/ Extrat Haastattelut

Sibelius ja kuvataide liikuttavat ohjaaja Terence Daviesia

Elokuvateatteri Andorrassa järjestettiin brittiläisen ohjaajan ja käsikirjoittajan Terence Daviesin masterclass-tilaisuus, jossa ohjaaja keskusteli urastaan ja elokuvistaan Kansallisen Audiovisuaalisen Instituutin ohjelmistosuunnittelijan Antti Alasen kanssa. Terence Daviesin (s. 1945) harvakseltaan julkaisemat elokuvat ovat kuin henkiin… Lue Sibelius ja kuvataide liikuttavat ohjaaja Terence Daviesia »

/ Extrat Haastattelut

Kari Reiman kyyditsee festivaalivieraita kullanvärisellä Cadillacillaan

Autoharrastaja Kari Reiman on toiminut Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin vapaaehtoisena noin kymmenen vuotta. Sinä aikana hän on kyydinnyt kymmeniä festivaalivieraita vuoden 1964 Cadillacillaan. Autonsa Reiman osti reilut 20 vuotta sitten Arizonasta, Yhdysvalloista. Aikaisemmin hänellä oli saman vuoden Cadillac kovakattoisena, mutta ajatus… Lue Kari Reiman kyyditsee festivaalivieraita kullanvärisellä Cadillacillaan »

/ Extrat Haastattelut

Tom Browne teki henkilökohtaisen elokuvan perheen sisäisestä valtadynamiikasta

Englantilaisen Tom Brownen esikoisohjaus RADIATOR on elokuva erikoisesta perheestä, joka muistuttaa paljon hänen omaa perhettään. Brownen mielestä elokuvissa pitäisi kertoa enemmän tarinoita ikääntyvistä ihmisistä. Radiatorissa on kohtaus, jossa aikuinen poika kyllästyy etsimään sängyssä makaavalle isälleen tietynlaista haarukkaa… Lue Tom Browne teki henkilökohtaisen elokuvan perheen sisäisestä valtadynamiikasta »

/ Extrat Haastattelut

Klaus Händl ei halua ohjailla katsojien tunteita elokuvamusiikilla

Itävaltalaisen Klaus Händlin ensimmäinen pitkä näytelmäelokuva TOMCAT (2016) kertoo luottamuksen uudelleenrakentamisesta täysin odottamattomassa tilanteessa. Vaikka Händl ei halunnut käyttää ohjaustyössään elokuvaa varten sävellettyä musiikkia, on musiikilla elokuvassa tärkeä rooli. Toimitus: Niina Holm Kuvaus: Kaisa Paavilainen… Lue Klaus Händl ei halua ohjailla katsojien tunteita elokuvamusiikilla »