The Salt of the Earth6
/ Blogi

Sebastião Salgadon maailma – viimeisen festivaalipäivän tärpit

Joskus dokumentin aihe, kohde ja sen tekijä ovat kuin samasta puusta veistetyt. Brasilialaisen Sebastião Salgadon majesteettiset valokuvat ja saksalaisen Wim Wendersin pohdiskeleva elokuvallisuus ovat kuin luodut toisilleen. Tulos on sen mukainen: melkoisen järisyttävä. Wendersin ja Salgadon pojan, Juliano Ribeiro Salgadon ohjaama dokumentti… Lue Sebastião Salgadon maailma – viimeisen festivaalipäivän tärpit »

Horse1
/ Blogi

Hevoset rulettaa ja ihmiset vikisee

Mitä on tapahtunut islantilaiselle elokuvalle? Ragnar Bragasonin Metalhead ja tämä Benedikt Erlingssonin OF HORSES AND MEN – nämähän on ihan killereitä! Of Horses and Menin idea on yksinkertainen. Olis joukko islanninhevosia ja niitten omistajia. Ja olis se aava tuulinen maisema, jossa kaikki näkee (= tietää) kaiken. Ja jossa hevoset… Lue Hevoset rulettaa ja ihmiset vikisee »

The Tribe1
/ Blogi

Signmark arvioi kuurojen sisäoppilaitoksesta kertovan The Triben

Kuuro rap-artisti Signmark katsoi ennakkoon ukrainalaisen The Tribe -elokuvan, joka kaikessa karuudessaan myös ilahdutti: ”Onneksi kuurojen elämästä tehdään yhä enemmän elokuvia.” Olen kova katsomaan elokuvia, sillä en voi kuunnella radiota. Lukutoukka en ole, vaikka joskus tulee kyllä kirjaa luettua. Olen iloinen, että maailmalla… Lue Signmark arvioi kuurojen sisäoppilaitoksesta kertovan The Triben »

Hotell4
/ Blogi

Hotelli masentuneille

Robin Williamsin itsemurha vielä tuoreessa muistissa tuntuu vähän vaikealta kirjoittaa elokuvasta, jossa käsitellään masennusta niin kuin ruotsalaisen Lisa Langsethin HOTELLissa. Vaikka juuri tapa lähestyä aihetta tekee Hotellista niin erinomaisen. Hotell alkaa normaalina tarinana raskaudenjälkeisestä masennuksesta. Nuori menestyjäperhe… Lue Hotelli masentuneille »