Matka maailmankuuluksi ei ole helppo, jos syntyy arktiseen pikkukylään Pohjois-Norjaan ja asuu äitinsä kellarissa. Siitä huolimatta saamelaisräppäri Nils Rune Utsi on päättänyt lyödä läpi.
Näytökset
Tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo rohkean ja omapäisen nuoren Annan tarinan vuoden 1666 Ahvenanmaalla. Kätilö Valpurin kasvattityttärenä hänestä koulutetaan kylän seuraavaa parantajaa. Anna päättää kuitenkin ottaa piian pestin uuden kihlakunnantuomari Psilanderin palveluksessa. Psilander on saanut tehtäväkseen puhdistaa Ahvenanmaa pakanallisista tavoista ja mustasta magiasta lopullisesti. Myrskyn silmään joutuu Valpurin lisäksi Anna.
Näytökset
Shakin Mozartiksi luonnehditun Magnus Carlsenin elämästä kertova dokumentti kuvaa lahjakkuuden kasvua ulkopuoliseksi itsensä tunteneesta lapsesta alansa supertähdeksi. Kaikki muu jää sivuun, kun Carlsen omistaa shakille yhä suuremman osan elämästään.
Näytökset
Luolasukellusryhmä kohtaa pahimman painajaisensa, kun sen kaksi jäsentä menehtyy syvälle luolaan Norjassa. Onnettomuudesta selvinneet sukeltajat päättävät koota oman pelastusryhmän ja hakea menehtyneet ystävänsä luolasta pois sen jälkeen, kun kansainvälisesti koordinoitu nosto-operaatio todetaan liian vaaralliseksi. Hengenvaarallinen sukellus joudutaan suorittamaan sekä viranomaisilta että uutisvälineiltä salassa.
Näytökset