monster
Marjakuusihirviö ilmestyy 7 minuuttia yli puolenyön kertomaan Conorille todellisia satuja, kun äiti tekee kuolemaa viereisessä huoneessa. Fantasiaelementit tukevat liikuttavan raadollisen tosielämän tuntua.
Näytökset
about-love_eng_70x100
Moskovalaiset rakastavat: urbaani ja katu-uskottava venäläinen rakkauselokuva pohtii ihmisten välisiä suhteita pilke silmäkulmassa.
Näytökset
MV5BZDhmZDcwN2MtZTViYi00NjUzLWFkYTEtNzZkYWYzMjMzZjY1XkEyXkFqcGdeQXVyMjY4NjIxNjk@._V1_SY1000_CR0,0,749,1000_AL_
26-vuotias, uran ja miesten kanssa eksyksissä oleva Ana ryhtyy remontoimaan isoäitinsä kylpyhuonetta saadakseen päämäärän elämäänsä. Rachel Langin kaunis esikoiselokuva ilahduttaa viistolla huumorillaan ja spontaanilla kerronnallaan.
Näytökset
Theatrical Poster_rgb
Woody Allenin uusi elokuva on 1930-luvulle sijoittuva draamakomedia, joka puhaltaa vanhan Hollywood-glamourin henkiin. Elokuvassa loistavat eturivin näyttelijät Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Steve Carell ja Blake Lively.
Näytökset
CheerUp_poster_FINAL_Jan21_outline
Maailman cheerleading-huiput hyppäävät ihmispyramidin huipulta voltin, vaikka aivot yrittäisivät kaikin voimin estää. Rovaniemellä ei voi aina luottaa, että kun loikkaat, joku on ottamassa kopin.
Näytökset
_Death in Sarajevo A1 Poster screen
Balkanin ruutitynnyri on viritetty: hienostohotellissa valmistaudutaan vastaanottamaan EU-isokihoa samalla kun kellarissa muhii lakko. Kaiken yllä leijuu kysymys: kenet Gavrilo Princip tappaisi tänä päivänä?
Näytökset
DOD_POSTER_UK
Hetkiä turvapaikanhakijan karusta arjesta ja Euroopasta, jota ei turistin silmin näe. Teininä Tanskaan paennut Wasiullah ei saa täysi-ikäistyttyään jäädä maahan. Hän karkaa, jottei joutuisi takaisin Afganistaniin.
Näytökset
yesterday
Nuoren tokiolaisnaisen matka maaseudulle nostaa esiin vanhat koulumuistot Studio Ghiblin hienon kesäisessää animaatioelokuvassa, joka leikittelee eri piirrostyyleillä.
Näytökset
KEY_INT_CLAN_BAJA
Kotimaassaan yleisömenestykseksi noussut tositarina 1980-luvulla ihmisiä Buenos Airesissa kaapanneesta Puccion perheestä. Rikoselokuvan ja perhedraaman taustalla muikistelee pahaenteisen letkeä rokki, kun murhat kirivät tekijöitään kiinni.
Näytökset
elle
Raiskauksen uhriksi joutuva uraohjus (Isabelle Huppert) ajautuu keskelle hyytävää ajojahtia yrittäessään selvittää hyökkääjänsä henkilöllisyyttä.
Näytökset
Fucoammare_TuliMerella_virallinenjuliste
Gianfranco Rosin elokuva vie katsojat yhdelle pakolaiskriisin dramaattisimmista näyttämöistä, italialaiselle Lampedusan saarelle, joka on Välimereä ylittäville pakolaisille portti Eurooppaan. Berliinin elokuvajuhlilla Kultaisen karhun voittanut ja kriitikot hurmannut FUOCOAMMARE – TULI MERELLÄ tarkastelee saaren tapahtumia nuoren lampedusalaisen pojan näkökulmasta.
Näytökset
HC-poster_final_LQ
Tšekin Oscar-ehdokas on humoristinen draama keski-ikäisestä, koko elämänsä muiden hoitamiseen omistaneesta naisesta. Eräänä päivänä nainen oivaltaa, että myös hän itse tarvitsee hoivaa ja huomiota – eikä tämän jälkeen mikään ole entisellään.
Näytökset
ITT_juliste_suomi_RGB
Pojan isästään tekemässä dokumentissa yritetään ymmärtää, mikä saa ihmisen kaipaamaan tähtien taakse ja pitämään itseään valo-olentojen lähettiläänä.
Näytökset
junction 48
JUNCTION 48 on tarina kahdesta, toisiinsa rakastuneesta hip hop -artistista ristiriitojen repimässä Palestiinassa. Aiheen vakavuudesta huolimatta feel good -viboja riittää, ja elokuva onkin voittanut lukuisia yleisöpalkintoja esimerkiksi Tribecan ja Berliinin elokuvafestivaaleilla.
Näytökset
kaduttaako
Jochem on pulska poika, jota luokan koviskolmikko höykyttää aina tilaisuuden tullen. Luokanvalvoja yrittää ymmärtää nuoria, eikä näe Jochemin syvenevää ahdinkoa. Myöskään luokkakaverit eivät uskalla puuttua asiaan.
Näytökset
Poster - USA
Turvallisuuspoliisin kuulustelu laukaisee muistojen vyöryn Mathieu Amalricin näyttelemän Paulin mielessä. Ohjaaja Arnaud Desplechinin elokuvia leimaa älyllinen uteliaisuus, eroottisen intensiivinen kerronnan kierre ja uhkarohkea elämään heittäytyminen.
Näytökset
Kaisa_poster_ENG_online
Katja Gauriloffin isoisoäiti oli paitsi kolttasaamelainen runonlaulaja, myös sveitsiläisen kirjailijan Robert Crotett'n hyvä ystävä. Dokumentin unenomaisuus myötäilee Kaisan elämäntarinaa.
Näytökset
LES COWBOYS_120x160_07102015_RVB
Ranskalaisperheen 16-vuotias tytär katoaa, mistä seuraa ydinperheen hajoaminen maailmanpolitiikan piirtämälle itä–länsi-akselille.
Näytökset
MV5BMTA5MTc4MDE5OTdeQTJeQWpwZ15BbWU4MDg3MTg3NjUx._V1_SY1000_SX750_AL_
Ajatuksia herättävä, lämmin ja hauska kuvaus ammatillisen ja henkilökohtaisen kriisin keskellä painivasta italialaisesta elokuvaohjaajasta, joka viimeistelee elokuvaansa samalla kun hänen äitinsä tekee sairaalassa kuolemaa.
Näytökset
EMA-A4_3bld-ENG
Koomassa oleva poika vaikeuttaa äitinsä elämää. Coenin veljekset mieleen tuovalla mustalla huumorilla kuvattu mysteeri tekee melankolisen katsauksen vanhemmuuden velvollisuuksiin.
Näytökset
posterFINAL_70x100_PahanKukatLOW
R&A:n Kotimaisen gaalan elokuva on Shanghain kansainvälisillä elokuvajuhlilla parhaasta ohjauksesta palkittu, Antti J. Jokisen käsikirjoittama ja ohjaama PAHAN KUKAT. Se on ajankohtainen, rosoinen ja katujen musiikin tahdittama tarina uusioperheestä, joka kamppailee lähiölevottomuuksien paineessa.
Näytökset
poika ja peto
Rakkautta & Anarkiaa juhlii 19. syyskuuta syntyneen Mamoru Hosodan syntymäpäivää mestarin tuoreimman ohjauksen, POIKA JA PETO (The Boy and the Beast), Suomen ensiesityksellä. Animaatio oli viime vuonna Japanin katsotuin kotimainen elokuva.
Näytökset
RockinHigh_poster_fin (72dpi)
Suomalainen rockbändi AncarA aikoo soittaa maailman korkeimman keikan Mount Everestillä. Suurten unelmien tavoittelua edeltävät kuitenkin yhtä suuret haasteet, kun ennätysyritys tapahtuu kaikkea muuta kuin ongelmitta.
Näytökset
Ki-Ki-Do..POSTER2
Näytös on R&A Pulpettikinon päivähoitoryhmille suunnattu näytös, joka tarjoaa visuaalisesti huikaisevan kattauksen eurooppalaista animaatiota. Elokuvissa seikkailevat muun muassa Råtta Booris ja Silakka Anneli, Prinssi Ki-ki-do ja Pikkuli-lintu!
Näytökset
Zeezucht-filmposter-SMALL
Näytös on R&A Pulpettikinon koululaisluokille suunnattu näytös, jossa sukelletaan eurooppalaisen animaation syövereihin. Elokuvissa nähdään onko meressä asuminen mahdollista, miten Råtta Boorikselle käy tällä kertaa ja voiko mielikuvitusystävän varastaa.
Näytökset
Rag_Union_poster-first_70x100
Neljä nuorta miestä puhkuu anarkistista energiaa ja treenaa vallankumousta varten. Se, minkä puolesta ja millä keinoin kumousta tehdään, ei ole aivan selvää. Elokuva sekoittaa fantasiaa realismiin ja etenee kuin vinksahtanut piripolkka.
Näytökset
TOUT-EN-HAUT-DU-MONDE_120x160_Bdef
Sasha, 15-vuotias pietarilaistyttö lähtee jännittävälle matkalle kohti Pohjoisnapaa etsiäkseen löytöretkimatkalla kadonneen isoisänsä ja Davai-laivan kauniissa koko perheelle soveltuvassa animaatioelokuvassa.
Näytökset
SnowdenPoster_rgb
Joseph Gordon-Levitt muuntuu ihohuokosiaan myöten Edward Snowdeniksi elokuvassa, joka pohtii, miksi Snowden teki mitä teki kesällä 2013 ja sai NSA:n erittäin, erittäin vihaiseksi.
Näytökset
Talvi- ja jatkosodasta palanneet suomalaiset eivät kantaneet mukanaan pelkästään fyysisiä vammoja. Dokumentti painottaa sitä, miten sodan traumat vaikuttavat myös seuraavaan sukupolveen.
Näytökset
Sparrows poster
16-vuotias Ari muuttaa Reykjavíkista takaisin kotipaikkakunnalleen Länsivuonoille. Paluu ei suju kitkatta, kun vastassa keskellä ei-mitään on isä, joka on pysytellyt etäällä poikansa elämästä useamman vuoden.
Näytökset
things to come
Mia Hansen-Løven käsittelyssä Isabelle Huppertin Nathalie on pariisilainen intellektuelli ja idealisti, jonka maailman ja perheen perustat järkkyvät. Ja vain Pariisi ja sen henki voi ne palauttaa paikoilleen.
Näytökset
8
Loistava dokumentti seuraa läheltä Metropolitan Museum of Artin ja Voguen vuosittaisen suurnäyttelyn ja sen avaavan tähtientäyteisen gaalan järjestämistä. Päähenkilöiksi nousevat Voguen rautarouva Anna Wintour ja museon mielikuvituksellinen kuraattori Andrew Bolton.
Näytökset
TLF_CARTEL_ONLINE_AF web copy
Zdzisław Beksiński oli puolalainen maalari, joka tuli tunnetuksi dystooppisista ja post-apokalyptisista maalauksistaan. Hänet puukotettiin kuoliaaksi vuonna 2005. Lisäksi hän teki arjestaan lähes pakonomaisesti kotivideoita 28 vuoden ajan. Ohjaaja Jan P. Matuszyński tekee näistä kotivideoista uudelleenfilmatisointeja elokuvassaan THE LAST FAMILY, joka kiehtovasti sijoittaa tämän piinatun taiteilijan faktan ja fiktion rajamaastoon.
Näytökset
TNV_juliste_final copy
Oscar-ehdokkuuden saavuttaneen Selma Vilhusen ensimmäinen pitkä draamaelokuva kertoo 12-vuotiaasta Varpusta (Linnea Skog), joka on jo kovaa vauhtia matkalla kohti aikuisuutta, ja äidistä (Paula Vesala), joka ei halua kasvaa isoksi.
Näytökset
Delivery
Romanian tarinankertojamestarin Cristian Mungiun psykologinen kuvaus vanhoista tavoista, paremman tulevaisuuden tavoittelusta ja siitä, kuinka vaikea isän on tarjota tyttärelleen tulevaisuus, joka olisi kaiken uskon arvoinen.
Näytökset
Welcome to Norway Poster Norwegian
Tässäpä helppo tapa rikastua ja näyttää etten ole luuseri, tuumii perheenisä Primus ja pistää pystyyn vastaanottokeskuksen. Eri puolilta maailmaa saapuvat turvapaikanhakijat alkavat horjuttaa miehen rasistisia näkemyksiä.
Näytökset
vita folket
Kaukana sivistyksestä sijaitsee bunkkeri, jossa osa ihmisistä odottaa karkoitusta ja toiset ovat vartijoita. Lisa Aschanin dystooppinen näkemys nyky-Ruotsista jättää tilaa katsojan tulkinnoille.
Näytökset
Zoology_poster_small
Yksinäinen Natasha, eläintarhanhoitaja, asuu omistushaluisen äitinsä kanssa. Pienessä rannikkokaupungissa elävä Natasha tuntee olevansa jumissa – kunnes eräänä päivänä hän huomaa kasvattaneensa hännän.
Näytökset