26-vuotias, uran ja miesten kanssa eksyksissä oleva Ana ryhtyy remontoimaan isoäitinsä kylpyhuonetta saadakseen päämäärän elämäänsä. Rachel Langin kaunis esikoiselokuva ilahduttaa viistolla huumorillaan ja spontaanilla kerronnallaan.
Näytökset
Teini-iän aggressiivinen uho lähentelee seksuaalista jännitettä upeasti käsikirjoitetussa, komeisiin vuoristomaisemiin sijoittuvassa draamassa, kun toisiinsa vihamielisesti suhtautuvat 17-vuotiaat Tom ja Damien joutuvat asumaan saman katon alle.
Näytökset
Raiskauksen uhriksi joutuva uraohjus (Isabelle Huppert) ajautuu keskelle hyytävää ajojahtia yrittäessään selvittää hyökkääjänsä henkilöllisyyttä.
Näytökset
Gianfranco Rosin elokuva vie katsojat yhdelle pakolaiskriisin dramaattisimmista näyttämöistä, italialaiselle Lampedusan saarelle, joka on Välimereä ylittäville pakolaisille portti Eurooppaan. Berliinin elokuvajuhlilla Kultaisen karhun voittanut ja kriitikot hurmannut FUOCOAMMARE – TULI MERELLÄ tarkastelee saaren tapahtumia nuoren lampedusalaisen pojan näkökulmasta.
Näytökset
Diagnoosi on armoton. Sydänsairautensa vuoksi Daniel Blaken, 59, on haettava työkyvyttömyyseläkettä. Puuseppä on ammattitaidostaan ylpeä, mutta terveys on työtä tärkeämpää. I, Daniel Blake sai Cannesin elokuvajuhlilla Kultaisen palmun. Monia juryn päätöksistä kritisoitiin tylsiksi, mutta Ken Loachin solidaarisuusdraaman tunteiden voima on järkälemäistä.
Näytökset
Turvallisuuspoliisin kuulustelu laukaisee muistojen vyöryn Mathieu Amalricin näyttelemän Paulin mielessä. Ohjaaja Arnaud Desplechinin elokuvia leimaa älyllinen uteliaisuus, eroottisen intensiivinen kerronnan kierre ja uhkarohkea elämään heittäytyminen.
Näytökset
Tarkkanäköinen elokuva sukeltaa polynesialainen rugbypelaajanjärkäleen nahkoihin, joka palkataan Ranskaan. Faneille kelpaavat voitot, mutta kentän ulkopuolella on tarjolla vain kylmää kylkeä.
Näytökset
Reset kuvaa Black Swan -elokuvaan balettiosuudet ohjanneen Benjamin Millepied’n työtä Pariisin baletin taiteellisena johtajana. Katsoja pääsee kurkistamaan nykybaletin todellisuuteen, jota ei ole väritetty liioittelulla ja draamalla.
Näytökset
Eksistentialistisessa tie-elokuvassa kaksi vanhaa palkkamurhaajaa etsii hämärämiehen kadonnutta kännykkää Ranskan syrjäseudulla. Se on päätynyt vahingossa maailmanloppua pelkäävän nuorenparin haltuun.
Näytökset