Heli_3pieni
/ Blogi

Ihmisen käden jälki

BRESSONIN JALANJÄLJISSÄ Nuori mies yrittää elää ja toimia kunnollisesti. Niin hänen läheisensäkin; omalla tavallaan. Mutta kun yhteiskunnan rakenne on mätä,  pienet ihmiset  pyrkimyksineen jauhautuvat sen rattaissa erämaan hiekaksi. Ranskalainen Robert Bresson teki pelkistyneisyydessään ankaria elokuvia. Mikään ei pehmentänyt… Lue Ihmisen käden jälki »

IMG_4315
/ Blogi

Grrlpower

Oleko sinä ollut siellä joskus? Tyttöyden ytimessä? Sellaisessa Monica Fagerholmin kirjoista tutussa. Kaikki alkaa viattomasti. Ryhmä lukiolaistyttöjä tahtoo olla oma itsensä. Polttaa tupakkaa, toimia vapaammin. Poiketa 60-luvun alun mielikuvamarkkinoitten nais(kiilto)kuvasta. Vähitellen sekä tyttöjen että kapinan kohteiden otteet… Lue Grrlpower »

6300128_orig
/ Blogi

R&A-kuvaajat esittelyssä: ATiimi

ATiimi. Kaksi kaveria. Lukuisia kameroita. Loputtomasti visiota. Armon vuonna 2013 nämä kaksi kauppatietelijää sitoivat kravattinsa ovenkahvaan ja lähtivät kiertämään hämyisiä yökerhoja kamerat kädessä. Kesä oli pitkä ja tomuinen. Yhtä varmasti kuin toisesta kädestä löytyi kamera, niin löytyi toisesta kurkun kostuketta… Lue R&A-kuvaajat esittelyssä: ATiimi »

soul food stories
/ Blogi

Papat turisee, tytöt taistelee

MEITÄ ON 2000, NAISET MUKAAN LUKIEN Minä niin tätä elokuvaa rakastan. Tonislav Hristovin dokumenttia Soul Food Stories. Rakastan , vaikka päähenkilön mukaan akkojen kuuluu olla keittiössä sillä aikaa kun ukot hoitavat asioita. Älähän äijä isottele, tekee mieli todeta ja nauraa päälle. Bulgariassa ollaan. Pienessä kylässä. Ukot… Lue Papat turisee, tytöt taistelee »

group_day1
/ Blogi

Kynäyksisarvisten nousu

(Get an English version of the text by clicking In English at the top of the page) 15 nousevaa kansainvälistä ja kotimaista käsikirjoituskykyä on tällä viikolla kokoonut Herttoniemeen naputtelemaan klassisella Courier New fontilla tuoreita, yllättäviä ja kokeellisia käsikirjoituksia lyhytelokuviin. Kyseessä on 23.–29.9.2013 tapahtuva… Lue Kynäyksisarvisten nousu »

img_3453_pieni
/ Blogi

MORAALIA VAI EI – JA KENEN?

LEIKKAAJA HIRTEEN! Sanon suoraan: leikkaaja hirteen. Pilasi puolalaisen Wojciech Smarzowskin mielenkiintoisen elokuvan Traffic Department. Taidoista päätellen lie kuvauksen kohteen, Varsovan korruptoituneen liikennepoliisikunnan implantti. Meni hermot tämän kanssa, monasti. Kunnes viimeinen kuva oli nähty ja sitten alkoi tajuta, kuka oli kuka… Lue MORAALIA VAI EI – JA KENEN? »

untitled3
/ Blogi

Panttereita ja peniksiä

TIMANTIT OVAT IKUISIA Tämä tuntui ensin vähän semmoiselta, että no joo, ihan kiva aihe. Dokumenttielokuva superliigasta, joka varastaa vain jalokiviä ja kutsuu itseään Vaaleanpunaisiksi panttereiksi. Eikä jää kiinni: 20 sekunnissa sisään ja pois, 10 minuutissa autotkin poltettu. Onhan se kiinnostavaa! Nehän on vähän niin kuin… Lue Panttereita ja peniksiä »