Rauhanturvaaja tekee kriisitilanteessa päätöksen, jolla on vakavat seuraukset. Oscar-ehdokkuuden saanut elokuva on tarkkanäköinen kuvaus sodasta, jossa hyväksi tarkoitettukaan teko ei ole välttämättä moraalisesti oikein.
Näytökset
Kun Helsingissä asuva kolmikymppinen kiinteistönvälittäjä Katri saa tietää miehensä Mikon eläneen kaksoiselämää virolaisen Sirlen kanssa, hän päättää kostaa. Katri ottaa matkaansa Mikon epämääräisillä keinoilla hankkiman pesämunan ja pakenee päämääränään unelmiensa kaukaiset ulkomaat. Hänen huomaamattaan autoon on noussut myös naapurin laiminlyöty 8-vuotias tyttö Anna. Myös Anna on ottanut mukaansa jotakin, joka ei hänelle kuulu.
Näytökset
26-vuotias, uran ja miesten kanssa eksyksissä oleva Ana ryhtyy remontoimaan isoäitinsä kylpyhuonetta saadakseen päämäärän elämäänsä. Rachel Langin kaunis esikoiselokuva ilahduttaa viistolla huumorillaan ja spontaanilla kerronnallaan.
Näytökset
Teini-iän aggressiivinen uho lähentelee seksuaalista jännitettä upeasti käsikirjoitetussa, komeisiin vuoristomaisemiin sijoittuvassa draamassa, kun toisiinsa vihamielisesti suhtautuvat 17-vuotiaat Tom ja Damien joutuvat asumaan saman katon alle.
Näytökset
Woody Allenin uusi elokuva on 1930-luvulle sijoittuva draamakomedia, joka puhaltaa vanhan Hollywood-glamourin henkiin. Elokuvassa loistavat eturivin näyttelijät Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Steve Carell ja Blake Lively.
Näytökset
Michelle Williams, Laura Dern ja Kristen Stewart tähdittävät kiiteltyä draamaa montanalaisen pikkukylän naisista. Ohjaaja Kelly Reichardt on tunnetaan hienovaraisesta, pohdiskelevasta tyylistään.
Näytökset
Tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo rohkean ja omapäisen nuoren Annan tarinan vuoden 1666 Ahvenanmaalla. Kätilö Valpurin kasvattityttärenä hänestä koulutetaan kylän seuraavaa parantajaa. Anna päättää kuitenkin ottaa piian pestin uuden kihlakunnantuomari Psilanderin palveluksessa. Psilander on saanut tehtäväkseen puhdistaa Ahvenanmaa pakanallisista tavoista ja mustasta magiasta lopullisesti. Myrskyn silmään joutuu Valpurin lisäksi Anna.
Näytökset
Peter Grönlundin elokuva kysyy, onko Tukholman huono-osaisten pikkurikollisten keskuudessa jotain kunniaa, joka ylittäisi tarpeen pelastaa oma nahkansa keinolla millä hyvänsä?
Näytökset
Raiskauksen uhriksi joutuva uraohjus (Isabelle Huppert) ajautuu keskelle hyytävää ajojahtia yrittäessään selvittää hyökkääjänsä henkilöllisyyttä.
Näytökset
Fantasia ja arki sekoittuvat 15 vuotta täyttävän Gretan elämässä, kun syntymäpäiväjuhlat saavat merkillisen käänteen. 1970-lukulaiseen australialaislähiöön sijoittuva kasvutarina on yhtä aikaa retro, raikas ja hurmaavan omalaatuinen.
Näytökset
Tšekin Oscar-ehdokas on humoristinen draama keski-ikäisestä, koko elämänsä muiden hoitamiseen omistaneesta naisesta. Eräänä päivänä nainen oivaltaa, että myös hän itse tarvitsee hoivaa ja huomiota – eikä tämän jälkeen mikään ole entisellään.
Näytökset
Diagnoosi on armoton. Sydänsairautensa vuoksi Daniel Blaken, 59, on haettava työkyvyttömyyseläkettä. Puuseppä on ammattitaidostaan ylpeä, mutta terveys on työtä tärkeämpää. I, Daniel Blake sai Cannesin elokuvajuhlilla Kultaisen palmun. Monia juryn päätöksistä kritisoitiin tylsiksi, mutta Ken Loachin solidaarisuusdraaman tunteiden voima on järkälemäistä.
Näytökset
Nuori ja kunnianhimoinen virkamies Jussi saa käsiteltäväkseen valtavan nikkelikaivoksen ympäristöluvan Kainuussa. Karismaattisen ja voimakastahtoisen Pekka Perän johtama Talvivaara käyttää täysin uutta metodia mineraalien keräämiseen. Kaivos on tuomassa paikkakunnalle sinne kipeästi kaivattuja uusia työpaikkoja. Pikku hiljaa Jussi alkaa epäillä, ettei hänelle ehkä ole kerrottu koko totuutta.
Näytökset
JUNCTION 48 on tarina kahdesta, toisiinsa rakastuneesta hip hop -artistista ristiriitojen repimässä Palestiinassa. Aiheen vakavuudesta huolimatta feel good -viboja riittää, ja elokuva onkin voittanut lukuisia yleisöpalkintoja esimerkiksi Tribecan ja Berliinin elokuvafestivaaleilla.
Näytökset
Jochem on pulska poika, jota luokan koviskolmikko höykyttää aina tilaisuuden tullen. Luokanvalvoja yrittää ymmärtää nuoria, eikä näe Jochemin syvenevää ahdinkoa. Myöskään luokkakaverit eivät uskalla puuttua asiaan.
Näytökset

Ki & Ka (2016)

Kia ja Kabir avioituvat ja vaihtavat tiukassa istuvia perinteisiä sukupuolirooleja: mies jää hoitamaan kotia, kun taas nainen jatkaa uraunelmiensa määrätietoista tavoittelua ja elättää miestään. Kaikkia tämä ei miellytä. Värikylläinen ja viihdyttävä Bollywood-elokuva onnistuu roolien vaihdon avulla paljastamaan enemmän tai vähemmän näkyviä rakenteita.
Näytökset
Turvallisuuspoliisin kuulustelu laukaisee muistojen vyöryn Mathieu Amalricin näyttelemän Paulin mielessä. Ohjaaja Arnaud Desplechinin elokuvia leimaa älyllinen uteliaisuus, eroottisen intensiivinen kerronnan kierre ja uhkarohkea elämään heittäytyminen.
Näytökset
Land of Mine on siitä epätavanomainen sotaelokuva, että sen pääosassa ovat viholliset. Toisen maailmansodan loppuun sijoittuvassa tanskalaiselokuvassa ollaan tilanteessa, jossa miehittäjämaa Saksa on hävinnyt ja rauha ja jälleenrakennus ovat aivan käden ulottuvilla. Empatiaa ja anteeksiantoa korostava elokuva palkittiin Göteborgin elokuvajuhlilla parhaana pohjoismaisena elokuvana, ja nyt se on ansaitusti ehdolla Pohjoismaiden neuvoston arvostetun elokuvapalkinnon saajaksi.
Näytökset
Tuottelias ohjaaja Sion Sono vaihtaa veren ja vilauttelun puhuviin leluihin, taikakilpikonnaan ja glam rockiin musikaalia, romanttista komediaa ja fantasiaa yhdistelevässä elokuvassa.
Näytökset
Brillante Mendozan äiti-Rosalla on neljä lasta ja sekatavarakauppa. Sivussa pyörii pienen pieni huumebisnes, mikä ajaa Rosan aviomiehensä kanssa vastakkain poliisin korruption kanssa.
Näytökset
Tarkkanäköinen elokuva sukeltaa polynesialainen rugbypelaajanjärkäleen nahkoihin, joka palkataan Ranskaan. Faneille kelpaavat voitot, mutta kentän ulkopuolella on tarjolla vain kylmää kylkeä.
Näytökset
Koomassa oleva poika vaikeuttaa äitinsä elämää. Coenin veljekset mieleen tuovalla mustalla huumorilla kuvattu mysteeri tekee melankolisen katsauksen vanhemmuuden velvollisuuksiin.
Näytökset
Lifestyle-bloggaaja Marja ei saa blogiaan lähtemään lentoon, vaikka yritys on kova. Rahaa menee mutta ei tule. Sitten Marja törmää Olaviin. Vaikka Olavi on syntynyt kultalusikka suussa, hän haluaa olla vain ihan tavallinen mies. Kummallinen Olavi voisi olla ratkaisu neuvokkaan Marjan kriisiytyneeseen rahapulaan ja laskussa oleviin seuraajamääriin. Naisista Olavi ei tiedä oikein mitään.
Näytökset
R&A:n Kotimaisen gaalan elokuva on Shanghain kansainvälisillä elokuvajuhlilla parhaasta ohjauksesta palkittu, Antti J. Jokisen käsikirjoittama ja ohjaama PAHAN KUKAT. Se on ajankohtainen, rosoinen ja katujen musiikin tahdittama tarina uusioperheestä, joka kamppailee lähiölevottomuuksien paineessa.
Näytökset
Hongkongilaisesta vuokrakasarmista löytyy nuoren kiinalaistytön silvottu päätön ruumis. Veteraanipoliisi selvittää prostituoidun murhaa unenomaiseen tunnelmaan luottavassa eksistentiaalisessa murhamysteerissä.
Näytökset
Daniel matkustaa pitkästä aikaa vanhempiensa luo maalle ja havaitsee, että näiden elämätyyli on saanut kummallisen käänteen. Peribrittiläisen laadukas draamakomedia tutkiskelee elämää, perhettä ja rakkautta.
Näytökset
Neljä nuorta miestä puhkuu anarkistista energiaa ja treenaa vallankumousta varten. Se, minkä puolesta ja millä keinoin kumousta tehdään, ei ole aivan selvää. Elokuva sekoittaa fantasiaa realismiin ja etenee kuin vinksahtanut piripolkka.
Näytökset
Hollywoodin kulta-ajan melodraama sijoitettuna beduiinilaiskylään, jossa nuori Layla kamppailee rakkauden ja perheen odotuksien välillä. Luvassa on romantiikkaa ja häikäisevän kaunista aavikkoa.
Näytökset
Ala-asteikäinen Toni Wirtanen muuttaa isänsä kuoltua äitinsä Mervin kanssa Heinolaan. Muutamaa vuotta myöhemmin Toni tutustuu Lautalan Anttiin, jonka kanssa hän perustaa punk-bändin. Pian mukaan liittyy Antin ystävä Simo ”Sipe” Santapukki, ja bändi saa nimekseen ”Apulanta”.
Näytökset
Eksistentialistisessa tie-elokuvassa kaksi vanhaa palkkamurhaajaa etsii hämärämiehen kadonnutta kännykkää Ranskan syrjäseudulla. Se on päätynyt vahingossa maailmanloppua pelkäävän nuorenparin haltuun.
Näytökset
Väkivaltaa estetisoivana maalarina tunnetun korealaisen Park Chan-wookin viimeisin elokuva perustuu walesilaisen nykykirjailijan viktoriaaniseen rikosromaaniin. Park sijoittaa The Handmaidenin tapahtumat 1930-luvun Koreaan, missä taskuvarastyttö ujutetaan aatelisen japanilaisnaisen seuralaiseksi ja palvelijaksi.
Näytökset
Merenneito-vampyyreista Goldenista ja Silverista tulee jättimenestys kommunistisen maailmanlopun yökerhon laulavina strippareina. Rakkaudesta tulee hankalaa, kun inhosöpö basisti sanoo Silverille: ”Minulle sinä olet aina vain pelkkä kala.”
Näytökset
Ruotsalainen runoilijakriitikko saa potkut kirjoitettuaan arvostelun kirjasta, jota ei ole olemassa. Edessä on kulttuurishokki ja köyhyyden kierre, kun luova työ vaihtuu mekaaniseen linjastoon.
Näytökset
Andreaksen ja Stefanin onnellista yhteiseloa uhkaa toisen miehen yllättävä hirmuteko. Musta huumori sävyttää kirpeää elokuvaa, jossa on kyse parisuhteen kipupisteistä ja anteeksiannon mahdollisuudesta.
Näytökset

Toro (2015)

Perhe on pahin. Varsinkin jos veli on tunari alkoholisti ja isähahmona sekä työnantajana häärii Espanjan pahamaineisin rikollispomo. Veri on kuitenkin vettä sakeampaa, ja sitä tässä elokuvassa riittää.
Näytökset