/ Extrat Haastattelut

Sibelius ja kuvataide liikuttavat ohjaaja Terence Daviesia

Elokuvateatteri Andorrassa järjestettiin brittiläisen ohjaajan ja käsikirjoittajan Terence Daviesin masterclass-tilaisuus, jossa ohjaaja keskusteli urastaan ja elokuvistaan Kansallisen Audiovisuaalisen Instituutin ohjelmistosuunnittelijan Antti Alasen kanssa. Terence Daviesin (s. 1945) harvakseltaan julkaisemat elokuvat ovat kuin henkiin… Lue Sibelius ja kuvataide liikuttavat ohjaaja Terence Daviesia »

/ Extrat Haastattelut

Kari Reiman kyyditsee festivaalivieraita kullanvärisellä Cadillacillaan

Autoharrastaja Kari Reiman on toiminut Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin vapaaehtoisena noin kymmenen vuotta. Sinä aikana hän on kyydinnyt kymmeniä festivaalivieraita vuoden 1964 Cadillacillaan. Autonsa Reiman osti reilut 20 vuotta sitten Arizonasta, Yhdysvalloista. Aikaisemmin hänellä oli saman vuoden Cadillac kovakattoisena, mutta ajatus… Lue Kari Reiman kyyditsee festivaalivieraita kullanvärisellä Cadillacillaan »

/ Extrat Jutut

Seksi kuuluu meille kaikille

Rakkautta & Anarkiaa sekä Väestöliitto kysyivät kansanedustaja Jani Toivolan juontamassa seminaarissa ”Kenelle seksi kuuluu?” Esiin nousi voimakkaasti, että seksuaalioikeudet ovat ihmisoikeuksia. On tärkeää taata jokaiselle mahdollisuus seksuaalisuuteen ja perhesuunnitteluun. Vaikka Suomea pidetään tasa-arvoisena maana, ei… Lue Seksi kuuluu meille kaikille »

/ Extrat Jutut

”Sivut loppuvat aina kesken” – Lyhytelokuvissa samat haasteet kuin pitkissä

Torstai-iltana WHS Teatteri Unionissa oli koolla neljä elokuvantekijää, jotka kaikki ovat uransa alkuvaiheilla tehneet lyhytelokuvia. Osa heistä jatkaa lyhytelokuvien parissa muiden tuotantojen ohessa edelleenkin. Käsikirjoittaja-ohjaajat Hannaleena Hauru, Jussi Hiltunen, Teemu Nikki ja Hamy Ramezan näyttivät Unionin yleisölle kukin yhden… Lue ”Sivut loppuvat aina kesken” – Lyhytelokuvissa samat haasteet kuin pitkissä »