The Salt of the Earth6
/ Blogi

Sebastião Salgadon maailma – viimeisen festivaalipäivän tärpit

Joskus dokumentin aihe, kohde ja sen tekijä ovat kuin samasta puusta veistetyt. Brasilialaisen Sebastião Salgadon majesteettiset valokuvat ja saksalaisen Wim Wendersin pohdiskeleva elokuvallisuus ovat kuin luodut toisilleen. Tulos on sen mukainen: melkoisen järisyttävä. Wendersin ja Salgadon pojan, Juliano Ribeiro Salgadon ohjaama dokumentti… Lue Sebastião Salgadon maailma – viimeisen festivaalipäivän tärpit »

Betoniyo_3
/ Uutiset

Elokuva-alan palkinnot jaettiin Kotimaisen elokuvan viikolla

Elokuva-alan ammattipalkinnot jaettiin Kotimaisen elokuvan viikon päättäneessä juhlassa ravintola Dubrovnikissa 25.9. Vuosittaisessa juhlassa jaetaan elokuva-alan järjestöjen palkinnot. Palkintojen saajat ovat ammattijärjestöjen keskuudestaan valitsemia. Näyttelijä Mari Rantasilan juontamassa juhlassa jaettiin seuraavat palkinnot: Vuoden… Lue Elokuva-alan palkinnot jaettiin Kotimaisen elokuvan viikolla »

Horse1
/ Blogi

Hevoset rulettaa ja ihmiset vikisee

Mitä on tapahtunut islantilaiselle elokuvalle? Ragnar Bragasonin Metalhead ja tämä Benedikt Erlingssonin OF HORSES AND MEN – nämähän on ihan killereitä! Of Horses and Menin idea on yksinkertainen. Olis joukko islanninhevosia ja niitten omistajia. Ja olis se aava tuulinen maisema, jossa kaikki näkee (= tietää) kaiken. Ja jossa hevoset… Lue Hevoset rulettaa ja ihmiset vikisee »

The Tribe1
/ Blogi

Signmark arvioi kuurojen sisäoppilaitoksesta kertovan The Triben

Kuuro rap-artisti Signmark katsoi ennakkoon ukrainalaisen The Tribe -elokuvan, joka kaikessa karuudessaan myös ilahdutti: ”Onneksi kuurojen elämästä tehdään yhä enemmän elokuvia.” Olen kova katsomaan elokuvia, sillä en voi kuunnella radiota. Lukutoukka en ole, vaikka joskus tulee kyllä kirjaa luettua. Olen iloinen, että maailmalla… Lue Signmark arvioi kuurojen sisäoppilaitoksesta kertovan The Triben »