun Carlsen omistaa shakille yhä suuremman osan elämästään.
Näytökset
Daniel matkustaa pitkästä aikaa vanhempiensa luo maalle ja havaitsee, että näiden elämätyyli on saanut kummallisen käänteen. Peribrittiläisen laadukas draamakomedia tutkiskelee elämää, perhettä ja rakkautta.
Näytökset
Reset kuvaa Black Swan -elokuvaan balettiosuudet ohjanneen Benjamin Millepied’n työtä Pariisin baletin taiteellisena johtajana. Katsoja pääsee kurkistamaan nykybaletin todellisuuteen, jota ei ole väritetty liioittelulla ja draamalla.
Näytökset
Hollywoodin kulta-ajan melodraama sijoitettuna beduiinilaiskylään, jossa nuori Layla kamppailee rakkauden ja perheen odotuksien välillä. Luvassa on romantiikkaa ja häikäisevän kaunista aavikkoa.
Näytökset
Konservatiivisen ja vanhanaikaisen Michaelin vetämään painiseuraan ilmaantuu nuori transsukupuolinen Jessica, josta tulee Michaelille sekä fyysinen että ideologinen haaste. Suuttumus ja turhautuminen valtaavat Michaelin, joka etsii vielä nelikymppisenäkin vaimoa. Hän on valmis rakkauteen, kunhan oppii ensin luopumaan vihasta.
Näytökset
Luolasukellusryhmä kohtaa pahimman painajaisensa, kun sen kaksi jäsentä menehtyy syvälle luolaan Norjassa. Onnettomuudesta selvinneet sukeltajat päättävät koota oman pelastusryhmän ja hakea menehtyneet ystävänsä luolasta pois sen jälkeen, kun kansainvälisesti koordinoitu nosto-operaatio todetaan liian vaaralliseksi. Hengenvaarallinen sukellus joudutaan suorittamaan sekä viranomaisilta että uutisvälineiltä salassa.
Näytökset
Ala-asteikäinen Toni Wirtanen muuttaa isänsä kuoltua äitinsä Mervin kanssa Heinolaan. Muutamaa vuotta myöhemmin Toni tutustuu Lautalan Anttiin, jonka kanssa hän perustaa punk-bändin. Pian mukaan liittyy Antin ystävä Simo ”Sipe” Santapukki, ja bändi saa nimekseen ”Apulanta”.
Näytökset
Loistava dokumentti seuraa läheltä Metropolitan Museum of Artin ja Voguen vuosittaisen suurnäyttelyn ja sen avaavan tähtientäyteisen gaalan järjestämistä. Päähenkilöiksi nousevat Voguen rautarouva Anna Wintour ja museon mielikuvituksellinen kuraattori Andrew Bolton.
Näytökset